Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 engelli çocuğum için evde bakım hizmetine başvurmak istiyorum..?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Kendim %60 oranında engelliyim ve Sigortalı olarak 10 senedir çalışıyorum.
Biri 6 yaşında diğeri 8 aylık 2 kızım var ve onlarda engelli olarak dünyaya geldiler.
Şu ana dek devlet hastanesinden rapor almadım ancak min %90 olarak rapor alacaklarını düşünüyorum.

Sormak istediğim Aylık Brüt kazancım bordolu çalışan olarak 1500 lira ancak artık maddi olarak kızlarımın bakımlarına yetişemez duruma geldim. Bu şartlar altında aylık alabilme olasılığım sizce nedir?

Bir de İstanbul kağıthane de oturuyorum başvuru için ne yapmam gerekir.

Teşekkürler.

Çocuklarınız için en az %51 ve "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu alabilirseniz, çocuklarınız bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa ve hanede kişi başına düşen gelir 363 TL'yi geçmiyorsa il/ilçe sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Şu an eğer 3 kişiyseniz gelir duurmunuz uygun görülmüyor. Bu durumda bakım aylıgı baglanmaz. O yüzden gelir hesabına kimlerin dahil eidldiğini ve gelir hesabının nasıl yapıldıgını anlatan şu linki dikkatle okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Gelir hesabı ile ilgili linki okuduktan sonra bizi bilgilendirirseniz daha iyi yardımcı oluruz.
Evet, hanede toplam kaç kişisiniz?

Cevap için teşekkürler evde ben eşim ve 2 kızım dahil olmak üzere toplam 4 kişiyiz ve tek çalışan benim. 2 kızım özürlü statüsünde ve şu an için onlara herhangi bir rapor almadım. Bu şartlar altında rapor aldığımda 2 kızım için ne gibi bir durum söz konusu olur. Yoksa boşunamı uğraşmış olurum. Teşekkürker.

Çok az farkla sınırı geçior. Bakıcı olarak akrabalarıızdan birini ayarlama şansınız var mı? Yine verdiğim ikinci linke bakarak cevap veriniz. Kimler bakıcı olabilir? kısmını iyice inceleyiniz.
Aynı yerde olan şu genelgeden yararlanalım biz de gelir durumunu ayarlamak için:

Gelir hesabına dahil edilecek kişiler hakkında bir ekleme (bkz: Genelge 2010/02)
Bakım, "bakmakla yükümlü olunan birey" dışında bir kişi tarafından gerçekleştiriliyorsa/gerçekleştirilecekse, ve buna ek olarak bakımı yapılan kişinin geliri asgari ücretin 2/3'ünden fazla çıkıyor ise, bu durumda gelir hesabı yapılırken, hesaba, "bakmakla yükümlü olunan birey" kapsamına girmiyor olsa dahi bu kişiler (ve aynı evde yaşayan aile bireyleri) dahil edilmelidirler.
Ne ki, bakımı fiilen yapan kişinin bakım işini yazılı olarak taahhüt etmesi ve bakıma muhtaç özürlünün vasisi veya akrabası olması şarttır.
...

Bakıma muhtaçlık kriterlerini incelediniz di mi?

Evet var. Aynı apartmanda Annem babam ve 2 evli kardeşim var. Onların gelirleri Aylık 1000 ytl'yi geçmiyor. Bu durumda napabilirim. Çok teşekkürler yanıtlarınız için.

Üst Alt