Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 sene önce H sınıfı ehliyet başvurum reddedildi! Yeniden başvurabilir miyim?

Mr.Key

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben 2 önce H Sınıfı için başvurdum sonuç olumsuz çıktı 4 ay önce birşey fark ettim raporda süresi Sürekli veya süreksiz diye bir ibare Yok devlet hastanesine gittim anlattım durumu ve raporda böyle bir ibare Yok dedim rapor aldığım yere dediler ki onun süresi bitmiştir tekrar başvurabilirsiniz dediler şimdi ne yapayım tekrar başvurayım mı nasıl bir yol izlemem gerekli teşekkür ederim

Başvurunun red edilme sebebi neydi? Sağlık durumunuzda bir iyileşme mi oldu?

Kollarımdan engelliyim düzelme olması için ameliyat gerekiyor ama çok riskli ben kendi genetik doktoruma gittim sordum böyle oldu diye raporu gösterdim senin direksiyonu tutamayacağına karar vermiştir engellin araç sürmeye engel değil dedi

selda*

Gittim dedim ki hiç bir sürekli veya süreksiz ibaresi yok çünkü diğer raporlarımda ibare bulunuyordu hastaneye sordum böyle durum var diye raporun süresi 6 ay içinde bitmiştir dedi

Mr.Key, bence yeniden denemelisiniz. Yıllar önce ehliyet almak için hastanelerin birinde muayene olurken, dr olanca kuvvetiyle sol koluma doğru baskı uygulamıştı. Çam yarması gibi bir herifti. Haliyle tartamadım, "ne yapıyorsunuz" dedim, "sizi taşımayacağım alt tarafı direksiyon sallayacağım." Doğrusu tertibat denen olaydan da pek haberi yoktu. Bazı doktorlar hem konu hakkında bilgisiz, hem de işgüzar olabiliyor.
Sonuna kadar zorla, bol şanslar.

Not:
[SIZE=2]
[FONT=Verdana][SIZE=1]Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar[/SIZE][/FONT][SIZE=1][FONT=Verdana]MADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;[/FONT][FONT=Verdana]a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri: Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50'den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75'den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.
[/FONT]
[FONT=Verdana]b) Diğer eklem hareketleri: Her iki omuz, dirsek, kalça ve diz artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarda sürücü belgesi verilmez. Ancak simetrik büyük ve eklemlerin ve aynı taraf diz, kalça, omuz, dirsek eklemlerinin fonksiyonel ankiloz ve artrodezlerinde , ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
c) El eklemleri: Her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin %75'ten fazla kaybında Ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile F ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile A1, A2, B, F, ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda C, D, E, G sınıfı dışında sürücü belgesi yine ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının raporu ile verilebilir.[/FONT]
[/SIZE][/SIZE]

Üst Alt