Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el alınan araç için MTV indirimi nasıl uygulanıyor?

ulivatar

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , engelli ehliyetim var. Ancak sıfır araçlardaki ötv siz dahi pahalılık nedeniyle ikinci ele yönelmek durumunda kaldım. Ehliyetime göre soldan gazlı araç kullanabiliyorum. İkinci el 40.000 TL/ 2005 model otomatik bir araç buldum. Araç başka bir engelliden alınmıyor, normal ikinci el. Aşağıdaki sorularıma cevap verebilecek herkese şimdiden teşekkürü borç bilirim.

1- Araç 2.0 motor ve ikinci el ,MTV den muaf olama şansım var mıdır?

2- MTV ödemeden muaf olabilirsem , 5 yıl içinde aracı satmamda bir engel yaşar mıyım ?

Teşekkürler.

ulivatar

2. el araçta MTV den muaf olursunuz. Satış için herhangi bir prosedür yok. 1 ay önce Antalya Muratpaşa vergi dairesinde 2. el almış olduğum aracımı MTV muaf yaptırdım, oradaki arkadaşlara satışta herhangi sorun teşkil edermi diye sorduğumda aracı sattığınızda bize mutlaka bilgi vermeniz gerekir yoksa alan kişide MTV den muaf olarak devam eder yasal faizi ile sizden tahsil edilir dedi.

ulivatar
1- Evet MTV muafiyetinden faydalanırsınız.
Bunun için tertibat projesi ile tertibatı işlettiğiniz ruhsatı vergi dairesine ibraz edersiniz, muafiyet tesis edilir.
2- Hayır satış konusunda hiç bir süre kısıtlaması olmayacak.
5 yıl satılamaz kuralı sadece ÖTV muafiyeti için geçerlidir.
Yalnız yukarıda arkadaşın da dediği gibi aracı sattığınızda bunu bildirin ki tesis edile MTV muafiyetini iptal etsinler.

MTV muhafiyeti ve özel donanım ilişkisi

Arkadaşlar engelli ehliyetim var. Sağ ayakta kısalık ve zayıflık nedenlerinden verildi. Sol gaz taktırmam gerekmekte.

İkinci el bir araç aldım ve şu an için bu aparatı taktıracak bütçem yok.(bir kaç aya bütçem oluşur ancak) MTV muhafiyeti için bu aparatı taktırmadan başvuru yapmam mümkün müdür?
saygılar sevgiler.

arkadaşlar 2 ci el wosvagen ceddi lerin geneli ticari ticarileride mtv muaf olunurmu

ulivatar
Hayır, aracın ruhsatına işli donanım yoksa mtv istisnası uygulanmaz

asidadaş
araç engelli statüsünde kayıtlı olursa evet, mtv istisnasından yararlanılabilir tabii ki.

Arkadaşlar 2. El araç aldım plaka bulunduğum ilin değil, noter satışıda başka şehirde yapıldı, MTV için bulunduğum ildeki vergi dairesine gittik bizle işiniz yok plakası olan ilinin vergi dairesine gidin diyor, internet üzerinden başvuru yaptık, MTV için bugün baktım borç görünüyor ne yapmam gerekiyor, (satışı yapan noter sorun olmaz sistem otomatik alıyor bilgileri demişti)

Merhaba @MUR37
Bizde 14 yaşındaki %100 engelli oğlumuz adına 2.el MTV den muaf olacak şekilde transporter almak istiyoruz.babasi vasi olarak islemleri yapacak.surec nasıl işliyor tam olarak.bulundugumuz bölgede noter net bilgi veremiyor.magdur olmak istemiyoruz.

Aracı noterde engelli aracı olarak belirtin (raporu ile) sonra Gelir İdaresi başkanlığına MTV için dilekçe(ruhsat yanınızda gidin) verin bu kadar

Üst Alt