Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 tane psikolojik hastalıktan vergi indirimi raporu alabilir miyim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
648
Reaksiyonlar
378
Şizofreni ve Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastasıyım.
Bu iki hastalıktan tek bir rapor yani, vergi indirimi raporu alabilir miyim?
2 hastalığımın da değerlendirildiği tek bir vergi indirimi raporu alabilir miyim?

2 hastakıktan da tek bir saglık raporu alabilir miyim?
Alacağım raporda 2 hastalıkta ayrı ayrı yazar mı?
Örneğin şizofreni %80 ve obsesif kompulsif bozukluktan %60.
Balthazard cetveline göre ikisinin toplam oranı yüzde kaçtır?

İki hastalıkda aynı anda olabilir. OKB için rapor verildiğini sanmıyorum. Psikoz grubu ve benzeri hastalıklara rapor verilir. OKB için alsan bile geçerli olmaz...

2si bi arada olacagnı düşünmüyorum şisofreni ve obsesif kompulsif bozukluk ayrı tanımlar içeriyor.okb kısaca takıntı diyip geçiştiriyorlar ama düzeltilmesi gerekn bi hastalık oldugu kanaatindeyim.

2 tane psikolojik rahatsızlıktan vergi indirimi raporu alabilirmiyim?

şizofreni ..............................(TEDAVİYLE ÇALIŞABİLİR) %45
obsesif kompulsif bozukluk.......(TEDAVİYLE ÇALIŞABİLİR) %30
VERGİ İNDİRİMİ ALMAK İÇİN 2 HASTALIKDA BALTHAZART FORMÜLÜYLE Mİ HESAPLANIR ?.??..???

alabilirsin kardeşim tanında tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen derse raporun yüzde yetmiş bir olur baltazara göre

arkadaşlar ben iddalı konuşuyorum şizofreninin yanında OKB için rapor alamaz ve alamaz.. selamlar.

sayın zaferim bu iddaanızı neye dayanarak söylediğinizi öğrenebilirmiyim acaba ben sanrısal bozukluk ve okb den yüzde 58 aldım ank numune hastanesinden

sanrısal bozukluk tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen yüzde 40, okb tedaviyle çalışma olanağı veren yüzde 30, rapor toplamı baltazara göre yüzde, 58

ve bunlara dayanarak alırsın demiştim arkadaşa ki sanrısal bozuklukta şizofreni gurubuna girer bildiğim kadarıyla

selamlar...

sanrısal bozukluk şizofreni grubuna girmez o başka öbürü başka.. dikkat edersen benimki bir idda değil gerçeğin ta kendisi.. şizofreni + Okb den rapor alamazsınız. sanrılı bozukluk başka birşey

Bizim facebook grubunda (OKB) OKBden yüzde 40'ın üzerinde rapor alan arkadaşlar var. Dün birine yüzde 46 vermişler.

En az %60 alırım diye düşünüyorum, bu 2 hastalıktan.

sabırsızlıkla sonucu bekliyoruz hadi bakalım..

zfer benim bir tanıdıgım okb ve yaygı ansikiyati hastalıklarından daha yeni % 48 aldı . Bilmeden konusma lütfen

Ilk ssk girişim 01.10.2003........... 1340 gün ssk, 900 gün emekli sandığı hizmetlerim var. 460 gün askerlik yaptım. Halan ssk da çalışıyorum. şizofreniden %80 raporum var. Vergi indirimi raporu almadım

Acaba 2 hastalıktan %60 ve üstü alabilirmiyim?

elaipek34;

sen bilmeden konuşma yaygın anksiyeteden bahsetmiyoruz burada..

dam başında saksağan durumu oldu seninki :D konuyla ne alaka ?? :D

Merhabalar.Ben ayın 16 sın da kurula gireceğim.Doğuştan tek böbrekliyim,2 açık ameliyatım 2 de perkütan ameliyatım var sistin taş problemim var yani doğuran taş geçen yıl ameliyat oldum 2 kez tam bir avuç taş aldılar şimdi yine aynı şekilde doldu ve bir dizi ameliyat beni bekliyor.1 yıldır bipolar tedavisi görüyorum.Böbrek ve bipolar da bir yığın ilaç raporlarım var ayrıca kalınca bir dosya var elimde Dr lara sunmak için hazırlanan.1993 yılı ssk girişim 4200 ödenen günüm var sizce vergi indirimi için gerekli olan %40 ı alabilirmiyim.Biraz uzun oldu kusura bakmayın nolur lakin biraz morale ihtiyacım var.

