Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 gün önce aldığım Audio işitme cihazını iade edebilir miyim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2 gün önce audıo service den işitme cihazı aldım fakat 2 gündür hiç memnun değilim.. sesleri net alamıyorum.. oticon da pahalı diye aileme söyleyemiyorum.. bu cihazı 1700 e aldım diğerini de ordan alma sözü aldılar fakat ben bundan memnun değilim şuan.. sizce geri vermeli miyim? oticon için daha iyi diyorsunuz bu sitede örneğin oticın sumo dm 2.250tl diye gördüm nette indirim yaparlar mı? kaybıma uygun mudur? benim kaybım 85-87 db..

Faturan varsa,7 iş günü içerisinde mazeretsiz iade edebilirsin.
Arızan varsa,arızaya gönderebilir,değişim talep edebilirsin.

faturayı kargo ile yollayacaklardı ben bursadanım cihazı istanbuldan aldım.. bu arada başlık karışmış nitro için değil iade.. onu arızan dolayı iade ettim.. bu yeni aldığımdan da pek memnun değilim.. fatura elimde değil yani göndermelerini bekliyorum.. ne yapmalıyım?

Aldığın firmayı ara ya faturamı hemen yollayın de yada yollamayın ben iade gönderiyorum deyin.

fatih
şimdi oticon ile görüştüm telde yarın için randevu aldım.. fiyat olarak çok uygun konuştular öyle 2000ler filan değil dediler.. yarın onlarla görüşüp sonrasında arayıp faturamı göndermeyin iade istiyorum daha iyisini buldum diyebilir miyim?

bu cihaz için faturayı düşüp tutacağını söylemişti sebebi de indirim yapmasıydı.. iade durumunda bu aleyhime bir durum teşkil eder mi arkadaşlar? ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim.. para kesintilerinde babama karşı çok zor duruma düşüyorum..

Gamze;

Yasal olarak 7 gün içinde sorgusuz sualsiz iade hakkın var.
Kaç tl ödediysen kuruşu kuruşuna iade alabilirsin.
Sorun mu çıkardılar diyelim?
Verirsin numaralarını ben ararım o zaman paşa paşa iade alırlar.

gamze,
firmadan faturanı al,kesinlikle iade lafı etme,faturayı göndermeye bilirler.
Faturanı aldıktan sonra (posta yoluyla alırsan,postacıdan aldığın tarihten sonra 7 iş günü içerisinde iade süren başlar ) firmayı ara ve iade etmek istediğini ve bedelinin kendisine ödenmesini istediğini belirt.Daha sonra bir dilekçe yaz,faturanın fotokopisini ve postacıdan aldığın tarihi gösterir belgeyi ekle.Dilekçende paranın iade edilmesini istediğin hesap numarasını belirt.

Fatura üzerinde yazan bedel iade edilir.

karakaya;
bize indirim yaptıkları için faturayı biraz düşük tutacaklarını söylemişlerdi.. öyle zor durumdayım ki şuan..

az önce firma ile görüştüm bursada bir yer söyledilr kalıp alsınlar tekrar eğer o da çözüm olmazsa daha güçlüsünü veririz dediler.. ben de bir yandan oticondan randevu aldım.. eğer oticondaki cihazı beğenirsem orada problem olacak işte.. audıo service in iadesinde param kesilirse babam ile karşı karşıya geleceğim.. şimdiden bu konuda laf yapmaya başladı.. daha önce kanal içi cihaz güçsüz geldi başka bir firmada 400tl kestiler.. burası da keserse boşa giden para diye çok sinirleniyor babam ve iş kavgaya dönüyor kendi aramızda işin aslı...

gamze,
firmaya ek ödeme talep etmeyeceklerini,çözüm olmadığı takdirde güçlü verecekleri ürün içinde ekstra beden talep etmeyeceklerini taahhüt ederlerse bu yolu dene.Şayet yine çözüm olmazsa iade hakkını kullanırsın.

ne kadar ödediğini belgelendirebilirsen (kredi kartı ekstresi gibi),fatura üzerindeki farklıda olsa iade edilecek bedeli tespit ettirebilirsin.

yeni kalıp için de daha güçlüsü için de fark almayacaklarını söylediler karakaya.. fakat parayı peşin verdiğimiz için gerçek fiyatı tespit edemem.. tek şahidim annem ve sözlüm olur..

