Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araçta vergi muafiyeti var mı?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ikinci el araç almayı düşünüyorum engelliyim aracı üzerime yapacağım.Bu durumda vergiden muaf oluyormuyuz .Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler şimdiden herkese

Mrcharming34 engellilik haliniz ve oranınıza göre eğer uygunsa sadece MTV ödemezsiniz. Zaten ikinci el araçlarda ÖTV de yok

Mrcharming34

Kanun'a göre özel tertibat kullanacak bir durumunuz var ise o halde MTV'den muaf olursunuz.

hozgul ikinci elde araçlarda engelli raporu yeterli degilmi yani raporumun olması yeterli olmuyormu vergisini vermemek için?

hozgul abi benim eşim engelli ben değilim benim ehliyetim var arabayı eşimin üzerine yapıp en azından vergiden kurtulmak istiyorum eşimin ehliyeti yok .

benimde yüzde 44 engelli raporum var B sınıfı ehliyetim var normal araç kullanıyorum bizim gibi olanlar için neden bir muafiyet yoktur mesela bizden de MTV almasnlar...

GÜNEY_666 Şimdi ben ikinci el ticari bir araç almak istiyorum biliyorsun ki ticari araçların vergisi biraz daha pahalı ama eşim engelli olduğu için aracı onun üzerine almak istiyorum amacım vergi den muaf olmak aracı eşimin üzerine yapsam bile bir faydası olmayacak mı yani ?

Mrcharming34
Maalesef bu şekilde muafiyetten faydalanamazsınız, eşinizin ehliyeti olması lazım ve araba onun üzerine olması lazın, ayrıca engeline göre tertibat taktırması gerekir ve kendisi kullanabilir

GÜNEY_666
Engelin ortopedik değilse maalesef sizde faydalanamazsınız muafiyetten

Mrcharming34

Sorunuza söyle bir soruyla karşılık verelim.
1- 2.El Aracı kimden alıyorsunuz..
2- Siz olsanız, aracınızı satacak olsanız, ÖTV yi fiyattan düşüp satarmısınız :))))
Saygılar

kazazede

hayır ortopedik değil ...
amam babamın engeli ortopedik...araba onun üzerine olsa MTV ödemezmiyiz ???

Üst Alt