Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 evi olan engelli vergi öder mi?

• Konbuyu başlatan karakafaliadam
  • Başlangıç tarihi
K

karakafaliadam

engelli kişi 1 evi var emlak vergsinden muaf

bu engelli 2, evi alıyor şimdi ne olacak 2 eve birden emlak vergisi mi ödeyecek yoksa 2, aldıgı evemi emlak vergisi ödeyecek

evler iki ayrı belediyeye kayıtlı birbirlerinden haberleri olurmu bunların
şimdi ne olacak
iki eve birdenmi emlak vergisi ödeyeceğim hiçmi ödemeyeceğim sadece birinemi emlak vergisi ödeyeceğim

2 Tane evi olan engelli bireyler 2 ev için de emlak vergi si ödemek zorundadır.....
1 Tane ve var ise emlak verisinden muafsın..

birinden muaf digerini ödüyorsunuz diye biliyorum ben ama yanlış olmasın emin değilim

İkisine de ödeyeceksiniz.
Hem ayrı belediyelerde kayıtlı,birbirlerinden haberleri olur mu ne demek?
Devletle oyun oynanmaz Kunta,o verginin büyük kısmı devlete gidiyor belediye kasasına değil.İlk etapta belki anlaşılmayabilir ama yıllar sonra sana o kadar tuzluya patlar ki bin pişman olursun.
Paşa paşa öde bence vergini.

Tek evi olan özürlüler emlak vergisinden muaf onu anladım. (Belediyeler farklı uygulamalar yapamaz sanırım)
Benim sormak istediğim. Özürlü bir kişi tek evini alırken veya ileride satarken alım-satım vergisinden de muaf mıdır?

vallahi fıkra gibi yazmışsın arkadaşım, ne dediğini çözen varsa beri gelsin :)

maşallah allah güle güle oturtsun.bu konuda hiç bilgim yok yazan olursa bende bilgi alacam.

vallahi fıkra gibi yazmışsın arkadaşım, ne dediğini çözen varsa beri gelsin :)

Açık yazdığımı düşünüyorum ama daha da açayım.

Emlakta alım-satım vergisi vardır.Hani genelde evin değerini gerçek değerinden düşük göstererek satarlarki az alım-satım vergisi ödensin diye.

Özürlü kişi tek evini alırken bu alım-satım vergisinden muafmıdır? diye sormuştum.

Alım satım masraflarından muaf değil iki ev veya bir ev olarak değilde 200M2 den küçük evi olan engelli vergiden muaf bildiğim kadarıyla ama buna iki evin toplamı da dahilmidir bence onu maliyeye sormanızda yarar var..

Alım satımlarda vergiden muaf olunmaz. Tapu masrafı rayiç degerinin üzerinden binde 30 alınır. Engellilerin belediye emlak vergisinden muaf olunması için türkiye sınırları içersinde sadece tek evi olacak ve 200 m2 den büyük olmayacak

Cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

alacağımız evin tapu masraflarında engelliler için bir istisna söz konusu mudur

Üst Alt