Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el aracıma %82 raporumla aile yakınlarımın kullanacağı sakat plakası..?

gecemavisi

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
10 yıl önce h sınıfı ehlıyet alabılr,özel dertıpatlı araç kullanabılır raporu almışdım. ehlıyetım var, normal arac kullanıyordum şimdi kas hastası olduğumdan kullanamadığım için otomatık ikinçi el arac aldım fakat rapor 10 yılı geçdığınden yenı rapor isdedıler
bu raporda da kollarım da güç kaypı olduğundan yukarı kaldıramadığımdan h surucu belgesı alamaz özel dertıpatlı arac kullanamaz raporu verdıler ama araçı rahat kullanabılıyorum,
şimdi bu %82 raborumla bırıncı dereceden aile yakınları kullanması için plakamı sakat plakası yapabılır mıyım

bir de h sınıfı ehlıyetım durduğu için bende kullanabılırmıyım aracı ehlıyetımle?
trafık descıle sorduk kimsecıkler bırsey bılmıyor raporu gösderıyorum galerıye sorun onlar daha iyi bılıyor dıyorlar bu ilşin içinden nasıl cıkacam yardımcı olursanız sevınırım başka yerden rapor alamaz mıyım...:(

H sınıfı sürücü belgesi alamaz raporunuz emin olun trafik müdürlüğüne gönderilmiştir. Velev ki gönderilmemişse, bir şekilde ortaya çıkarsa hukuki açıdan büyük zorluklarla karşılaşırsınız.
Ve maalesef H sınıfı sürücü belgeniz olmayınca araç da kullanamazsınız. Başka bir devlet hastanesinden yeni rapor almayı ya da il sağlık müdürlüğüne giderek "sürücü olamaz" raporuna itiraz etmeyi deneyebilirsiniz.

3. dereceye kadar yakınlarınızın sizin üzerinize ötv istisnalı araç alıp kullanabilmeleri için sizin sağolık raporunuzun %90 ve üzerinde olması gerek. Daha düşük oranda rapor bu anlamda bir işe yaramaz.

özel hastaneden aldım raporu sanmıyorum trafığe gıder dıye,bekı bu /90 lık raboru nasıl bır dılekceyle alabılırım gerekce olrak ne yazmalıyız örnek bir yazı alabılırmıyım...

----------

ben engellıyım /90 olmasa araç alamayacakmıyım bu dereceyı doktorlar verırımı bakayım ben böyle sacmalık grmedım /90 rapor alamzsam araç alma hakkım yok öyle mi ::

%90 rapor almanız da sürücü omanızı sağlamaz.

Üst Alt