Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 kardeşime 2022 ve Evde Bakım alıyoruz. 800 TL emekli maaşı alırsam gelir hesabı?

kerimc

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ben birtürlü hesaplamadan anlamıyorum bana yardımcı olurmusunuz bilenlerden rica ediyorum konuya gelince annem 780 tl emekli alıyor 2tane ağır özürlü kardeşim var bakım parası alıyorlar 2side 675tl biri 2ciside 675 tl tabi 3aylıklarıda var 2022 yani aylık ortalama 365 tl 2side alıyor bende bugün malül emekli oldum haberi aldım maşım belli olmadı tahminim 800tl olursa geçermi çok merakettim tabiki sonucunu sosyal hizmetlere bildircem hakkımı gereken yerden ararım ama konunlarıda çiğnemem

asgari ücreetten yatırdıysanız primlerinini 670 800 arası olur daha fazla olcagını zannetmiyorum

cevap için teşekkür ederim benim anlamadığım eve giren hesap budurumdayken geçermi

sizden daha kötü durumda olanlar var emin olun siz yine bakım parası filan alıyosunuz ortalama evinize 3600 tl para gircek bu büyük para bence

kişi başı sınır 449 liradır eve kaç para giriyorsa toplıcaksınız 4 e böleceksiniz 449 dan azsa alır 449 dan fazla ise alamaz 2022 maaşları ortalamaya dağilmi bilemiyorum bazıları dahil diyorlar bazıları dahil değildir diyorlar burda bilgisi olan arkadaşlar yazar yada sosyal hizmetlere sorun

selam arkadaşlar.benim çoçuğum cp hastası.%95 ağır özürlü.bakım maaşı alıyoruz.evdeki kişi sayısı 4.başka hiç bir gelirimiz yok.yeşilkartlıyım.özürlü mmaşına baş vurduk alırımıyız.??birde annem benim evimde kalıyor görünüyor.onunda emeklisi var.500 tl.eve giren paraya onunkinide eklerlermi?bilgi verirseniz sevinirim.

2022 başvurdunuz herhalde evinize giren parayı hesaplarlar sonrada giderlere bakarlar 100 küsür olması lazım gecmiyosa bağlanır maaşınız

ewet 2022 ye başvurdukta.giderleri onlarmı hesaplıyor yoksa bizmi giderleri söyleyeceğiz onlara.(mesla kira kontarı göstermek gibi).

evde bakım maaşı ve 2022 engelli maaşı hesaplamaya dahil edilmez arkadaşlar

nasıl yani???eve giren para derken bakım parası özürlü maaşı sayılmıyormu????

hasaplamayı yapar iken evde yaşayan engelli bireyin almakta olduğu 2022 engelli maaşı ve evde bakım maaşı hesaplamaya dahil edilmeden hesaplama yapılır atıyorum evde yaşayan herhangi başka birey çalışıyor veya emekliise o kişilerin almakta olduğu maaş hesaba dahil edilir evde bakım maaşı hesaplanırken hanede yaşayan kişi başı düşen gelir 449 TL yi geçmemesi 2022 maaşı hesaplanırkende 18 yaşından büyükler için evin genel ihtiyaçları masrafları çıkartıldıktan sonra kişi başı düşen miktar 98 TL yi geçmemesi şartı aranmakta 18 yaşından küçükler için 2022 engelli maaşı hesaplamasında giderler çıkartılmadan kişi başı düşen rakamın 98 TL olması şart umarım açıklayıcı olmuştur

o zaman eve giren gelir olarak sadece annemin 500 tl emekli maaşı var.annem ikametgahını alırsa eve giren gelir olmayacak.(aldığımız bakım parası eve giren gelir olarak sayılmıyorsa)ozaman 2022 maaşı alabilirz küçük oğlum için...????

