Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 keredir 2022 aylığını eksik ödüyorlar!?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Ben 2 kere çocukların maaşı çekiyorum neden eksik veriyorlar 600 çektim PTT atmesinden bu ne demek oluyor bilgisi olan varmı arkadaş lar

Selam abi benim 2 çocuğum var ikiside engenli 657+ 657 alması lazım neden eksik çekiyorum 1200 TL çektim

Yusufmuhammed
atmden değil vezneden alın.atmden çekınce bakıyede o kadar kalmaması lazım.atm fişine baktınızmı kaln bakıye ne yazıo. ben ebm alıom 3 5 tl kalıo genelde .

Yusufmuhammed

657 Tl seklinde bir odeme yok.
18 yas altı ayligi olarak bilinen engelli yakini ayligi ve yüzde 40-69 oranla engelli ayliginda aylık miktarı 609'61 TL'dir. bu kisiler şubatta 1 aylik farkla birlikte 651,25 Tl aldılar. martta ise 609,61 TL.

senin cocuklar 18 yas altında ise ya da 18 yas ustu olup da rapor oranları yüzde 40-69 ise bu ay 609,61 + 609,61 olmak uzere toplam 1219,22 tl çekmiş olman lazım.

NOT: çocukların 18 yas altında mi? degilse rapor oranları kaç?

Yusufmuhammed

Subat ayinda fark vardi oyuzden fazlaydı .Ağustosa kadar 18 yas alti aylığı 609.61 lira

Ben her ay eksik alıyorum ptt atm den. Ptt vezne artık para vermiyor atm den çekmek zorunlu olmus öyle dediler. Örnek bu ay 70 tl eksik aldım. Her ay ortalama 50tl eksik veriyolar..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalem
%97 engelli raporum var, 910 tl çektim

Baktım 9 TL kaldı e devlet ten bakınca 609 TL yaptığını görüyorum geçen yani Şubat ayı 657 TL çektim bu ay ne yazılı 600 TL çektim

Hopsin
bu ay tam olarak 914,42 TL çekmiş olman lazım. senin maaşın 914,42 TL

subatta 1 aylik farkla birlikte 976'88 TL aldın. aylık maaşın ise 914,42 TL.

tekrar soruyorum. tam olarak bu ay kaç tl cektin? 914,42 TL çekmen lazım. öyle senin dediğin gibi 70 veya 50 tl eksiklik yok.

Çocuklar ikisinde 18 yaş altındadır rapor oranları birisi %98 diğeri %96 dir hocam Şubat 1300 çektik ama bu ay 1220 çektik

Derbeder_55
sende eksik odeme yok. dediğim gibi odemen tam yapilmis.
subatta Şubat maaşı yanında ocak ayinin farki odendi. cocuklarinin aylik miktarı 609,61 TL
mart, nisan, mayış, haziran, temmuzda da 609,61 tl'den odeme yapılacak.

cocuklarinin rapor oranı isterse yüzde yüz olsun, alacaklar miktar bu.

910 aldım dedim ya görmediniz mi?
1 önce ki ay 980 tl çektim.
Atm tek haneli sayıları vermiyor biliyorsunuzdur. Hesapta 914 olsa o 4ü çekemiyoruz. 910tl çekebiliyoruz.
Dediğim gibi 1ay sağlam yatıyorsa, diğer aylar hep eksik. Eğer ölmezsek 5 Nisan da maaş fişini alıp paylaşacağım görmeniz için.

Hopsin
bu ne hiddet?
elbette ne yazdiginizi gordum. belki küsurata yazmadınız diye dusundum. sizi yalancılıkla sucladigimi mi dusundunuz ki Maas fişini belgelemekten bahsediyorsunuz?
yok öyle bisi.

4 tl hesabınızda kalıyor di mi? bu durumda eksik odeme yok.

