Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 sene önce çıkarttığım sağlık raporundan birkaç nüsha halinde alabilir miyim?

weled

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar

Ben 2 sene önce sağlık raporu aldım, yani çalışamaz raporu (%43)
Bu rapor gerekli yerlere gitti. bende bu rapora ait hiç bir belge yok.
İş görüşmelerine gittiğim zaman soruyorlar... Raporu tekrar çıkartacağım ama bişeyler duydum: Daha önceden engelli raporu alındıysa sonra tekrar çıkartmak için ücret talebinde bulunmuyorlarmış.

Bu konu ile ilgili bilginiz varsa cvp bekliyorum ...

herkese mutlu günler

daha önce de alınıyordu. enim başımdan şöyle bir şey geçti daha önce de site de paylaşmıştım.

2004 yılında iş gereği için rapor alacaktım. onun için işkura başvurup işkur beni, bana en yakın olan devlet hastnesi TAKSİM İLKYARDIM HASTANESİNE yönlendirdi. gittim ve ehyete girdim. 3 ay sonra %40 lık raporumu aldım.

bundan üç 3 - 4 sene sonra normal bir muayeneye gittiğimde vezneye karnemi gösterirken, veznenin bana dediği mehmet bey sizler şu tarihte aldığınız raporun parasını vermemişsiniz. ben kendilerine beni işkur yönlendirdi. kendi isteğim ile aldığım bir rapor değildir v.s değerken kavga çıktı. yani devlet ne edip yaptıysa 40 tl yi cebimden aldım. sonra araya güvenlik girip bana su verip v.s hareketler yaparak sakinleştirmeye çalıştılar sual. zehir zıkkım olsun.

haksızlığa aşırı derece de karşıyımdır. bu haksızlığın küçük - büyük / maddi - manevi farketmez.

şunları da açıklamak isterim

1- Benim işkur'daki kaydımda yanlış olmuş ve beni akciğer hastası olarak değil de işitme engelli olarak belirtmişler
2- Ben 2022 sayılı kanuna göre engelliyim
3- Sağlık raporunu şimdi çıkartmak istediğimde 124 ytl istiyorlar

Ben bu raporu yeniden almak bu parayıda veririm ama bazı haklarım varsa onlarıda kullanmak isterim ...

sen raporun tarihini biliyorsan aldığın hastahaneye git arşivden bir örneğini çikarttırıp aslının aynısı kaşesi bastır iş tamamdır

Çok teşekkürler.

Umarım dediğin gibi kolay olur ...

MUTLU GÜNLER

alışını yaptın mı senden güzel ahberler bekliyoruz weled

ben de işe girdim özel sektörde. vergi indirim hakkı elde etmek ıcın defterdarlık gittim. benım raporun aslını aldılar su anda raporum yok ben dedim napacam raporsuz?
Gelirsiniz dediler. söylersiniz bizebiz size tasdikli örneğini veririz dediler.

Sordum Soruşturdum sonuca ulaştım ...
Hastene arşivdeki raporun örneğini 6 ay gibi bi süre içinde istersek verebiliyormuş
İŞKUR'a gittim raporumu yeniden çıkarmak istediğimi söyledim
Bana belge verdi. Onunla gidip raporumu yeniden hazırlayacağım.
Üstelik bunun için de ücret ödememe gerek kalmadı ...

MUTLU GÜNLER

----------

cx571;

Daha önce söylediğim gibi
6 ay gibi bi süre içinde raporu aldığın hastaneye başvurup
arşivden örneğini alabilirsin ...

Üst Alt