arkadaşlar beni merak ettiğim bilgileri açıklamışsınız çok sağolun ben bunların tersini düşünüyordum demek evde bakım maşları hesaba girmiyor 2022de hesaba girmiyor ozaman neden ilk evrak istediklerin de 2022 maşın makbuzlarını istiyorlar yanlışmı anladım

neden istedikleri konusunda kesin bir cevap vermek zor türkiyede her memur kafasına göre gerçi artık müfredatı da takip etmek zor neredeyse hergün birşey çıkıyor siz pek kafanıza takmayın istedikleri evrağı istedikleri evrağı sigortadan alın gönderin bişe çıkmaz isterler ama hesaba dahil etmezler

malesef hepsini gelire dahil ediliyor bizimkinden belli kesildi hemde 2 kardeşimimn de bu nasıl oluyor anlamadım

evde bakım maaşından degil fakat 2022 için kesilmiş olabilir iyice araştır belki onu gelire dahil etti iseler bakım maaşı oyüzden kesilmiş ola bilir 800 de emeklimaaşı annenizin maaşı kriterleri aşmış olabilir emekli olalımderken bakım parasının gitmesi cok kötü olmuş inşallah düzeltirler aksi taktirde emekli olmanız zararınıza olmuş gibi görünmekte

evet çok doğru söylediniz bütün hevesler ailecek kursağımızda kaldı daha doğrusu hiç birşey anlamadım bu kanunlardan

şaşırdım kaldım arkadaşlar karşının sosyal hizmetlerini aradım 2022 maşı ve evde bakım maşıda hesaba dahil deyildi diyor maltepedeki dahildir diyor hemde kuruşuna diyor

2022 maaşı alanlara kötü haber

2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, “2022 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin Maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamalar, 05.11.2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren ilçemizde 2022 sayılı Kanun uyarınca halihazırda aylık alanların tamamı Vakıf aracılığı ile Bütünleşik Yardım Sistemi üzerinden 01.05.2013 tarihine kadar muhtaçlıklarının Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 3294 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanuna göre tekrar değerlendirilecek. Buna göre kimin aylık alıp almayacağına heyet tarafından karar verilecek” dedi.2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların yukarıda belirtilen tarihler arasında kendilerine Gelir Testi Uygulaması yapılacağını belirten Turan, “Gelir araştırması yapılırken kişilerin eş ve bakımı ile mükellef çocuklarının gelir durumları da dikkate alınacak. Ayrıca ticari faaliyeti, tarımsal geliri, taşınır veya taşınmazlardan elde ettiği gelir, nafaka geliri, sosyal güvenlik sisteminden aldığı herhangi bir geliri, il sosyal hizmetler müdürlüklerinden, vakıflar müdürlüklerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alıp almadığı, alıyorsa miktarı ile başka türlü bir geliri olup olmadığı konularında hane ziyaretleri yapılarak araştırılacak. Hesaplanacak gelir kişi başı 115 TL’yi aşmayanlara gerekli yaşlı, özürlü maaşlarının bağlanacak, bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek” diye konuştu

2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, “2022 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin Maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamalar, 05.11.2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren ilçemizde 2022 sayılı Kanun uyarınca halihazırda aylık alanların tamamı Vakıf aracılığı ile Bütünleşik Yardım Sistemi üzerinden 01.05.2013 tarihine kadar muhtaçlıklarının Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 3294 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanuna göre tekrar değerlendirilecek. Buna göre kimin aylık alıp almayacağına heyet tarafından karar verilecek” dedi.2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların yukarıda belirtilen tarihler arasında kendilerine Gelir Testi Uygulaması yapılacağını belirten Turan, “Gelir araştırması yapılırken kişilerin eş ve bakımı ile mükellef çocuklarının gelir durumları da dikkate alınacak. Ayrıca ticari faaliyeti, tarımsal geliri, taşınır veya taşınmazlardan elde ettiği gelir, nafaka geliri, sosyal güvenlik sisteminden aldığı herhangi bir geliri, il sosyal hizmetler müdürlüklerinden, vakıflar müdürlüklerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alıp almadığı, alıyorsa miktarı ile başka türlü bir geliri olup olmadığı konularında hane ziyaretleri yapılarak araştırılacak. Hesaplanacak gelir kişi başı 115 TL’yi aşmayanlara gerekli yaşlı, özürlü maaşlarının bağlanacak, bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek” diye konuştu

burda şuan için 2022 den maaş alanların yeniden rapor çıkarması gibi bir konu yazmıyor vakıf heyeti tarafından değerlendirecektir yazıyorrr?

azad21
evet bencede dediğin gibidir sana katılıyorum bu konuda.

Raporlar süreli olanlar rapor tarihi bitince rapor çıkartacaklar raporlar süresiz ise yeniden rapor çıkarmayacaklar sadece ev gelir ve muhtaçlık durumu araştırılacaklar

Üst Alt