Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 kol engelli kişi ehliyet alabilir mi?

umutyılmazzz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlar,

1 kolum dirsek'den diğer kolum ise Dirsek altından ampute. Aktif olarak düz vites araç kullanabiliyorum ancak ehliyetim olmadığı için trafiğe çıkmıyorum. %84 engelli raporum var ötv'den de faydalanamıyorum. Sizce benim ehliyet alabilirlik durumum hiç yokmudur ? Yada var ise göstereceğiniz yollar nelerdir ?

umutyılmazzz

Dünyanın her yerinde sürücü belgesi alabilirsin ama Türkiye'de mevzuat sözde AB ile uyumlu hale getirilmesine rağmen akıllı-bilgili ve komplekssiz doktor/heyet de bulmak gerek! Bunlara denk gelirsen, evet, hem sürücü belgesi hem de ötv-mtv istisnalı araç alabilirsin

işiniz çok zor bi arkadaşım vardi bi kol omuzdan diğer kol parmaklardan ampute idi araba kullanıyordu ama ne yaptıysa rapor alamadı şişli etfale kadar gitti ancak yok olmadı ..

Teşekkür ederim abi, Biraz geç oldu cevap vermem ancak bir sorum daha olacak böyle bir hakkım olabilirliğini anlatmak amacı ile bir kanun mevzuat varmıdır acaba ?

İtirazım üzerine sevk edildiğim farklı ilde ki kurulda ki doktor kendi kendine karar kullanmaktan aciz ve dedi ki; "Sana sürücü olamaz denmiş ben nasıl diyeyim!" abe ahmak beni zaten sen değerlendir diye göndermişler sen kendi kararını versene okumuş cahil, çok kızıyorum şu devlet memuru zihniyetine..

Eurest

gerçekten başka hastaneye gittiğinde böyle karar veremeyen DEĞİL,hata varsa düzelt mantığı o,dr çok çalışmaktan konuyu anlamıyor,bu site de hoşgörü eksiğini söylüyoruz da NEDENİ,Dr lar çok fazla çalışıyor

Benim sol el parmaklarda hareket kısıtlığı ve sağ elde tendonlar yok araçım var bugün oryopediye ve nöroljiye gittim sürücü olamazsın dediler bende heyete girmekten vazgeçtim

Üst Alt