Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.el araba alıp donanım taktırabilir miyim? MTV öder miyim?

rexene

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim sağ bacağımda çocuk felci var, kullanabileceğim aracın,sadece otomatik ve gaz ile frenin yer değiştirilmiş olması gerektiğini öğrendim.
Sorum şu : acemiliği atmak için ucuz normal otomatik araç alsam, gaz ve frenin yerini değiştirsem olurmu? Ve mtv ödermiyim.. Süreç nasıl olur?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum
Teşekkürler

Ehliyetiniz yeni mi? Değilse yeni ehliyet alın, üzerine engelli kodlarınız işlensin. Sonra bir mühendiste proje çizdirip tadilat yaptırın, TSE de onaylatın. Önce notere gidin sonra vergi dairesine gidip MTV istisnası için başvurun. Sadece 1 istisnalı araç olabiliyor.

Merhaba.. Öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Ehliyetim yeni, bahsetmiş olduğunuz işlemlerin fiyatları hakkında bilginiz varmı, bu işlemler ne kadar sürede biter.. Teşekkürler

Merhaba, önemli değil. Yeni araç aldığım için güncel işlmleri paylaşmaya çalışıyorum. Fiyat ve süre donanıma ve şehre göre değişebilir, birde çekici fiatın içinde mi, sormak lazım. Ben yeni aracım için İzmirde herşey dahil 2500 TL vermiştim ama benim işlemlerim sizinkinde fazla, sizin aracı vergi dairesine götürmenize gerek yok (benimki plakası olmadığı için çekici ile gitti). Forumdan bir arkadaş 4 ay önce İstanbul da 700 TL aparat ve proje, 400 TL gibi TÜV diye yazmş, çekici hariç. Sizin durumda çekici gerekmeyebilir sanırım(bir şöfor arkadaş yardımcı olabilir) .Ruhsat masrafları da var. Benim işlemler 2 gün sürdü.

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

Üst Alt