Geçmiş olsun kardeşim,benim oğlumda yaklaşık olarak sizin kızla aynı şeyleri yaşadı,yaşamaya devam ediyor.Hidrosefali doğuştanmıdır acaba,yoksa bir hastalık sonrası mı?Benim çocuğumun raporu %100 biz evde bakım alabiliyoruz ve SGK kullandığımız malzemelerden sadece mama,ilaç ve bez raporlarımızın tamamını karşılıyor,kullandığımız diğer malzemelerin (o kadar çok var ki) bir kısmını,çok uzun zaman sonra karşılamakta.Çocuğunuz küçük daha göz sinirlerinin gelişmesiyle ilgili doktorlar umut vermiyor mu hiç?Özellikle bunu soruyorum çünkü benim oğlum 10 ay önce çok sağlıklıydı ve görüyordu.Bize artık hiç görmiycek dediler fakat küçük çocuklarda optik sinirlerin gelişimi tamamlanmadığı için geri dönüşle ilgili umut olabiliyormuş.Onun dışında araştırdığım kadarıyla kök hücre tedavisi oldukça hızlı gelişiyor,optik sinirlerin hasarı söz konusuysa onların yerine elektrot bağlantısı yapılarak görme sağlanmış fakat deney aşamasında.Türkiye de kök hücreyle ilgili Ankara Hacettepe de Güngör Sobacı hoca var,ben gittim göz küresindeki hasarlara müdahale edebildiklerini sinir hasarına kök hücre kullanamadıklarını biliyorum.Umut vermek için yazmıyorum ama sizi çok iyi anladığımdan emin olun,ben umudum olmasa yapamazdım amacım yardımcı olabilmek çabası sadece.Allah sabır ve sağlık versin çok geçmiş olsun saygılar.