Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 El araca özel tertibat yaptırmanın prosedürü nasıldır?

dankin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar acılan başlıklarda okudum fakat kafam aşırı karıştı.
Ben şimdi sıfır araç almıcam 2. el araç alcam ve annemin üzerine olcak araç ( h sınıfı tertibatlı araç ) ehliyetim var,ben bu araca tertibatı yaptırırken nasıl işlemlerden geçicem tertibatı yapıcak firma ile konustum sadece biz yapıp takıyoruz dedi ruhsata işletmekmi gerkiyor bide makina odası onayı falan deniyor yardımcı olursanız sevinirim.

önce aracın satışını alırsınız sonra sigortasını yaptırırsınız
ve rami de bulunan sayar aparat var engelli tertibat ve proje işi yapıyorlar onlara gidersiniz onlar tertibatı ve projeyi size yapıp verirler tertibatıda takarlar
sonrada muayneye gidersiniz
ardından trafiğe gidip ruhsat işlemlerini yaptırırsınız AMA MUHAKKAK TRAFİKTEN PROJENİN EK 1 FORMUMUN ASLININ AYNIDIR MÜHÜRLÜ KOPYALARINI ALINIZ

VERGİ DAİRESİNE VERECEĞİNİZ BELGELER
- SAĞLIK RAPORU
-(RUHSAT FOTOKOPİSİ BU SADECE FOTOKOPİ)
- EK 1 FORMU TADİLAT PROJE BELGESİ ORJİNAL YADA ASLININ YANI MÜHÜRLÜ

2 HAFTA ÖNCE BU İŞLEMLERİ YAPTIM ARACIM İÇİN UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR

Vergi dairesine neden götürmem gerekiyor vergi muafiyeyşn yararlanmak şçin mi ? Götürmessek vergi dairesine aıkıntı olurmu aparatı taktırık rushata ilketsek olurmu sadece ?

ben ankaradayım burda belgeleri vergi dairesine götürmem gerektiğini söylediler vergi dairesini aradığımda orda birde form dolduruyorsunuz yeni çıkmış bu uygulama istanbulda nasıldır bilmem

Annenin üzerine olan araca tertibat olayı nasıl oluyor? H sınıfı belge annenin mi? Aparat olyına sıara gelene kadar işlemleri halledince apratçın eğer profesyonel ise işlerin 10 numara ilerler, sen evraklarınla aracına sigorta yaptırırsın sonra tuve gidersin sonra muameleciye evraklarını be bir 50 Tl verirsin o vergi dairesine Mtv için bir dilekçe ile oraya başvurur, emniyetten ruhsatını çıkartır ve pork dilekçeni yazar ve park kartı alır sende çayını içersin. Bu kadar.

Hayır Ehliyet benim hazırda annemin aracı var devir teslim yapmadan olmaz anlaşılmıştır :) aracı mecbur üstüme alıcam

arkadaşlar 2. El araç aldım tertibat taktırdım proje işlemleride bitti pazartesi muayene gideceğim fakat lpg yok araçta tadilat diye geçiuor sanırsam o parat ek 1 belgesi almam gerekiuormu şöförler odasından bide ben şişlide oturuyorum alıcakdam şöförler odadı nerededir

MTV istisnası için vergi dairesine gidilmesi gerek.

Şoförler odası ile ne işiniz var?

Üst Alt