Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç alıp engelli statüsünde kullanabilir miyim?

Alim125

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a engelli aracımı 5 yıl süresi dolmadan vergilerini ödedim sattım diyelim tekrar 2. El bi araç alsam onu projelendirip tertibat taktırıp engelli aracına çevirebilip trafikte kullanabilir miyim?

İsterseniz birkaç aracınızda olabilir, ama sadece 5 yılda bir ÖTV muafiyeti ve sadece 1 tanesine MTV muafiyeti olur.

Alim125

Var olan aracınızı satıp satmamaktan bağımsız şekilde istediğiniz aracı alıp usulüne uygun olarak donanım taktırabilir ve kullanabilirsiniz.

Sayın yönetici Bülent bey ben yeni ehliyetimi değiştirmek için başvurdum sonucu 24/04/218 tarihinde alacağım heyet başkanı süreli olacak dedi neyse benim sorum şu benim aracım var otomatik vites raporu aldıktan sonra yeni arac alma durumum yok mevcut aracımla vergi muafiyetinden yararlana bilirmiyim.

adulger

MTV'yi kastediyorsanız, eğer araçta donanım olacaksa mtv istisnası da olur. Bunun için vergi dairesine başvurmanız gerekli.

MTV'yi kastediyorum anladığım şu heyet bana otomatik vites arac kullanabiliriz kodunu verirse şu anda kullandığım arac için MTV faydalanabileceğim.

OturanBoğa

benim sağ elde uzuv kaybı var. Bakalım nasıl bir sonuç alacağım ilginize teşekkürler

Üst Alt