Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el normal aracı özürlü aracına nasıl çeviririm?

yakupyıldırım

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar herkese ya ben 2 .el arac almak ıstıorum. otomatık vites kendım kalca cıkıklıgından dolayı 100/93 özürlü raporum var raporda otomatık vites araba kullanabılır yazıor ben de kredı cektım araba alım dedım ama ehlıyetı almama daha 2 ay var h sınıfı ehlıyete yazıldım gümrükden arac uldum onu alamadım ehliyet olmadıgı ıcın bende normal bı arac alsam olur dedım kendı kedıme acaba normal bı arac alsam gerı ben onu ehlıyet aldıgım da nasıl özurlu plkaya cevircem raporda otomatık vıtes kullanabılır yazıo ve nekdar bı ucret oduyoruz normal aracı özürlüye cevırmek için bana lütfen yardımcı olun kurban olum ya kredıyı cektım kaldım gümrükdekı arabayıda alamadım barı bırı yarımdıcı olsun da normal arabayı alım ehlıyetı alana kadar

en yakınınızdaki vergi dairesine gidin. ya da telefonunu netten bulup arayın. en sağlıklı ve doğru bilgiyi bilgiyi onlardan alırsınız.

öncelikle arkadaşım yurt içinden araç al boşver gümrük aracını sen 10 yıl satamıyorsun rezxillik diz boyu 10 yıl satamıyorsun yarın birgün paranı biriktirsen 2. el aldığın araacı istediğin zaman satatsınnn
. sen öncelikle ehliyetini al cebine koy sonra 2. el araç bul noter satışını al üstüne sonra trafiğe git ruhsatı çıkart engelli plkasına da alırsın zazten hepsi bu.. ancak sen tertibatlımı kullanacaksın tertibatsızmı . motorlu taşıt vergisinden muaf için istediğin motor hacmi aracı alabilirsin sınır yok bilgin olsun.zaten trafik vergi dairesine belgeelri gönderiyor senin gitmende gerek yok vergi dairesine

herkese selam
normal koşullarda aldıım 2003 model bir otomobilim var ben kullanamıyorum oranım %98 şimdi mtv. den faydalanmak ve park kart çıkarmak istiyorum, bu konuda bilgiye ihtiyacım var, selamlar...

araç kimin üzerine şuanda sizin üzerinize ise trafik denetleme şubesine gidip park için kart alacaksın.. ruhsat engelli üzerine kayıtlı ise zaten mtv den muafsın

2.el araç aldım.hemen tertibat taktırdıktan sonra napıcam?nekadar masrafı var bana?

Hayırlı olsun tertibattan sonra proje çizdireceksin.. Sonra aracı muayeneye götüreceksin muayeneden sonra trafiğe gidip ruhsatı çıkartacaksın plaka için 20 tl ücret vereceksin muayene 148 lira plaka 20 tl projede 100de olur 200 de bilemem ek 1 belgeside 20 tl gibi ücret bukadar

selam kardeş bende ehliyeti deyiştircem yeni heyete girdm ehlyt içn ben % 56 raprum var b sınıfı normal ehliyetm bende gümrükten araç alabilirmiyim sen diyaloğa geçe bilirmiyim selamlar kdz ereğliden yücel karaduman hoşcakalın

tel no 05306959919

eğer aldığın ikinci el araç otomatik vitesse ve sen sol ayaktan engelliysen ve raporunda otomatik vites kullanabilir ibaresi varsa otomatik vites direk özel donanım sayılır proje falan çizmeye gerek kalmaz direk trafikten tescil ettirmen yeter ama engelin başka yerdense normal yada otomatik vites farketmez araca özel tertibat taktırman gerek bunun içinde önce proje çizdireceksin 150 tl civarı tutar sonra tertibatı bi ustaya gidip yaptıracaksın buda 200-400 arası bişey tutar sonra aracı muayeneye götüreceksin 150 civarıda muayene ücreti ondan sonra bütün belgelerinle trafik tescile gideceksin ondan sonra şöförler odasından plakanı bastıracaksınplaka masraflarında 50 tl civarı tutar sanırım ve bu araç için yıllık vergileri ödemezsin ve istediğin zamanda satabilirsin zaman sınırı yok
ikinci el aracı kaça aldın markası modeli ne keşke yurtiçinden sıfır araç alsaydın sıfır alınca ikinci elden daha uygun fiyata geliyor tek dezavantajı 5 yıl satamama sınırı var yurtdışından getirecek olduğun araç için 10 yıl sınır var

