Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araba alışı özürlüler için nasıl oluyor?

ALİ57

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2 EL ARABA ALIŞI ÖZÜRLÜLER İÇİN NASIL OLUYOR?

Arkadaşlar benim ‘0’ abram vardı 2000 yılda almıştım şimdik sattım başa almak istiyorum
Benim birkaç sorum var Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim çünkü uzun zamandır aynı arabayı kullandığım için bu konular hakkında fazla bilgim yok.
1. 2çi El araba alınca vergiden yararlana biliyor muyuz?
2. Motor gücü en fazla ne kadar oluyor?
3.plaka da işaret olması gerekiyor mu?

4. Birkaç ay sonra tektar sağlam kişiye satmak isteyince sata biliyormuyuz?
Arkadaşlar benim ehliyetim (H) sınıfı raporumda özel donanımlı ehliyet alabilir diyor, ben bunu değiştirmek istiyorum 1993 te sağ bacağımda sorun vardı o zaman şimdik yok sadece sol bacağımda kalça çıkığı var. bunu değiştirsem olurumu bir de bu rapor için hangi evraklar gerekli aklıma gelmişken ben malulen emekli oldum bu raporu alırsam emekliğiyim engelleyici bir şey olurumu ?şimdikten bilgisini benle ve diğer arkadaşlarla baylaşan arkadaşlara teşekkürü ederim..

arkdaşlar kendi kendime mi takılıyorum yoksa sitede cevap yazan yokmu

kolay herşey relaxx ol

ikinci el araç alış prosödürü
1-aracın noter satışı 75 lira plaka değişecekse 150 örneğin 34sssç4 26ddd816 alacaksa
2-kendin uğraşma bu işlerle uğraşan birine 100 lira ver ben öyle yaptım ruhsatlarını ayarlasın erken biter
3-raporunda sadece sol ayağın engelli diye söylemişsn öyleyse tertibat takılmayacak ben tertibat taktırmadım aracım otomatik
3-plakan istersen logolu istersen logosuz olabilir sana kalmış
4-noter satışını yapınca ruhsat çıkarmaya gitmedende araca sigorta yaptırman gerekiyor
5-ehliyetini yeni bir raporla otomatik vites araç kullanabilir diye çıkarabilirsen emniyetten ehliyetini o şekilde değiştirirler.
6-ikinci el araçta tam net bilgim olmasada benim bildiğim 1.6 üzeri motorlardada mtv muhafiyeti alıyorsun sonuç olarak kdvsi ve ötv si ödenmiş bunun
7-satışına gelince alıcısını bulduğunda hemen noterden devredersin alan kişi ruhsattaki engelli aracı maddesini kaldırır kısacası ruhsatı değiştirir o kadar
9-umarım yardımcı olabildim
10-ilgilenirsen yurt içinden almış olduğum opel astra gls h 1.6 110 b yetkili servis bakımlı aracımı 12.750 tl ye satışını yapabilirim 1998 model klima abs ön iki cam otomatik 150 binde orjinal değşen yok boya var

1- İkinci el araçta ÖTV zaten yok. Bir tek MTV'den istisna olunuyor
2- İkinci el araçta motor sınırlaması yok: http://www.engelliler.biz/forum/oze...lu-tasitlar-vergisi-istisnasi-uygulamasi.html
3- Plakada damga olmayacak
4- İstediğin zaman satabilirsin. Ama MTV dönemi içinde satarsan, ödemediğin o döneme ait MTV'yi ödersin

Sol bacağınızdan sakatlığınızın olduğu tanı olarak belirtilecek raporda ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olacak. Bu tür bir rapor alırsanız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinde, otomatik vitesli sıfır km aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilirsiniz.

Ehliyet ile emekliliğin sizin açınızdan bir bağı yok.

teşekür ederim cevaplarınız için yarın hastaneye mürcat edceyim tekrar rapor için 1993 te otmatik vitesli elle kumandalı tertipatlı yazıyordu raporda şimdik soğ baçagım tedviden sonra iyleşti bakalım ne vercekler yeni raporda ...

Üst Alt