Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç için de 200 bin TL sınırı mı var!?

Paspas

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba oncelikle Allah’in izniyle bir araba almayi dusunuyorum fakat soyle bir sorunum var.

2016 model bir araba alicam o zamanki faturasi 260 bin tl . 2. El olarak bu araci almayi dusunuyorum fakat vergi dairesi olumsuz yanit verdi. Satisi yapilamaz diye bu konuyla ilgili ne yapabilirim ?

Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Bilen birisi lütfen yazsın

@slmforslm @Paspas

Araba engelliden engelliye mi satılacak? Ya da ilk kez alınırken ÖTV'si ödenmiş bir araba mı?

Araç bir engelli aracı. 2018 başında gelen 200bin TL limitinden önce alınmış. Örnegin araç o zaman 250bin tl’den 150bin tl’ye Alınmış. Biz de engelli raporumuzla bu aracı almak istiyoruz. Şimdi olan bu limit ikinci el araç alımında da geçerli mi? Yani vergi dairesi bu aracın o zamanki fatura değeri 200binden fazla, o yüzden satışını gerçekleştiremezsiniz diyebilir mi ?

slmforslm

5 yılı dolmamış engelliden alınan araç için geçerli diyorlar. Uygulaması çok saçma olmakla beraber yapılabilecekler sınırlı gibi. KDK'ya başvuru yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Aksi bir karar çıkabilir.

Üst Alt