Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el ya da 0 aldığım araca tertibat takma prosedürü nedir?

Lovex72

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
2.El ya da 0 aldığım araca tertibat nasıl taktırırım nerden yapabilirim İşlem sırası nedir ?

teşekkürler

arkadaşım önce benim bildiğim yaptırdığım işlem 2. el araç için sırasıyla 1-arabayı noterden satışını üzerine alıyorsun 2- raporunla birlikte sana engeline uygun tertibat yaptırmak için bu işin ustasını buluyorsun tertibatını yaptırıp 3- makina mühendisi birisine tertibatın projesini çizdiriyorsun ( bu işlemi tertibatı yapan ustanın tanıdığı vardır zaten ona çizderebilirsin) bu proje ile makina mühendisleri odasına gidip onaylatıyorsun( bu işlemide senin için tertibatçı yapıyor zaten) 4-trafik takipçi buluyorsun senin aracının dosyasını hazırlıyor ve muayene için araban hazır muayeneden geçirip trafikte bütün işlemlerini hallediyorlar (Trafik takipçi) yani sonra Allah cc kaza bela vermesin güle güle bin ve son olarak araca çizilen projenin bi eşide sende olacak onunla birlikte bulunduğun yerin maliyesine (defterdarlığına) gidip aracının mtv işlerini halledersin sonraki dönemlerde mtv ödemezsin.
Sanırım sıfır araçta aynı işlemlerden geçiyor.

O araçlarda aparat takıldıktan sonra raporun aslı ile birlikte vergi dairesine başvuruluyor orada evraklar hazırlanıp imzalatılıyor araba cekici ile maliyeye götürülüyor orada kontrol ediliyor engelinize uygun mu değil mi diye uygunluk verildikten sonra evraklar firmaya gidiyor. sonra ben takıpciye verdim o takip etti evrakları, emniyete gidip ruhsat için imza attım, plaka için başvuruda bulunduk 2 gün bekledikten sonra ruhsat ve plakayı takıpcim firmaya teslim etmiş firma aradı aracınız hazır diye gidip teslim aldım ama bunlar yapmam gene bir 20/25 günü buldu kredi banka derken

merhaba arkadaşlar ;

Benim raporumda (%56) otomatik vites araç kullanabilir yazıyor . 2. el bir otomatik alsam acaba vergisinden muaf olur muyum ?

Hayır 0 araçlar için gecerli 2. Elde zaten ötv yok

Teşekkür ederim cevap için ama ötv demedim yıllık vergisinden bahsetmiştim

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için...Anlaşılan meşakkatli bir iş normal aracı engelli aracına cevirmek hayırlısı

Sol elden engelli Yurt içinden 2.el engelli aracı alabilir mi ?

Arkadaşlar merhaba

sol üst ekstremiteden engeli olan arkadaşlar malum yurtiçinden ötv muafiyeti olmadan araç alamıyor.Yurt dışından getirtmekte ayrı bi dert uğraş

Acaba yurtiçinden ikinci el bir engelli aracı alıp kullanabilirmi ? uygun Tertibat değişimi yapılmalımı ? Ötvden tekrar muaf sayılabilirmi ?

Şayet bunlar mümkünse ayrı bir başlıkta arac alım satım başlığı kurmamız mümkünmüdür ?

Cevaplarınız için teşekkürler

raporunda otomatik arac kullanabilir diyorsa sen otomatik arac alabilir bunu yıllık vergisini ödemiyorsun ama bunlar cok ugraştırıyorlar özellikle vergi dairesi tanıdık bir trafik müşavirliğine git onlar hallediyorlar.

Tekin Kavak arkadaşım nasıl yani biraz açarmısın sadece otomatik vites almam yeterli mi diyorsun tertibat taktırmadan ?

doktordan aldıgın raporda ne yazıyorsa bunu yapmak zorundasın ve bunu vergi dairesine göstermek zorundasın eger otomatik araç kullanabilir yazıyorsa otomatik araç alıp bunu vergi dairesinde işlemlerini yaptırmalısın bu arada vergi dairesi aracı görmek isteyebilir.benim sag diz üstü cihaz kullanıyorum raporda otomatik araç ve sol ayak gaza basabilecek şekilde aparat yapıması diyor bunları yaptırdım vergiden düşürdüm arabayı (bu arada vergi dairesinden bi yetkili aracı inceledi)

bu arada ben ikinci el bi arac almıştım fark etmiyor doktor ne yazdıysa o

peki sadece otomatik arac kullanmaya uygundur derse ve tertibat taktırılması gerektiğiyle ilgili bir ibare yoksa ben sadece otomstik aracı alıp ötvden düşebilirmiyim yine de ?
Bu arada diğer soru başka birinden engelli aracı alıp 2.el aracı kendi adıma alabilirmiyim ?

raporda ne yazıyorsa vergi dairesi onu kabu ediyor sen sıfır arac alacaksan alacagın yere raporu götür onların vergi dairesinde tanıdıkları ve bu işleri yapan elemanları var onlar sana kesin bir cevap verebilirler ben sıfır arac aldıgımda raporu verdim ona göre tertibat yaptılar verdiler.ikinci el bi arac alacaksan o zaman ya vergi dairesine gidip görüş yada bulundugun yerde trafik müşavirleride bu işleri cok iyi biliyorlar onunla görüş.işin kısası zaten özürlüyüz işleri birazdaha zorlaştırıyorlar yani ugraşacaksın biraz.....

Ferit, ne sıfır km aracı vergi avantajlı alabilirsin, ne de vergi avantajı ile alınan bir aracı 2. el olarak devralabilirsin. Yani, dolanmalı bir yolu da yok...

arkadaşlar ben ikinci el bir otomatik araç alıcam bunun için modelini falan bakmamız gereklimidir acaba otomatik vites bir araç alıcam vitese tertibat takıp soluma alıcaklar silecek kolulnu sola alıcaklar ve direksiyona topuz takacaklar herhangi bir otomatik vites bir araç alabilirim degil mi arkadaşlar 1.6 motor alıcam ve 2005 model alıcam yardımcı olursanız bide aldıktan sonra neler neler yapmam gerekiyor soylerseniz cok cok sevinirim simdiden teşekür ederim arkadaşlar cok saolun

Üst Alt