Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 Seviyeden ameliyat edilmiş boyun fıtığı ile askerlik yapılır mı?

tekemrah

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar

Öğrenmek istediğim bir konu var ve sitenizi buldum başlıklarda arama yaptım fakat net cevap bulamadığım için yeni başlık açtım özür dilerim.

2 yıl önce geçirdiğim felç sonrası 2 seviyeden diskektomi boyun fıtığı ameliyatı oldum . Hastane raporu üstünde bunun 2 seviyeden olduğu yazmıyor yazan:
Tanı kodu : M50.1
Tanı Adı : Servikal disk bozuklukları radikülopati ile
Yapılan İşlemler : Opere servikal diskektomi.

Şimdi rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden heyet raporu çıkartıp bu rapor ile beni GATA'ya sevk etmelerini isyeceğim. Aşağıdaki ilgili maddenin renkli olarak belirtiğim B ve D kısımlarına giriyorum. çekilen görüntülerde birden fazla boyun omurunda çivi vida olduğu görülüyor ayrıca ameliyat etmedikleri 2 boyun omurumda da ameliyat edilecek seviyeye gelmiş farklı bir doktor söyledi ameliyat eden doktorum ise 2 yıl içerisinde iyileşeceğimi söyledi fakat sürekli kas gevşetici ağrı kesici kullanmama rağmen şikayetlerim arttı hastalığımda ve ağrılarımda gerileme olmadı.
dediğim işlemleri yapıp GATA ya sevk edilirsem durumum ne olur konu hakkında bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum.

Teşekkürler
Saygılarımla Emrah

Madde 63 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)

.............
B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.).

2. Hareket, his veya stabilite bozukluğu yapan spina bifida, spondilolistezis, sakralizasyon, lumbalizasyon, tamamen iyileşmiş veya aktivetisi durmuş Mal de Pott.

3. Omurganın hareketlerini % 25

den fazla kısıtlayan, devamlı ağrı ve stabilite bozukluğu yapan spondilartritler, travmatik veya dejeneratif hastalıklar, Scheurman hastalığı, Ankilozan Spondilitis.

4. Nedeni ne olursa olsun bir vertebrada tam laminektomi, servikal vertebralarda yapılan tek seviyeli, diğer vertebralarda üç vertebrayı içine alan füzyon ameliyatları.

5. Göğüs kafesinin ileri derecedeki şekil bozuklukları.

6. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/55. mad) Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile (diskektomi yapılmamış olsa bile) tedavi edilmiş, radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahî.

7. Vertebraların tedavi edilmiş veya edilmemiş iyi huylu tümörleri.

8. Her tip odontoid kemik fraktürleri ve atlantoaksiyel dislokasyonlar.

C) 63 üncü Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

D) 1.el kemiğinin beden hareket ve faaliyetlerini çok ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka şekil bozuklukları).

2. İleri derecede hareket ve his bozukluğu yapmış sakralizasyon, lumbalizasyon, spina bifida, spondilolistezis ve ankilozan spondilitis.

3. 2 vertebrada tam laminektomi veya 2 den fazla vertebrada kısmî laminektomi, servikal vertebralarda yapılan birden fazla seviyeli füzyon ameliyatları.

4. Medulla spinalis veya vertebraların kötü huyu tümörleri.

5. İleri derecede harabiyet yapmış Mall de Pott.

6. Belirgin his, trofik, statik veya sfinkter bozukluğu ya da radyolojik bulgu gösteren, tedavisi olanaksız disk hernileri, ekstra meduller tümörleri.

7. Tüberküloz hariç olmak üzere herhangi bir nedenle meydana gelen, tedavi amacı ile yapılmış 3

den fazla vertebrayı içine alan artrodez.

8. Kolumna vertebralis hareketlerini % 50 veya daha fazla kısıtlayan arızalar.

Bilemiyorum, ama tahminen bir yıl tecil yaparlar ve bir yıl sonra yeniden değerlendirirler. Kontrolde sağlığınızın askerlik yapmaya elvermediği tespit edilirse, ya bir yıl daha ertelenir ve sonra maufiyet belgesi verilir, ya da ilk tecil sonrası direkt muafiyet belgesi verilir. Bilemiyorum.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta işlemlere başlayacağım konuyu buradan devam ettirip gelişmeleri yazacağım.

Teşekkürler
Hoşcakalın

Selamlar

Bu hafta Haydarpaşa numune hastanesinde rapor alma işlemlerine başladım.
Cuma günü heyet doktorlarını gezdim. İlgilenmesi gereken bölüm beyin cerrahi önce heyet doktoru olarak beni bir asistan doktora yönlendirdi(benim gibi o gün bekleyen tüm kişileri) o kişi de beni yaklaşık 10 saniye kadar muayne ettikten spnra imzalayıp gönderdi daha sonra evrakları teslim ettiğimizde raporun üstünde asistan kaşesi var bunu uzmana onaylatmanız gerekiyor denildi uzman'ı arayıp bulduktan sonra durumu izah edip imza istedim o da kağıda birkaç saniye bakıp sana rapor çıkmaz boşuna uğraşma birşeyin yok dedi. aynı cümleyi sinir doktoru da kurarak sinirlerimi harap etti. Öğrenmek istediğim rapor çıkmaz derken %40 altı çıkarı mı kastediyorlar yoksa hiç mi rapor verilmez beni %40 altı durumlar için bilgilendirirseniz memnun olurum.

