Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 kanallı Myo elektrik kol protezi için SGK ne kadar ödeme yapıyor?

karayagiz

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2 kanallı myoelektrik kol protezi kullanır raporu aldım.ankarada özel rehabilitasyon merkezinde onaylattım.ama sgk nın ne kadarını ödediği hakkında bilgi alamadığım için bekliyorum.ne yapmam gerekir?cewaplarınızı bekliyorum.

ben yeni taktırdım izmirde benim ikikol dirsek altı biri 4 kanal biri 2 kanal toplam 48000 tl tuttu sgk 32000 tl ödeme yaptı sgk elektronik kol taktırmamızı istemiyor çünkü arada 16000 tl fark var bizlri çok düşünen devlete duyurulur

benim de sol kol ampüte ne yapmam lazım nereye başvurayım acil cevap verişrmisiniz

ilk önce doktordan rapor alacaksın ondan sonra protezcine gideceksin sonra ankara yada istanbul fizik tedavi dal astanesine gidip oradanda rapor alacaksın ondan sonra taktırabilirsin fakat sgk tamamını karşılamıyor bilgin olsun zaten protezcin sana ne kadarını ödemen gerktiğini söyler

peki iş kazası ve sol kol için durum nedir bilgisi olan var mı?
kimisi iş kazasında hepsini karşılıyor diyor. kimisi dominant olmayan kolu karşılamıyor diyor..

WHİTEKİLL;

iş kazasın da nasıl bilmiyorum ama doğuştan olan anomenide raporda dominant kol yazılması koşulu arıyorlar.bence 170 ara ve sor.genelde bilmeyip form açıyorlar ve 3 gün sonra takip numaranla arayıp form sonucunu öğreniyorsun. ben öyle yaptım tüm sorularımın cevabını bilir kişi trafından almış oldum hatta sgk'ya gittim verilen bilginin kaynağı yazının bir çıktısını istedim verdiler de.sana da tavsiye ederim sonuçta sana verilen takip numaranla yazılı cevabın olur elinde .

2kadir;

senden çok fazla kesinti yapmışlar neden kestiklerini sgk gidip sordun mu ?

2kadir;

ücrette yanılmıyosam sgk'nın karşıladığı dirsek altı 4 kanallı myoelektronik kol ücreti 7400 küsür dolar.ödediğin ücrete bakınca 1600 firmanın aldığı fark görünüyor

ne kadar doğru bilmiyorum ama bir ortopedi firmasının sorumlusuya konuştuğumda bana bir çalışma yapıldığını kol protezlerinin hepsini sgk tarafından kaşılanması planlandığını söyledi.

myoelektrikli protezi vermeyenlerin biyonik kolu verecekleri pek inandırıcı değil...bu konuda bilgisi olan var mı peki ?

4 kanallı myo elektronik kol

merhaba ben bişey sormak istiyorum sol kolum doğuştan dirsek altindan yok.4 kanallı myo elektronik kol protezi istiyorum 2 hafta önce birinden bunu öğrendim devlet ödüyor diye duydum snra ankara numune hastanesinden rapor almaya çalıştım fakat vermediler sol kolu devlet ödemiyor dediler ben böyle saçma birşeye inanmıyorum bu konuda bilgisi olan var mı ?

bende iş kazası gecirdim tamamını karşıladı ..

arkadaşlar;
kullanılmayan, çalışır halde 4 kanallı myo elektronik kol protezi (kısa süre kullanıldı) var elimde,
satılıktır, ilgilenenler özelden mesaj atabilir.

karayagiz;
Sgk'nın ödediği rakam bahsettiğiniz protez için 12350 TL civarıdır. Şuanda da bu fiyat halen günceldir. Bu rakamlara kol protezi uygulanmaktadır. Ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.

memet aga;
Öncelikle kolunuzu hangi tarihte ne zaman ve hangi sebeple kaybettiğinizi belirtirseniz size yardımcı olabilirim.

ayyüzlü;
Şuanda SGK 2 kanallı dirsek altı myoelektrik kontrollü kol protezlerine 12350 tl civarında bir ödeme yapmaktadır. Bu fiyata protez uygulaması da yapılmaktadır. Ancak myoelektrik kontrollü kol protezlerinde 4 kanal ödemek yerine 2 kanal ödemeyi tercih etmektedir SGK.

ebru karaman;
Bahsettiğiniz mağduriyet ile bizim de birçok hastamız karşılaşmaktadır. Yönetmelikte sol kolun ödenmediğine dair herhangi birşey belirtilmemiştir. Ancak sorun onay yapan kurul üyeleriyle görüşülerek çoğu zaman aşılmaktadır.

Üst Alt