Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yaşında %92 özürlü kızım var. Hangi haklardan yararlanabilirim?

melek820

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar bende özürlü bir çocuğa sahibim 10 yıllık çalışma hayatıma bunun için son verdim maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşıyorum.beni ancak benim durumumda olanlar anlar zaqnnediyorum.kızımın raporu %92 ben bu rapor için bakım ücretine başvurdum ama 3 veya 4 ay bekliyceksiniz dediler.başka nelerden faydalanabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz.

Anne-babası sigortalı değilse, olmayacaksa, çocuk için 2022 maaşı da alınabilir: 2022 Engelli Aylığı ile Vakıf Aylığı

Ayrıca yaşadaığınız yerin belediyesi toplu taşıma araçları için ücretsiz kart veriyorsa, bu hak için belediyenin ilgili yerine başvuru yapabilirsiniz.

Ayrıca çocuğunuzun eğitim zamanı geldiğinde yaşadığınız yerdeki rehberlik araştırma merkezi aracılığıyla özel eğitim alma hakkına sahipsiniz.

cevabınız için çok teşekür ederim.rehabilitasyon merkezi için başvurumuzu yapıcaz çünkü eğitim alması gerekiyor.%92 ağır özürlü geçiyor maaş nekadar alırız.birde yaşı küçük araba veya ev almak istesek kızımın raporundan faydalanabiliyormuyuz.

Üst Alt