Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araçlar sıfırdan pahalı satılıyor!?

CEM33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sahıbınden com baktım 2 el araba sıfırdan pahalı yazmişlar anlmadım gıttı acıl satılık dıyor fıyat soruyorum sıfır daha ucuz :D

CEM33
Engelliden engelliye satıştan mı bahsediyorsunuz, normal satıştan mı ?

CEM33
Onlar genelde bu tür satışlarla kâr amaçlayan kişiler.
Engelliden araç bakanlar zaten ÖTV muafiyeti hakkı olduğu halde sıfırına gücü yetmeyen engelliler. O şekil ilanlarla kimse satış yapamaz merak etmeyin, dostlar alışverişte görsün türü ilanlar. Ya da bir enayi düşebilir mi umudu.
İkinci el bir araca bırakın ÖTV siz sıfır fiyatı, ona yakın bir tutar vermek bile çok mantıksız olur.

mesala passat sıfır 15480 ıle 156 arası ful olanı dızel adam 2017 model daha pahalı yazmiş :) liste fiyatın bakıyor otvsiz alanmıyor dıyor
oysa bırısı şirket ındırım yapmiş satabılmek ıcın uyanıklar ise direk liste fiyatı yazmiş bırde adamlar halen 2000 bınde sınırında vah vah

Galericiye satsa yarı yarıya zarar edecek . Araç alım satım sitelerinde yüksek fiyat verip sazan avı peşindeler . Orada araç fiyatları incelenince art niyetliler belli oluyor .

Galeriden araç alıp satmak her türlü hile ve dolandırıcılık olaylarını önler . Yetkili servislerden 2 . el araç almak en iyisi .

Kimse sıfırından pahalı fiyat yazmaz. Satsada muhtemelen engellilere özel aparatlar sistemler vs vardır. Bende sürekli bakıyorum öyle bir fiyat yıllardır göremedim.

CEM33 senin karışırdığın bi durum var oarada adam arabasını normal vatandaşa satacak ona göre fiyat vermiş ama sen ötv muafiyetli araç arıyorsun ikinci elde ötv muafiyeti olmadığı için sana araç pahalı geliyor adam zaten aracı engelliye satmıyorki nomal vatandaşa ,normal olan ikinci el fiyetından satıyor . örnek vermişsin sıfır passat 160 binlira civarı demişsin ikinci eli daha pahalı demişsin ,oysaki sıfır passatın normal vatandaşa satış fiyatı 200 binin üzerinde sen burayı karıştırmışsın sanki ikinci eldede satış yapılırken ötv düşülüpte satış yapmasını bekliyormuşsun gibi geldi bana .bende 1 ay sonra aracımı satıcam engelli birisine satsam 60 binlira falan anca olur ama bende yeni sıfır araç almak için aracımı normal vatandaşa satar gibi normal olan ikinci el fiyatından satacam buda yaklaşık 100 binlira bunda bir yanlışlık yok bence herkez kendi cebine göre birşeyler alıp satma peşinde , tabiki burada değerinden fazla satmaya çalışanları kastetmiyorum piyasda oluru neyse ondan olması taraftarındayım .zaten araştırma yaparsan bikaç siteden aracın fiyatı ortaya çıkıyor çok yüksek yazana bulaşmazsın olur biter

Ufukalp

Hadiya ozaman tamam söylediklerimi geri alıyorum ,bu durumda araba satan kişi durumun farkında değil yada belki yedirirsem hesabı yapıyor

Mehmetyilmaz
Ben de önce sizin gibi düşündüm ve sordum, mesajım yukarıda var. Ama engelliden engelliye satıştan bahsettiğini söyledi arkadaş.
Var malesef böyle insanları keriz sanan uyanıklar.
ÖTV muafiyeti hakkı olup da sıfıra gücü yetmeyen engelliler bu şekilde ikinci el bakabiliyorlar. Engelliye satılırsa araç 5 yaşını doldurmamış olsa bile ÖTV ödenmiyor biliyorsunuz. Bunlara da ÖTV siz sıfır fiyatının altında bir fiyat istemek gerekiyor normalde. İşte bazıları belki bir keriz takılır düşüncesiyle, o aracın normal ikinci el piyasasına yakın bir fiyat çekerek devletin verdiği avantajı kâra çevirme peşinde olabiliyor.

Cogunda aparat yok ornek vereyım passat hıglan sıfır 155 tl ıkınce eller baksana kaca adam yazmiş bunu diyorum nereye bakıyorun anlmadım sahıbınden com da nıssa xrıla sıfır 158 bın 2 el baksana adamlar kac yazmiş

CEM33

Öncelikle hangi passat olduğu önemli belki sizin sıfır diye fiyatına baktığınız en boş ama sahibindendeki en dolu paket. Birebir aynı olduğuna emin misiniz? Link vererek bize söylerseniz hagi ilana bakıyorsunuz bizde bakalım. Sonuçta bir sürü paket highline var.

1.4 motorda var 1.6 ya da 2.0 da var, dizelde var benzinlide var, otomatikte ve düz de gibi gibi.

hangı donanımlar var bılıyorum her halde okadar cahıl deyılım dızel otomatık hıglan paketlerınde neler var ek olarak bılıyorum
hatta sorduklarım cogu daha ust donaımda

İkinci el alım-satım

Ufukalp

2018 yılında sıfır ötv indirimli araç aldım.
Şimdi bu aracı engelli bir kişiye satıp ikinci el engelliden tekrar araç alabilirmiyim. Herhangi bir sınır var mı acaba bilgi verebilirmisiniz. Teşekkürler.

fth1453.fb
Evet sınır var.
ÖTV muafiyetli araç aldığınız tarihin üzerinden 5 yıl geçmedikçe yeniden ÖTV muafiyeti işlemi yapamazsınız.

2. el ÖTV muafiyetsiz satanlar oluyor. Onları da alamayız.

fth1453.fb
Normal ikinci el ya da ötv muafiyetiyle alınmış olsa bile 5 yılını doldurmuş engelli araçları konusunda elbette hiç bir kısıtlama yoktur. İsterseniz 10 tane alır kullanırsınız. Ama sıfır olsun, engelliden engelliye 5 yılını doldurmamış ikinci el olsun ötv muafiyetli araç alma hakkınız sadece 5 yılda bir defaya mahsustur.

Üst Alt