Çok saçmalık ama olan hep garibana olur elimizde sürekli 100 de 98 rapor var aldığımız maaş 600 çok şükür kiramizi bile karşılamıyor 100de 52 raporu olan arkadaşım 850 gibi para alıyor bu nasıl olur haksızlık bu işte %98 nerde % 52 nerde 😏

Hopsin
subatta 1 aylik farkla birlikte 976'88 TL odeme yapıldı sana. 980 TL aldigini söylemişsin gecen ay. 976,88 TL maaşın, gerisi de hesabında daha onceden kalan paradır.

Ama size 910 diyorum siz tekrar tekrar inatla sorunca bende bi an sinir oldum biraz kusura bakmayın. Siz inanmıyormuş gibi hissettirdiniz ben de fişi çekip atarım dedim. Öyle bir şey yoksa sorun yok abla.

Yusufmuhammed
18 yas ayligi olarak bilen engelli yakini ayliginda, 18 yas ustu 40-69 raporu olan engellilere ödenen miktar kadar odeme yapılır.
cocuklarin 18 yasini doldurduktan sonra ayliklarini yüzde 70 ve ustu rapor uzerinden alırlar. ama 18 yas altındayken odeme bu kadar.
kaldi ki engelli yakini ayligi 18 yas altında engelli çocuğu olduğu icin muhtaç ebeveyne ödenen paradır.

2022 ayliklarinin hepsi (engelli yakini ayligi, yüzde 40-69 ve 70 ustu engelli aylıkları vs) düşük miktarda bence. haksizlik mu bu?
evet, elbette haksizlik.

Hopsin

inat degil ablası. ben hep tekrar yaparım. hesap isi bu. cogu insan küsurati yazmıyor genelde. kusurat bile olsa onemli benim icin. hade diyelim ki 50-70 tl eksik odeme yok. ama 4 tl bile eksik yattigini tespit etsem sizi itiraz icin yönlendirecektim. ama dediğin gibi atm'de kalıyormuş para. sorun yokmuş.

Bunu bilmiyordum abla [emoji4] 976tl dediniz ya, bu ay 910tl çektim yani artık her ay 910tl çekeceğim öyle değil mi?

Benim anlamadığım birşey var, siz 2022 maaşları 976tl diye yazmışsınız, hani 976tl ise, şimdi nasıl 914 tl oluyor? Ben bunu anlamıyorum. Engelli maaşları her ay değişebiliyor mu yada değişiyor mu? Atm yüksek kalıyor ekranı tam göremiyorum diye kardeşim çekip getiriyor o yüzden bu konu da çok bilgim yok..

Hopsin

gecen ay 62 lira fark yatmıştı önceden 4 lira kaldiysa 914+4 +62 980 çektin tamam işte eksik yok . Ağustosa kadar 914.42 vezneden. atm den 910 lira çekebilirsin 9.99 a kadar yukari yuvarlamaz atm.

musty35 saol ablam:)

yukarıda maaşın 976,88 TL demisim. bu paranin icinde 1 aylık fark da var. gerci musty düzeltmiş beni:)

senin maaşın tam olarak 914,42 TL ablası.

2022 aylık miktarları icin bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

ağustosa kadar 914,42 tl odeme yapılacak sana.

2022 ayliklari 6 ayda bir zamlanir.
1 ocakta zam yapılır. ama zamlı miktar subatta ödenir. o yüzden ocak ayinin zam farki Şubattta Şubat maaşı ile birlikte ödenir.
1 temmuzda zam yapılır. ama zamlı miktar ağustosta ödenir. temmuzun zam farki ağustosta Ağustos maaşıyla birlikte ödenir.

Kalem

Teşekkürler abla ben o farkı bilmiyordum ondan öyle oldu, yardımınız için değerli bilgin için teşekkür ederim, Allah rahatlık versin[emoji120] :)

Selam

Selam arkadaşlar geçen geçen ay ben 1070 gibi Bi para aldı şimdi 865 tl aldım bu ne demek oluyor

Üst Alt