abi ben bu aracı bi arkadasdan alcam 97 model opel astra aracın 3 yılı kalmıs 3 yıldan sonra satabılıorum herkese benım raporda yüzde 93 ama raporum otomatık arac kulanabılır elle kullanablır vb diye yazıo 8 lıraya aldım aracı anlastım yanı

ensar_yaşar,şöförler odasından plakanı bastıracaksın yazmışsın.bu nedemek?plakayla ne işimiz var anlamadım.
ayrıca hangi otomatik vitesli sıfır araç ikinci ellerden daha ucuz?merak ettim de

plaka değişimi gerekince yeni plakayı şöförler cemiyetine yaptımak zorundsın ordan plakayı alınca emniyetten mühür vurduracak öyle takacaksın arabaya ikinci bir konu bugün 2012 model otomatik vites araçların 50 bin tl civarında fiyatları var ötv indirimiyle bu aracı engelli birisi 35 bin tl ye alabiliyor ama 2012 veya 2011 model aynı aracın ikinci elini 45 bin tl den aşağıya bulamazsın demek istediğimi anladın umarım

KERASUS arkadaş raporla beraber vergi dairesine gideceksiniz( raporu noterden iki tane onaylatın biri vergi dairesine biri trf tescile raporda süresiz yazması gerekiyor) araç engelli aracı statüsüne girecek %90 üzeri olduğu için sorun çıkmaz %90 altında olsaydı h sınıfı ehliyet ve rapor isteyeceklerdi kafan karışmasın mtv den muaf olacaksınız daha sonra trf tescile gideceksiniz ruhsatın bir yaprağı ve bilgisayar kaydı engelli olarak değişecek ve trf denetlemeden park kart alacaksınız noterle işiniz yok tabiki araç kendi adınıza ise değilse ilk baştan notere gidilecek

ya anladıgım kadarıyla ben aracı alabılrım yanı oke bana da alamazsın dedılerde onun ıcın korktum çünkügümrük vuhafazalı aracı almak ıcın h sınıfı ehlıyetın olsun dedıler bana bende bı yakınımı gösterım dedım surucu olarak aralıga kadar aralıkda h sınıfı ehlıyetı alcam raporum da tutuyor yüzde 93 yanı alırım demı ben buaracı

H sınıfı ehliyet olmadan kendi kullanımınız için vergi istisnalı araç alamazsınız.

Gümrükten araç çekebilmek için araçta özel donanım olması lazım. Ve siz sol bacaktaki kısıtlılık nedeniyle araç kullanımında özel donanıma ihtiyaç duymadığınız için araç ithal hakkına sahip olamazsınız.

Eğer gümrükteki araç yurt içinden alınan standart araç statüsünde ise, o zaman zaten H sınıfına gerek yok, B sınıfı ehlliyeti olan da alabilir...

kardeşim sen gümrükten neden alıyorsun ki T.C. den %40 indirim artı KDV %18 indirim var ama kdv için dava açmak zorundasın ilk başta kdv ödüyorsun sonra dava açıp kdv 'yi devletten geri alıyorsun yani toplamda sıfır araçtan %58 indirim almış oluyorsun bunu da bil....

kdv indiriminin dava ile yolu kapandı artık diye başlık açmıştı oturanboğa,sadece ötv den muaf olabiliyosun

kardeşim kulaklarından yüzde 44 engelli kendine 2.el arac aldı isparktan yararlanmak icin parkkart aldı buraya kadar herşey normaldi fakar isparkka parkettiğinde kendisinden ücret istenilmiş ordaki görevliler aracın özürlü aracı olması gerektiğini belirtmişler.normal bir aracı özürlü aracı olarak değişme imkanımız varmı .nerelere başvurabiliriz

Konuyu hortlatıyorum ama, şimdi ben 140bin tlye normal bir araç aldım şuan üzerimde değil eşimin üzerinde, 1.sorum üzerime alırsam maaşım kesilir mi?
2. Aracı engelli aracına çevirebilir miyim??

Üst Alt