Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yaşında % 97 raporu olan kızım için bakım aylığı alabilir miyiz?

M.nisam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba kızım hidrosefali hastası 2 yaşında %97 raporu var işitme engelli ve görme kaybı var şimdi biz bakım maaşı bağlansın istiyoruz ama Polis çocuğu diye bağlanır mı başka ilde tedavisi oluyor bilgilendirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

raporunda "ağır özürlü" kısmı "evet" olarak işaretli mi?
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanede yaşayan kişilerin gelirleri ne kadar?

Raporunda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmiyorsa başvurunuz kabul edilir. Eve gelecek olan heyet çocuğunuzun bakıma muhtaç olduğuna ikna olursa bağlanır. Çünkü Evde bakım aylığı için yaş sınırı yok ancak zaten 2 yaşındaki çocuğun bakımlarının ailesi tarafından yapılacağından, sizin çocuğunuzun bakıma muhtaçlığının yaşından değil de engelinden kaynaklandığı yönünde görüş bildirmeleri gerekir.
Başka ilde tedavisi olduğunu söylemişsiniz, bu durumda kuruma mutlaka bilgi verin sorun çıkmaması açısından. Ne kadar süreyle nerede bulunacağını bildirin. Ve kuruma bakıcı olarak kimi bildirecekseniz tedavi sürecinde bakıcısının da yanında olmasına dikkat edin. Çünkü 7/24 saat bakım hizmeti karşılığı ücret ödeniyor bakım aylığı. Kurumdan bu izni alırsanız olası kontrol durumunda sorun çıkarmazlar. Kuruma aynen bu şekilde anlatın durumunuzu yol gösterirler mutlaka.
Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

Ağır özürlü yazıyor eşimde Polis memuru o çalışıyor yanlız toplamda 4 kişiyiz evde ama kızım başka illerde tedavileri oluyor

Eşim net maaşı 2850 tl

Bağlanmaz o zaman 540,47 TL'yi geçiyorsunuz.

Bu kadar dikkat ederler mi kızımın tedavi ücretlerini karşılamazlar mo?

Giderlere bakmıyorlar maalesef, sadece gelir dikkate alınıyor.

Anladım küçük şehirde yaşıyorum ama sanırım olmayacak :(

maalesef sınırı geçtiğinizden evde bakım aylığı baglanmaz. diğer şartlara uygun bulunsanız bile baglanmaz. ancak 2 kişi ikametini size aldıracak altı kişi olacaksınız ki geliriniz uygun olsun.
sağlık giderlerini karşılamıyor mu derken neyi kastettiniz?

Ağrı da oturuyorum tayin durumundan kızım 7 kere beyin ameliyatı geçirdi ve şartlar şuan beyninde kocaeli ve İstanbul Kadıköy'de kkontrolleri oluyor 3 ayda yada 6 ayda bir kontrolleri oluyor bide sürekli fizik tedavi görüyor yürüye bilmesi için oturduğum yerde olmadığı için erzurum da fizik tedavi görüyor özel yerde kalıp özel yerde görüyoruz tedavi bunları bari karşılamazlar gerçekten rahat edeceğiz

Karşılasalar rahat edeceğiz

sağlık giderlerini il müdürlüğü karşılamaz.
bu konuda şuradan bilgi alın lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/saglik-guvencesi/
l
inkini verdiğim forumda bu sorularınızı sorun cevap gelecektir.

anladığım kadarıyla masraflarınız çok fazla. tayin isteme durumunuz yok mu acaba? çocuğunun sağlık tedavisi gerekçesiyle eşiniz tayin istese?

İstanbul da oturuyorduk zaten masrafların altından kalkamadığımız için küçük şehirde kalmak istiyoruz bide ailemde burda çocuk konusunda yardımcı oluyorlar bu yüzden gitmek istemiyorum

ha, haklısınız o zaman hakikaten. böyle durumlarda aile ile yakın olmak gibisi yok. hem İstanbul da çok külfetli ve yorucu. saglık güvenceniz üniversite hastanelerinde de geçerli. fizik tedavi için universite hastanelerini niçin düşünmüyorsunuz? hatta tanıdık doktor vs bulsanız daha iyi olur.
eşiniz polismiş. bu konularda araştırma yaptı mı? çevresi vardır muhakkak.

Kzımın beyninde şant var şuan Üniversitesi hastanesinde daha önce şant enfeksiyon kaptı bu yüzden hastane ortamı olsun istemiyorum çünkü enfeksiyon kapması demek şant değişip tekrar ameliyat olması demek olduğum yerde Üniversitesi hastane yok zaten malesef en yakın Van yada Erzurum'da

Geçmiş olsun kardeşim,benim oğlumda yaklaşık olarak sizin kızla aynı şeyleri yaşadı,yaşamaya devam ediyor.Hidrosefali doğuştanmıdır acaba,yoksa bir hastalık sonrası mı?Benim çocuğumun raporu %100 biz evde bakım alabiliyoruz ve SGK kullandığımız malzemelerden sadece mama,ilaç ve bez raporlarımızın tamamını karşılıyor,kullandığımız diğer malzemelerin (o kadar çok var ki) bir kısmını,çok uzun zaman sonra karşılamakta.Çocuğunuz küçük daha göz sinirlerinin gelişmesiyle ilgili doktorlar umut vermiyor mu hiç?Özellikle bunu soruyorum çünkü benim oğlum 10 ay önce çok sağlıklıydı ve görüyordu.Bize artık hiç görmiycek dediler fakat küçük çocuklarda optik sinirlerin gelişimi tamamlanmadığı için geri dönüşle ilgili umut olabiliyormuş.Onun dışında araştırdığım kadarıyla kök hücre tedavisi oldukça hızlı gelişiyor,optik sinirlerin hasarı söz konusuysa onların yerine elektrot bağlantısı yapılarak görme sağlanmış fakat deney aşamasında.Türkiye de kök hücreyle ilgili Ankara Hacettepe de Güngör Sobacı hoca var,ben gittim göz küresindeki hasarlara müdahale edebildiklerini sinir hasarına kök hücre kullanamadıklarını biliyorum.Umut vermek için yazmıyorum ama sizi çok iyi anladığımdan emin olun,ben umudum olmasa yapamazdım amacım yardımcı olabilmek çabası sadece.Allah sabır ve sağlık versin çok geçmiş olsun saygılar.

Öncelikle çocuğunuza acil şifalar diliyorum bebeğinizin rahatsızlığı tam olarak nedir bilmiyorum ama benim KIZIM gözleri görmüyordu retina dekolmanı vardı gözünde. Sol göz tamamen kör sağ ise ışığa duvarlııydı sadece doktorların tek dediği bidaha göremiyeceğiydi tabi ben asla pes etmedim küçük çocukların organ gelişimi 6 yaşına kadar devam ettiğini bildiğin için KIZIMA günlük 1 kg havuç suyu ve bunun yanında göze ne iyi geliyorsa verdim şimdi NAsıl deseniz kıl tanesine bile görüyor emin olun doktorını bile şaşırttı.. Allah tüm hasta ve şifa bekleyenlere acil şifalar göndersin ..

Çok sevindim çocuğunuza Allah sabır ve şifalar versin bütün çocuklara,ne mutlu size..

Sanırım polis vakfı size yardımcı olabilir.bazı saglık giderlerine fizik tedavi ücretlerine falan yardımcı olduğunu duymuştum.

Üst Alt