Benim psikiyatriden % 40 Bipolar - % 30 Obsesif bozukluk OKB tedaviyle kısmen düzelen toplamda % 58 engelli raporum var raporumda sürekli , vergi indirimim de sürekli yalnız vergi indirimine başvurduğunuzda psikiyatride yönetmelik gereği 1 yıl sonraya kontrol veriyorlar benim öyle oldu 1 yıl sonraki kontrol raporumda bu seferde % 58 sürekli idi fakat bu sefer süreğen kronik yazmışlar vergi indirimimide sürekli verdiler bende 14 yıldır bipolar 10 yıldır obsesif bozukluk OKB var 14 yıldır ilaç kullanıyorum

Herkese merhabalar.Bugün ist.Kanuni sultan süleyman hastanesinde heyeti yani 8 Dr. Dolaştım nefroloji %40 üroloji %30 yazdı psikiyatri oran belirtmedi ama yaklaşık %40 verebileceğini ima etti salı günü kurula giriyorum sizce tahmini ne kadar oran alabilirim.

Psikiyatriden aldığım %80 lik raporumu %90 ve üstüne tamamlayabilirmiyim?

Psikiyatriden %80 vergi indirimi raporu aldım.
ARAÇ ALMAK ISTIYORUZ %90 VE ÜSTÜ RAPORLA?

Psikiyatriden 2 çeşit hastalığım var.
1-Şizofreni
2-Obsesif kompulsif bozukluk

Vergi indirimi raporunu alırken doktor
Şizofreniden %80 yeterli Demişti.
Bende tamam dedim.

şimdi rapor oranımın artmasını istiyoruz.
araç almak için.

Bu alacağımız rapora OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK
hastalığını ekletebilirmiyiz.

Hastalık nedir ne değildir, psikiyatri ikisine de ayrı oran verir mi bilmem ama;
Rapor oranınız %90 ve üzerine çıkarsa ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

zihniyete güler misin ağlar mısın. kafası bu kadar çalışan bir insana nasıl da akıl hastalığından 80 oran veriliyor 90 olsun diye baktın olmuyo böbreğini bağışla 30 40 bin liraya. ötv indirimli araç alırsın o paraya kafa zehir gibi zaten düşünmüşsündür

şizofreni hastalarına ehliyet vermiyorlarmış çok araştıdım ama ben olumlu bir görüşe rastlamadım.
özür oranı yüzde 90 veya üzeri olsa bile arabayı alsan nasıl kullanacaksın bilmiyorum.

5 yıl oldu ilaçları kullanmaya başlayalı ŞİZOFRENİ ve OBSESİF KOMP. BOZUK. için?

5 yıl oldu ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum.

ŞİZOFRENİ ve OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK
hastasıyım.

KULLANDIĞIM İLAÇLAR:
SORMEDRON 2 mg.
LUSTRAL 100 mg.
SAYFREN 30 mg.
İNVEGA 9 mg.

ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALMAK İÇİN
RAPOR ALACAĞIM HASTANEDEN.

BU ŞEKİLDE RAPOR ALAN VARMI?
ŞİZOFRENİDEN YÜZDE 80 RAPORUM DA VAR.

İKİ HASTALIĞI BİRLEŞTİREN BİR RAPOR ALABİLİRMİYİM SİZCE?

alırsın aydın bir arkadaş almıştı %80 şizofreniden alırsın okb den de ayrı alırsın 2 sinin balzartta göre hesaplanır

Üst Alt