Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl boyunca çekilmeyen 2022 maaşları nasıl alınır?

zülal aydın

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşım 2 sene kadar önce 2022 ye başvurmuş sonra taşınmış. Taşınmadan önce oturduklar evde akrabalarıyla birlikte kalıyorlarmış. Geçenlerde raporunuzun süresi doldu yenileyin diye yazı göndermişler. Neyse uzun lafın kısası anlaşılmışki 2022 maaşları bağlanmış ve 2 sene boyunca maaşlar ptt ye gelmiş ve geri gitmiş devamlı.

Sorum şu: geri giden maaşlarını geri alma şansları var mı? Gerçi karşıdaki mal müdürlüğüne gidip araştıracaklar ama ben bir de sizlere sorayım dedim.

Ankaraya dilekçe yazın demişler mal müdürlüğünden. Cevabı öğrenince burada paylaşırım.

Zülal, arkadaşınız, evet, o aylıkların hepsini SGK'dan geri isteyebilir ve çekebilir. Bunun için SGK'na dilekçe yazsınlar ve çekilmeyen aylıkların geri ödenmesini talep etsinler.
Fakat bu durum 1 Aralık 2010 tarihinden sonra olsaydı yani bu dediğim tarihten itibaren aralıksız olarak 2 yıl çekilmemiş olsaydı aylık kesilirdi.
1 Aralık 2010 tarihi itibariyle aralıksız olarak 2 yıl boyunca çekilmeyen aylıklar söz konusu olursa 2022 aylığı kesiliyor artık.

Aylıkta kesilme yok aralık 2011 ve mart 2012 maaşları ptt deymiş. Alabileceklerini haber vereyimde arkadaşımın içi rahatlasın. Çok teşekkür ederim ilginize.

Geçen hafta arkadaşımla görüştüm. Eskiden kalma maaşlarının mart ayında hesaplarına yatacağını bildiren bir yazı almışlar.
Şu an çok mutlular :)

Üst Alt