biraz sakin ol
bi kere babanin oglu bile olsa fatura almadan para verme
sen bunu yaptigindan para kesintiside babanla aranda sorun olacagindan
cihaz saticisiyle arani bozma bi suru sinirin bozulur aglarsin
basimdan cok gecmistir vicdan azabi bi yandan bu cihaz bana yaramiyor diye cikarincada sanki kurek mahkumu gibi basimda azarlayanlar

aynen shukufe sinirlerim öyle bozuldu ki anlatamam sana... ailemin desteğini inkar edemem ama para konusunda ellerine baktığım için paranın boşa gitmesine babamın koyduğu tepki gururumu incitiyor.. çalışıp kazandığım para olsa acımayacağım gidene.. benim için en uygun cihazı bulana kadar uğraşacağım ama babamın tepkisi çok ağır geliyor bana.. kaç saattir sanki tüm vücudum titriyor.. sinirlerim laçka oldu..

bu move cihaz o kadarda kotu gozukmuyor gamzecim
sen isitme kaybin ileriya
move 1 degilde move 3 olanini dene bence madem arti para almayacal
simdiki halde bi kere para kesintisi olmus babanda isitme engelin ne oldugunu saglam oldugundan bilmez cokta uzme
hangi moveyi begenirsen onu al
kendin ise baslicaksinya o zaman kendi sigortanla kendi paranla iyisini alirsin
biraz olumlu yaklasirsan cihazina hersey duzelmesesde aildde kirginlik olmaz
hadi gamzecim sanada yazik

gamze,
bu güzel haber.
fark almayacaklarsa,yeni kalıp ve güçlü cihazı dene,inşallah memnun kalırsın.Olmadı iade konusunda atım atarsın.
Faturanı al ve garanti belgeni al.Bunu ihmal etme.

@shukufe @karakaya
model move değil monza.. evet daha güçlüsü için de kalıp için de ücret almayacaklarını söyledilr.. bana yine istanbul yolu gözüküyor yani yine.. faturayı elime gelmesini bekliyorum.. garantibelgesi ise bende.. ilgilenen kişinin yaklaşımı iyiydi telefonda da eğer güçlüsü gerekirse fiyat farkı almayacağım seni üzmem bu konuda dedi..

sizlerin kulak kalıpları da böyle ca yakıyor mu.. slikon kalıp değil yaptıkları sert kulak için cihazlar gibi.. dışarıya taşma yok direk kulak içinde.. sadece cihaza bağlanan incecik zarif bir hortumu var.. can acısı mutlaka olacak demişti zaten ama ben su içerken bile kulak duvarıma değiyor kalıp ve canımı yakıyor...

bu zamanda yumusak kaliplar varken acaba bi bildikleri varda o zalim sert kalibi yaptilar kucuklugumden bilirim banada yapmislari bu nalet seydende hic hosuma gitmemisti
israr edersin neyin ne oldugunu ogrenirsin eger bi zarari yoksa yumusak kalip nispeten iyi oluyor
bak ama sabir
madem iyiniyetle size yardim etmeyi dusunuyor bu satici sende iyiniyetle yaklas
cunku fatura almamissin hicbirsey elde edemezsin gibi
bide istersen ben bunu arkadaslarimla isitme sorunu yasiyanlarla paylasacam bu cihazdaki vede siden memnuyetimi de yani kurnazlik birazicik :)

canım kalıp olayını sordum slikon kalıplarda hortum kalın oluyor dedi.. benim bu kalıbımın hortumu incecik.. karşıdan bakan insan bende cihaz olduğunu farkedemiyor.. anca kulağımın üstündeki cihazı gören anlar :)

bide bunu soyleyim
isitme kaybiniz yuksek cok fazla beklentin olmasin en en gelismis cihazlardan bile sifir saglam kulak gibi olmaz cihaz kotunun iyisi
oticon baska yerdeyse icinde kalmasin git onuda dene ilerisi icin

85 DB ileri derece işitme kaybıdır. Bu tip kayıplar için kulak arkası (BTE) güçlü bir cihaz kullanılmalıdır. Phonak Naida (III veya V) ve Oticon Chiliyi denemenizi tavsiye ederim.

audio service cihazımı bugün iade ettim arkadaşlar kargo ile gönderdim şimdi para iadesini bekliyorum hesaba..

Üst Alt