Teşekkürler
Hoşcakalın

Evet ilk tecilim sırasında GATA'dan sağlam raporum vardı. Zaten bekleme nedenim doktorum bana iyileşmemin en az 2 sene süreceğini söylemesindendi fakat 2 yılı geçmesine rağmen pek iyileşemedim hatta sol kolumda sinir sıkışması oluştuğundan onun için de ayrıca ameliyat olmam gerektiği söyleniyor sol kolumda belirgin güm kaybı var tüm gücümü kullanmama rağmen şu parmakların başparmak ile birleştirilip açıldığı testlerde hiç güç harcamıyormuşum gibi kendiliğinden açılıyor.Ve yapılan ameliyattan sonra (C4-5 C5-6) C3-4 ve C6-7 de fıtıklaştı ve devam ediyor.

Abi bilgilendirdiğiniz için ve anlayışınız için teşekkür ederim sağolun önümüzdeki haftaya rapor sonucu için çağırdılar bakalım ne olacak. İstanbuldayım ameliyatı devlet ve üniversite hastanelerinden "bıçak parası" istedikleri için özel hastanede oldum oradan birşey istemediler. Ameliyat yapan doktorum da bana iyisin birşey olmaz diyor birde benim çektiklerimi bilseler.

[FONT=&quot]Abi aşağıdaki yönetmelik hakkında doktorların pek bilgisi yada ilgisi yok sanırım ilgili maddeyi az önce buldum detaylar aşağıdadır bana uyabilecek bölümleri sarı renk ile işaretledim mantıken en az %28 vermeleri gerekiyor.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK [/FONT]
[FONT=&quot]SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE [/FONT]
[FONT=&quot]DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK[/FONT]
[FONT=&quot]...............[/FONT] devam

tablo1_2.png

----------

Abi ayrıca bana ameliyat ol diyen dotor ilk ameliyatımı yapan ve kendi isteği üzerine hep özel hastanesine gidip (muaynehanesi yok) her seferinde 120'yi veriyorum 2 yıldır maalesef o da sen iyisin diyor tabiki kendini bence başarılı göstermek için.

Abi buraya yazamadığım sorunlarım da var özelden yazacağım bana garip gelen TSK sağlık yönetmeliğinin ilgili maddelerinde B ve D kısmına girenler elverişli değildir demeleri. benim durumumun yukarıdaki ilk mesajda mavi ile gösterilen bölgelerde gözüktüğü gibi B ve D maddelerine girmesi.

Bir arkadaşım boyun fıtığından ameliyat olmuştu. Askere gitti. 2 ay askerlik yaptıktan sonra teskere aldı :) Başka bir rahatsızlık için gittiği doktor "sen askere niye geldin" demiş. Baştan belki de durumu iyi dile getirmek gerekiyordur.

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle burdaki herkese geçmiş olsun dilerim allah şifa versin. Bu konuyu araştırırken buldum.
Yaşım 26, 4 yıl önce bir araba kazası geçirdim ve boyunda 1 ve 2. omurlarda kırık ve 3 ve 4 de kayma oldu. 3 ay HALO denilen boynu kaynayıncaya kadar sabitleyen bir cihaz kullandım. Ameliyat yapılmamasının nedenini doktor sakat kalma riski yüksek diyerek açıklamıştı. Hala bazen kolumda uyuşma ve boyunda ağrı oluyor ki doktor bunlar olabilir ilerliyen yıllarda ameliyat da gerekebilir demişti. Ağır kaldırmamam, aşırı spor yapmamam gerekiyormuş. Hatta bu kazanın çok daha hafifi tekrarlanırsa zor kurtulursun dedi. Ege üniversitesi hastahanesinden raporlarım da mevcut.
Benim merak ettiğim illa ameliyat mı olmak gerekiyor. Benden çok daha hafif durumda olanlar rapor aldığını söyledi. Mesela havuza atlayıp çakılan bir arkadaşım da askere alınmadı. Benimkine benzer bir kırık olmuş ondada. Hang Man kırığı deniliyor benimkine de. Bir fikir verirseniz çok sevinirim ne yapmam lazım?

askerlige elverisli olmak icin % 40 raporu gerekli degildir kimi durumlarda %20 bile yeterli olabilir % lik dilime gore bir karar verilmez durumunuz saglık yonetmeliginde vardır en detaylı bilgiyi oradan alabilirsiniz

obezite bildigim kadarıyla ozurlu raporu alınamayan bir durum yanlıs biliyorsam kusuruma bakmayın kilo fazlalıgıda askerlige engel bir durumdur mesela

Üst Alt