Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. engelli araç için evde bakım maaşında gelir problemi..?

eqremm7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Abim, 26 yaşında %98 raporu olan konuşma, duyma ve zihinsel engelli. Vasisi Annem. Bundan 5 yıl önce Renault Captur aracını aldık. 3 aylık maaşı yok. Sadece Annem bakıcı maaşı alıyor. Aracın süresi doldu, biz bu aracı satıp yeni araç almak istiyoruz (Peugeot 3008). Sgk'ya gittiğimizde bu aracı sattığınızda aracın parası bir banka hesabına yatırılıcak bu sizin geliriniz olarak gösterilip aile fertlerine bölünüp gelir tablonuza yansıtılacaktır denildi. Yani aracı 72 bin TLye satmayı düşünüyoruz evde 6 kişi yaşıyoruz 72bin/12ay=6bin TL 6bin TL/6 kişi =1.000 tl kişi başına düşen ek gelir olarak yansıtılacakmış. Bize evdeki kişi başına düşen gelirin ** bin TL'yi geçmemesi gerektiğini söylediler. Şimdi aylık gelir sadece arabanın parasıyla babamın maaşını eklemeden bile bu sınıra dayanıyor zaten. Buna rağmen bu kadar lüks arabaya binmenize ne gerek var bu araba neyinize yetmiyor nereden geliyor bu para illa en lüksünü almak zorunda mısınız denildi. Ben üniversite okuduğumu belirttim yani daha fazla para gidiyor anlamında, daha sonrasında bir de üniversite öğrencisi okutuyorsunuz kesinlikle bakıcı maaşınız da kesilir şimdi kesilmese bile 2 yıl sonra kesilirse 2 yıl ödenen maaş size borç olarak yansır denildi.

Şimdi benim sorularım ise 2. aracı almak için kişi başına düşen gelir maksimum ne kadar olmamıdır? (Bakıcı maaşı kesilmeden)
Bir de bu sene araç alan engelli bir tanıdığımız aracın ÖTV'si çıktıktan sonra ham fiyat+kdv'nin 115bin TL'yi geçmemesi gerektiğini söyledi doğru mu? (ben sadece ham+kdv+ötv 247 bini geçmemesi gerek diye biliyorum)
Ayrıca ben üniversitede yardımı olsun diye çalışıyorum fakat sigortasız aylık 700tl maaşla bunun bir etkisi var mı? (bunu söylemedim oradakilere)
İnternette ise kişi başına düşen gelirin 1179 TL'yi geçmemesi gerektiği yazıyor bizim arabayla beraber bu rakamı geçiyor.
Şimdi bakıcı maaşı kesilir mi ?
Kesilirse de 1 yıl mı kesilir?
Çünkü 1 yıl sonra tahminimce arabanın parası iptal olucak ve gelir tekrardan normale (500 tlye) düşecek.
Bir de biz bu arabayı satar satmaz ertesi günü alacağız zaten arabayı bu para nasıl bize gelir olarak yansıtılıyor?

Üst Alt