Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 tane düz vites aracım var. Birini özürlü plakalı araca çevirtebilir miyim?

split42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm bnm H sınıfı ehliyetim var evimde de 2 tane düz vites araba var cok rahat bi şeklde kullanabiliyorum bu aracalarımdan birini özürlü plakası yapabilirmiym? ötv falan önmli deil muaf olmayım. vergisi neyse ödeyebilirm.

Hocam bi mühendise gdip proje olayını araştırman lazım. Normal bi aracı özürlü plakaya çevirmek için öncelikle araç kullanır raporu alman lazım yani kısacası yeniden sağlık kuruluna gireceksin. Ordan rapor aldıktan sonra o raporla bi makina mühendisi özür durumuna göre bir rapor çizecek aracına. Eğer düz vites kullanmanda bi sıkıntı yoksa ona göre çizer. O raporla birlikte aracın vizesinin bitmesine ne kadar süre olduğu hiç önemli değil aracı tekrardan bir vizeye sokacaksın vizeden sonra trafik tescile gidip eski plakaları verip yeni plakalarını ve ruhsatını özürlü aracı olarak alacaksın. Zaten bu durumda otamatikmen aracın vergiden düşecek. Sakatlık durumun nedir acaba yanlış anlama düz vites olayı için merak ettim. Benim sol kolumda kısalık var bende düz vites kullanıyorum. Özürlü plaka aracım

sağ ayakta var bnm problem. ropurumda var. raporda ( H sınıfı sürücü belgesi alması uygun olup, gaz ve fren tertibatlı elden kumandalı arac kullanabilir ) ibaresi war

hımm anladım. Hocam siz herşeyden önce bir mühendisle görüşüp ondan fikir alın ona göre raporu alıp aracı özel tertibatlıya çevirirsiniz. Split42 diyor 42 konyanın 42 si mi yoksa yaşmı? Ben Konyalıyımda o bakımdan

Araca gaz-fren elle kumanda sağlayan bir özel donanım taktıracaksınız. Sonra bu şekilde tescil işlemi yapıp aracın plakasını değiştirteceksiniz... Bunu yaptığınızda o aracı kullanmakta hiç bir sorun yaşamazsınız.
Yalnız, unutmayın, ne siz o araçtan başka araç kullanabilirsiniz, ne de başkaları sizin aracınızı kullanabilir.

Not 1: Bu şekilde tescil edlmiş araç için dilerseniz MTV istisnasıudan yararlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey de raporla birlikte vergi dairesine müracaat etmektir.

Not 2: Dilerseniz sıfır km bir aracı ÖTV'siz şekilde alabilirsiniz. Bu hakkı kullanabilecek olanağınız varsa, bence değerlendirin...

Üst Alt