Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el özel tertibatlı araç alırsam ÖTV'den muaf olabilir miyim?

emrett

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
çok güzel bilgiler paylaşılmış ancak yine de aklıma takılan bir soru var cevaplarınızı rica ediyorum..

Sorum şu:

Eğer sıfır değil de ikinci el otomatik vites bir araç alırsak (özel tertibat taktırmak şartıyla) biz ötv indiriminden yararlanamıyor muyuz? ötv sadece sıfır alanlar için mi geçerlidir yoksa 2. El bir araba alırsak ötv sİni yine devlet karşılar mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...:confused::confused::confused:

ÖTV muafiyetinden yararlanamazsınız. Çünkü zaten ikinci el araçta ötv olmaz.

MTV muafiyetinden yararlanmak için vergi dairesine başvurabilirsiniz..
Uygun rapor ve H sınıfı sürücü belgeniz varsa araca donanım taktırıp trafikten tescil ettirdikten sonra vergi dairesine MTV muafiyeti için başvurabilirsiniz.

Engelli otomobili

2. el ve sıfır engelli otolarına baktım internetten hep "ortopedik engellilere satışı vardır" yazıyor Ben nörolojik bir hastayım kas erimesi var ve otomobi,l kullanırken ayaklarımı kullanamam %40 raporum da var bu tür araçları satın alamaz mıyım veya bana "özel tertibatlı araç kullanabilir" raporu vermezler mi:confused::confused::confused: Saygılarımla. Cevaplarınızı bekliyorum

Üst Alt