Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el bir araç alıp tertibat takdırabiliyor muyuz?

pusatmaviheri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Akadaşlar ben ortopedik engelli milli eğitimde çalışan bir memurum.Benim sorunum şu ki bulunduğum ilde ehliyet veren kurs olmaması.Ayrıca başka bir ile ehliyet almaya gidecek ne aracım var,ne de bir yakınım.Üstelik ehliyet veren kurs bir ile birbuçuk ay arasında derslere girmem gerektiğini söylüyorlar. Benim senelik iznim 20 gün iki yılı biriktirsem bile o kadar tutmuyor.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Çalıştığım kuruma babam götürüp getiriyordu o da ciddi bir rahatsızlık yaşıyor. Bana bir çıkar yol gösterebilecek arkadaşlar var ise teşekkür ederim.ehliyet alamıyorum aracım olmadığı için,araç alamıyorum ehliyetim olmadığı için.

benim sorum acaba raporla 2.el bir araç alıp tertibat takdırabiliyor muyuz en azından o araçla giderim ehliyet almaya...

Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

vergi muhafiyeti olmadan ikinci el bi araç alabilirsin kendi üstüne yada anne babanın üzerine alabilirsin hatta bulunduğun bölgedeki trafik ekipleri aracı kullanmana hoşgörü ile yaklaşıp ses çıkarmayabilirler amma velakin sana bir araç arkadan çarpsa bile 8/8 siz hatalı olursunuz ehliyetsizlikten ceza yersiniz ciddi sıkıntı yaşabilirsiniz .. tüm bunları göz önünde bulundurmalısınız ....

tosunümit kardeşim benim sorunum zaten vergi indirim değil sadece ehliyet alana kadar ikinci el bir engelli aracı alabilirmiyim ve veya tertibat takdırıp trafikten geçirebilirmiyim en azında bulunduğum ildeki sürücü kursuna bu araçla başvurup sürücü kursunun aracına gerek kalmadan kendi aracımla ehliyet alabilirmiyim.

ehliyet kurslarında ki eğitim verilen araçlar meb tarafından devamlı kontrol edilir ve o araçların dışında öğrencinin aracı ile sınava girmesi mümkün değildir ama yinede ehliyet alacağınız sürücü kursu ile bu konuyu bi görüşün belki yardımcı olurlar ..

ehliyet kıstlama kodları...

Selamünaleyküm arkadaşlar.ben bugün itibari ile ehliyetim aldım...kıstlama kodları 12.bölümde
aynen şu şekilde 104-50-47-78-102-32.01-10.02-43.02

ehliyetin sol altında yine 12. bölüm olarak 47 ve 102 yazılmış.

benim sorum ben sol ayağımı kullanamıyorum fakat sağ ayağımın bileğinde ve parmaklarımda hareket kaybı var...ancak ben otomatik vites tertibatsız aracımı ayağımla kullanıyordum bu güne kadar...
şimdi sorum ben hala aracıma tertibat taktırmadan bu şekilde kullanmaya devam edebilir miyim ceza yer miyim çevirmelerde yoksa illaki tertibat taktırmam mı gerekiyor...

iyi günler sağlıcakla kalın...

NOT:ehliyet sınavında tertibatlı araç kullandım fakat ayağınlada sürebilirsin dediler...

pusatmaviheri

Özel donanım olmayan aracı sürmek mümkün değil maalesef.

104 diye bir kod yok!?

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
50. Sadece *** plaka/şasi numaralı aracı kullanabilir.
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
10.02 Otomatik vites
43.02 Vücut şekline göre uyarlanan sürücü koltuğu

Üst Alt