Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 tane SSK numarası olan biri ne yapmalı?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
adıma 2 adet ssk numarası görükmekte ne yapmam lazım

Bağlı bulunduğun eski adı ile İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak sigorta numaralarının birleştirlmesini talep edeceksin.Dilekçeye Kimlik fotokopisi ekliyorsun.İki hafta içinde ikametgah adresine düzeltildiğine dair yazı geliyor.Düzeltme yapılıyor fakat yine çift numara hizmet dökümünde görünüyor.Ancak emeklilik esnasında tek numara üzerinden işlem yapılıyor.

En son sigortalı olduğunuz ilin sigorta müdürlüğüne bir dilekçeile baş vuracaksın.

Burada iki işlem yapılmaktadır. Her iki sicil aynı ilde ise hem dosya bazında hemde bilgisayar ortamında birleştirmeler yapılır. Farklı bir ilde ise, son defa çalıştığınız ilin müdürlüğü diğer sicilinizin bulunduğu il müdürlüğüne yazarak sicil dosyanızı isteyerek birleştirme yapacaktır.

İlk defa adınınıza prim yatırılan sicil geçerli siciliniz olacaktır.

T.C​
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI​
SİGORTA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ​
.............................................. SİGORTA/SİGORTA İL MÜDÜRLÜĞÜNE​
..............................................

......................... sigorta sicil numarası ile bölgeniz dahilinde çalışmaktayım. Aşağıda belirtilen sosyal güvenlik kurumlarına ve değişik illerde Kurumunuza tabi olarak geçen hizmet sürelerimin toplanmasını arz ederim. ...../..../200.

Ad ve Soyadı
İmzası
Ek: Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Adresi :

2 numarada mersin ilinde verilmiştir

Bir de not: Eğer iki numaranın birleştirilmesinde sorun çıkarılırsa ya da birleştirme işleminde lehinize olan prim/günler değerlendirilmezse, hukuki süreç başlatmalısınız.

İki ve daha fazla sicil numarası olduğu durumlarda ilk numara esas kabul edilir ve diğerleri iptal edilir. İptal edilirkende bu numarada gözüken çalışmalar ilk numaraya aktarılır. Bağlı olduğun kuruma sicil numaranı teke indirme işlemi için ayrıntılı bir dilekçeyle başvurabilirsin. Durum düzeltilecektir.

müracatımı yaptım ve 15 gün içerisin de işlem tamamlandı tarafımada yazılı olarak bildiril di.

Merhaba,

Benim de aynı şekilde 2 adet SSK numaram varmış. İlki 1998den, ikincisi 2009dan. İki SSK numarasının alındığı şehirler farklı. 2009 daki Istanbul'dan alınma. Yazılanlardan anladığım kadarıyla Istanbul'daki SSK müdürlüğüne dilekçe ile başvurmam gerekiyor, iki numaranın 1998 üstünde birleştirilmesi için.

Istanbul SSK müdürlüğünü arattım internette. Aşağıdaki 3 adresi buldum. Sizden ricam hangisine gitmem gerektiği konusunda beni bilgilendirmeniz:

1-
SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürlüğü
Meclisi Mebusan C. 107, Fındıklı
t (0212) 252 05 00

2-
SSK İstanbul İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğü
Atatürk Bul. 21, Unkapanı, Unkapanı
t (0212) 534 69 30 (10h)

3-
SSK İstanbul Sigorta İl Müdürlüğü
Meclisi Mebusan C. Mebusan Yok. SSK İşhanı 19-21, Fındıklı
t (0212) 252 31 04 pbx

İşten izin alıp gideceğim için, yanlış adrese gitmek istemediğimden emin olmak istiyorum.

Teşekkürler, saygılarımla
NOT: İlgisi var mı bilmiyorum ama engelim bulunmamaktadır.

SSK İstanbul İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğü
Atatürk Bul. 21, Unkapanı, Unkapanı
t (0212) 534 69 30 (10h)

buraya gideceksiniz

Tekrar merhaba,

Geçenlerde hastaneye gittiğimde SSKlı mısınız sorusuna EVET demiştim, görevli bilgisayardan bakıp SSK numaramın açık olmadığını ve Istanbul, Fındıklı'ya gidip SSK numaramı açtırmam gerektiğini söylemişti.

Benim 2 adet SSK numaram var. Yarın SSK numaralarımın birleştirilmesi için Unkapanı'na dilekçe vermeye gideceğim. Hazır işten izin almışken, Fındıklı'ya gidip SSK numaramı da açtırmak istiyorum. Benim merak ettiğim, eski numaramı Fındıklı'da açtırabilir miyim ve Fındıklı'ya giderken yanımda ne götürmem gerekiyor?

Teşekkürler, saygılar

Bildiğim kadarıyla tc kimlik belgeniz ve iki sigorta numaranız olması yeterli. Ayrıca bir belgeye ihtiyaç. duyulacağını sanmıyorum

değerli arkadaşım, babam 2007 yılında rahmetli oldu, 2 adet farklı sgk numarası vardı sgk sigortalı başlangıç tarihi 1965, sgk kayıtlarında numaralardan sadece biri görünüyordu
ilk numaraya kayıtlı 1963 gün prim görünüyordu, daha sonrasında babam bağkur a geçti bagkurda 5 yıl 11 ay prim ödedik emekliliğe geçtiğinde devredilen ssk primi 1963 gün olarak kayıtlara geçti, 2007 yılında 3.000 tl askerlik borçlanması diye prim borcunu bagkur primler e yanlışlıkla yatırıldı paranın akıbeti belli deil, sora tekrar 3.000 tl askerlik borçlanmasına yatırıldı, emekli olundu. 2012 yılındaki sgk kayıtlarında o bilinmeyen 2. sgk nosu 559 gün olarak primlere eklendi şimdi 2522 gün ödenmiş prim görünüyor
eski kayıtta 1963 gün ssk primi vardı
yeni kayıtta 2522 gün ssk primi,5 yıl 11 ay bagkur primi,3.000 tl askerlik primi bagkura yattı... (3.000 tl askerlik brçlanması diyerek primlere yattı akıbeti belli deil
----------------------------------------------------------
270 gün ssk primi olan, 730 gün (2 yıl )askerliği borçlanıp emekli olanlar 800 küsür maaş alırken,yukarda gösterdiğim primler olduğu halde bağkurdan annem 692 tl maaş alıyor
ne yapmalıyız ?

Üst Alt