Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.el alınan araca tertibat takıldıktan sonra izlenecek yol nedir?

emircan01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar.

Yakın bir arkadaşım 2.el bir araç almış. tertibat taktıracakmış. ama izlenecek yolu bilmiyormuş. Alınan 2.el bir araca tertibat taktırdıktan sonra yapılacak işlemler, izlenecek yollar nelerdir?

bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

1) Sana uygun tertibatı yaptır ve taktır,maliyet + işçilik fatularanı onaylı al.
2) Yetkili makine mühendisine projeni çizdir.(onlar genelde projeyi onaylatıyorlar)
3) Bu evrakları mameleciye ver.
4) Plaka için araç muayenesine gir.
5) Yeni plakanı bastır ve tak.
6) Ek-form1 i Trafik maliyeye göndermemişse muameleciye hallettir.mtv'den düşsün araç.
Ben böyle yaptım.Eğer yazdıklarımda eksik veya yanlışlık var ise arkadaşların düzeltmesini rica ederim.

Takipçiye verir iseniz onlar halleder yok ben yaparım derseniz
Aracın noter satışını aldıktan sonra;
1.Kendine uygun tertibat montajını yaptır..
2.Proje çizen bir makine mühendisine git projeni yaptır..
3.Zorunlu trafik sigortasını kestir
4.Şoförler odasından ek1 belgeni al doldurt.
5.Muayene sahasına git muayenesini yaptır.. (Araçta LPG var ise sızdırmazlık raporu da alınız) Not: öncelikli siniz unutmayın engelli aracı olduğunu belirtiniz...
6.Trafik tescile gidiniz...Giderken eski plakalarınızı da götürünüz..
7.Trafik tescil size engelli plaka havalesi verecek onla tekrar şoförler odasına geliniz plakanızı bastırın.(mühürletmeyi unutmayınız)
8.Trafik tescile tekrar gidiniz ruhsatlarınızı alınız (Plakalarınızı mühürletmeyi unutmayınız)
9.Raporunuz ve ruhsatlarla birlikte maliyeye mtv den muaf olmak için müracaat edeceksişniz
Güle güle binin kazasın günler

Üst Alt