Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el olarak satın aldığım engelli aracını satmak için ne kadar süre beklemeliyim?

Tekno52

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2. el 3 yaşında engelli bir arkadaşımdan %99 rapor ile araç satın aldım. Araç 2 senedir bende sormak istediğin şudur. 2 el devir alınan araçlar 5 yıl değil 3 yıl beklenmesi yeterli oluyormuş doğru mudur.

Tekno52

Alan kişi aldığı tarihten itibaren 5 yıl bekleyecek

Satan kişi aracı sıfır olarak aldığı tarihten itibaren 5 yılın tamamlanmasını bekleyecek.

Her engelli sadece 5 yılda bir ÖTV konulu işlem yapabilir.

Slm arkadaşlar ben 2.el engelli aracı satın aldım arac devrini 2015 te yapmıştık. Araç 2013 modeldi ve bu yıl 3 seneyi doldurdum. Sıfır alınan araçta 5 yıl 2.el alınan araçta 3 yıl diye biliyorum bu yıl değiştirecem inşallah.

Tekno52
Aracın modeli, sıfır ya da ikinci el olması hiç fark etmeksizin ÖTV muafiyeti hakkından 5 yılda bir kez yararlanılabilir.
Aracı devralmanızdan itibaren 5 yıl dolmadan ÖTV sini ödemeden satamaz ve tekrar ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

Üst Alt