Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 hava değişiminin ardından muafiyet alabilir miyim?

Karakedi78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler. 5 aylık askerim şuan usta birliğindeyim askerden önce olmak üzere şuan 1,5 senedir ilaç tedavisi görüyorum. Anksiyete hastasıyım Acemi birliğinde doktor çürüksün dedi ama veremiyoruz usta birliğine gidip ifade etmen lazım kendini dedi. Usta birliğinde Sevkim yapıldı ilaçlarım yenilenerek tedaviye başlandı ve 1 ay hava değişimi verildi. İzindeyken daha kötü oldum kendimi kestim alkol bağımlısı oldum. Devlet hastanesinden 1 ay daha hava değişimi alıp iznimi uzattım davranış bozukluğu, uyum bozukluğu, anksiyete bozukluğu tanısı konuldu devlet hastanesindeki doktor kıta anket formu ile bölgesinde kontrolü uygundur yazdı bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek yardımınızı istiyorum intihar etmek istiyorum kendime zarar veriyorum askerlik yapamayacağım daralıyorum üstelik Doğuda askerim yardımlarınızı bekliyorum bundan sonraki süreç nasıl olur?

Son düzenleme:
Karakedi78
Evet Doktorun dediği gibi Hava değişimi bitiminde Birliğine gideceksin,orda komutanlar senin hakkında durum bildirim raporu yazacaklar,yani askerlik yapar yada yapamaz şeklinde(Kıta Anket Formu)Ve hastaneye sevk alıp orda değerlendirileceksin,Ancak alkol aldığın için Bu sefer sana psikolojik değil de Alkol ve madde bağımlısı olarak bakabilirler Ve işler değişebilir,Genel olarak Anksiyete bozukluk(uyum bozukluğu)%60 muaf tutuluyor.Geçmiş olsun...

Kağan52

Yorumunuz için sağolun inşallah herşey gönlümce olur bazı şeyleri mantıklı düşünebiliyorum askerlik bu yapılmalı diye ama keşke iyi olsam yapsam diyorum hiç bunları hissetmeden ama hastalığıma ve düşüncelerime engel olamıyorum

Kardeşim sabır elzem bu dünyada, Hastalık kötülük hayatına engel değil rahmettir ilahi ihsanıdır. Her şey hayırlısı olsun. Dua et.

ozkan09 2.1.3. Hava değişimi'nden sonra mutlak muaf olunur diye bir yasa yok.
İlk kontroller de muaf olunduğu gibi defalarca hava değişimi alınmasına rağmen muaf tutulmayanlarda var.Ancak psikiyatrik rahatsızlıklar da bulunduğunuz birlikte ki komutanlar,Askerlik yapamaz şeklinde rapor tutarlar ise bu rapora genel olarak hekimler uyar.Okb, diğer kaygı bozukluklarına göre daha ağır bir takıntı(obsesyon) bozukluğu dur.muaf olacağını düşünüyorum.
Geçmiş olsun....

2 ay hava değişimi aldım sonuç ne olur?

Herkese merhaba şuan askerlik görevini yapmaktayım usta birliğinde ilk hastaneye çıkışımda 30gün anksiyete bozukluğu tanısıyla hava değişimi aldım. Sivilde hastaneye sevk alıp anksiyete,davranış bozukluğu ve uyum bozukluğu tanısı ile 30 gün daha hava değişimi alıp toplamda 2 kez 30+30hava değişimi almış oldum. Şimdi ise komutanlar kıta anket doldurup hastaneye tekrar sevkimi yaptılar. Askerlik yapamıyorum muaf olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor.

Birlik komutanı sen bizim işimize yaramazsın bu şekilde dedi heyete sevk edilecekmişim yüksek ihtimal Ama duyduğum kadarıyla işlevsellik formu isteyebilirlermiş kıta anket ile işlevsellik farklı şeyler mi? Muaf olmak için her ikisi de gerekiyor mu yoksa gerektiği yer de mi işlevsellik formu isteniyor muaf olmak istiyorum psikolojim çok bozuldu lütfen bilen kişiler detaylı şekilde beni aydınlatırsa çok sevinirim muaf olmak için ne yapmam lazım.

Karakedi78
Kıta anket formu yeterli olacaktır,buradaki asıl amac komutanların görüşüdür,Eğer komutanlar Senin için Askerlik yapamaz demişlerse büyük ihtimal muaf olacaksınız.

Kıta anket formunda komutanın görüşü askerlik yapamaz yönünde hastaneye gideceğim günü bekliyorum heyet bu durumda ne karar verir tekrar hava değişimi verirler mi bilgisi olan söylesin lütfen acayip morelim bozuk

Karakedi78

Muafiyet için her şey uygun görünüyor kardeşim. Bir ihtimal, heyete sevk etmek yerine doktor bir kez daha hava değişimi verir, ama sonrasında muafiyet çıkar.

Abi kırmayıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim allah razı olsun.

birşey daha sormak istiyorum heyete girmek için kıta anket formu yeterli oluyor mu? bende şu an sadece kıta anket var yoksa askeri işlevsellik formu da kesin gerekiyor mu muaf için?

Üst Alt