Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yaşında oğlumun 70 desibel işitme kaybı için Phonak v50 aldık..?

umutdeniz89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Oğlum iki yaşında sol-sağ kulak 70 desibel işitme kaybı var. Phonak v50 cihaz aldık. Aynı durumda olup yol gösterecek yada yaşadığımız süreçler hakkında bilgi verecek kimseler var mı?

merhaba ben de taraklıda ikamet ediyorum ...ben 40 yaşındayım ...1,5 sene önce phonak v30 cross aldım...sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

mrb 2 yaş cocuk işitme kaybı bu kadar olduğunu nasıl eminler ..
ilkokul birinci sınıfa giden bir öğrenci işitme kaybı var dediler her iki kulakta işitme cihazı kullanması gerekiyor .aile daha sonrada İzmir Behçet uz hastalıklar hastanesine götürdü çocuk küçük işitme testlerine cevap veremez ki farklı bir test yaptırıldı işitme kaybı mevcut değil denildi .. bunları da dikkate alın geçmiş olsun
bana sorarsanız siemens marka daha pratik ve daha dayanıklı çocuklar için fiyat da uygun

bu ara yaşı cok küçük işitme kaybı cok buyuk interton GAN290 ALABILIRSINIZ 1600 ALDIK BİZ

Merhaba Sami16. Siz doğuştan mı işitme kaybınız var. Daha sonra mı oldu. Bizim çekincemiz 70 desibel daha da ilerler mi.
HOŞCAKAL uyutularak ABR testi yapıldı. Bu test elktronik olarak yapıldığı için sonucu kesin deniliyor

İki yaşındaki çocuk ne bilsin basmayı testte

Otest yalnıştır

Kulak emarı çektirtin önce işitme kaybu varmı ggerçekten

Eskişehir İçem e de götüreceğiz. Türkiyede en kapsamlı yer ora deniliyor. Kulak emarını söyledim doktora-odyologa gerek yok dediler ama benim de aklımda

izmir çidem de çok iyi sizler nerede yaşıyorsunuz bizim doğuşta değil sonrada oldu şuan 87 desibel birde uğultu çınlama var .. banyo yapınca çok su kaçırmayın kulağına ..

Selamlar
sol 45 desibel sağ 60 desibel olarak 9 aylıkken teşhiz kondu. şimdi 5 yaşında şimdiye kadar widex cihaz kullanıyorduk. şimdi değiştirme kararı verdik. şimdi sol 90 desibele yükseldi. Phonak cihazlar hakkında bilgi alabilir miyi?

* MRI çekilerek işitme kaybının anlaşılması mümkün değil.
* 2 yaşındaki çocuğun da 2 günlük çocuğunda işitmesi test edilebilir.
Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Phonak gercekten iyi kaliteli cihazlar uretiyor. Bizim ufaklik 4 aylikken ilk Phonak kulakligini takti, 4 yasinda kaybin ilerlemesi sebebi ile cihazi degistirdik, yeni bir Phonak aldik. Son 5 yildir bu aldigimiz Phonak problemsiz calisiyor ve gayet memnumuz.

Burada onemli olan cihazin dogru calismasi, devamli kullanilmasi ve cocugunuzun butun sesleri dogru olarak duymasidir. Beyin sesleri duydukca agizdan dogru olarak cikar. Konusma bozuklugunun onune gecmek icin butun sesleri dogru olarak duymak gercekten cok ama cok onemli. Siz bu surecte cocugunuz ile devamli konusun, devamli bir seyler anlatin, cocuk kitaplari okuyun. Gelisiminde sesleri cikartip cikartamadigini kontrol edin. Biraz efor ile normal duyan cocuklardan bir farki olmayacaktir. Unutmayin, ilk 5 yas cok onemli, bu surecte konusma bozuklugunun onune gecebilirsiniz...

Ben de Ankara Hacettepe de yaptırıyorum kızımın tedavisini şu an 2 yaz 9 aylık tek kulağı 60 desibel üzeri duyuyor phonak v70 kullanıyoruz 3. Ayimizdayiz

ilk takıldığı 3 gün tepki vermedi ondan sonra yavaş yavaş tepkileri arttı şu an seslere tepki veriyor ses çıkarmaya çalışıyor şimdilik bu sıkıntımız yok çok şükür en iyisinin bu olduğunu söylediler bu arada ilk önce işitme testi ondan sonra ABR yapılıyor tabi ki en garanti ABR sonuçları bundan şüpheniz olmasın tabi ki araştırabilirsiniz diğer kulağımız da 90 desibel üzeri duyuyor

bu kulağımıza da koklear implant yapılacak Allah'ın izniyle bunlarin yapılmasına karar verilmeden önce elbette ki ABR sonucu karar verdiler bu konuda yani tedavi konusunda Türkiye'de Ankara Hacettepe en iyisi eğitim konusunda da Eskişehir içem en iyisi diye biliyorum bu konuları da araştırabilirsiniz Allah herkese acil şifalar versin

Bir de arkadaşlar emin olmadığınız konu hakkında yorum yapmayın kulak mr ini implant için istiyorlar ameliyat yapılırken doktorlara sıkıntı olabilecek bir şey var mı diye normal cihazlara değil bizim her iki kulakta da bu sıkıntılarımız olduğu için biliyorum mr da çekildi BT de çekildi kurul kuruluyor doktorlar kurulu bu mr dir BT dir onların sonucunda bu koklear implant kararı veriyorlar bu ameliyat yapılır diye ama normal ameliyatsız için işitme testi ve en son ABR yeterli sonuç oluyor ama buna da 3 ay en geç 6 ay içinde tekrar isitme testi yaptirmamiz gerekli çocuğun işitmeyi gerileyebilir ilerleyebilirmis ona göre ses seviyesini yükseltmek veya azaltacaklar bu kontrollerinizi s

sakın unutmayın çocuk veya yetişkin bu çok önemli hem cocuksa gelişim aşamasında olduğu için kalıp da önemli ama onu diz fark edebiliyorsunuz kalipta hafif hava alma olursa dışarıya ses veriyor bizimki yani biz duyanlar fark ediyor belki de kızımın desibeli yüksek olduğu için ben fark ediyorum desibele göre değişebilir bu ayrıntıyı cihaz aldığınız yere sorun. Sormaktan sakin çekinmeyin bazenleri onların da dikkatinden kacabiliyor gerekirse soracaklarinizi not alın

Üst Alt