Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl önce aldığım raporla vergi indirimi ve emeklilik..?

akın16

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bende vergi indirimi için baş vuru yapıcam
elimde 2 yıl önce aldığım%42 rapor var ssk lı çalışmaktayım nasıl bir yol izlesem daha sağlıklı olur bireysel direk vergi dairesine başvuru yapabiliyormuyoz ?
raporun noter onaylı fotokopisini versek kabul görürmü yoksa direk aslınımı veriyoruz..

bu arada eger vergi indirimi alırsa 2017 martta emekli olucam hesaplamam öyle tabi bir aksilik çıkmazsa sigorta giriş tarihi 08.03.1999 şu an 4300 gün sigortam var..

akın16
İşyerinden alacağınız orada çalıştığınızı belirten bir belge ve raporunuzla vergi dairesine başvuracaksınız, raporunuz henüz yeni kabul edilecektir.
Vergi dairesi oluşturacağı dosyyayı maliye merkez sağlık kuruluna gönderecek, orada değerlendirme yapılarak sonuç vergi dairesine gelecek. Vergi dairesi de sonuç olumlu ise vergi indiriminizi bir yazı ile iş yerinize bildirecek.
Bu süreç ortalama 1,5 - 2 ay sürebilir.

bence maliye elden gelen evragı kabul etmez yenisini hastaneden ister

Rapordan elimde 1 tane var aslini verelim yoksa noter onayli fotokopimi

Maliye 30 Mart 2013 den sonraki raporları kabul eder.
Hem aslını hem noter onaylı suretini yanınızda götürün.
Kabul ederlerse noter onaylı sureti verin.

siz yinede deneyin benim bildigim elden sadece dilekcenizi alacak hatta vergi indirim raporunu bile yine elden vermicek işyerine gönderecek

akın16

2 yıl once raporu ne için aldın, vergi indirimi için değil ise çalıştığın yerden çalıştığına dair belge ile maliyeye müracaat edeceksin, onlarda tekrar seni hastaneye gönderirler diye düşünüyorum, normalde olması gerekn bu.

30 mart 2013 sonrası alınmış ve üzerinde %40 ve üzeri oran olan mevcut raporlar vergi indirimi için geçerlidir, bunda tereddüt yok.

Vergi indirimi ve emeklilik

Arkadaşlar 1999 yılında aldığım yüzde 40 rapor ile engelli kadrosunda çalışmaktaydım
vergi indirimi almaya karar verdiğim için beni tekrar hastaneye sevk ettiler hastane bana bu kez yüzde 20 verdi itiraz ettim ve beni tekrar hastaneye sevk ettiler bu kez yüzde 42 aldım rapor tarihi 2013

bu raporla 2017 yılında vergi indirimi için başvurdum raporum ankaradan onaylandı ver 3. Derece vergi indirimi hakkı kazandınız dilye vergi indirim yazısı geldi

şuan tüm günlerim ve sigorta sürem dolduğu halde emekli olmak için korkudan dilekçe veremiyorum SORUN ÇIKAR diye çünkü beni hakem hastanesine sevk etmediler ne yapmam lazım böyle bir durum yaşayan arkadaş varmı?

akın16

Elde edilmiş vergi indirim hakkı varsa hiç bir sorun olmaz.

Sadece, o son %42'lik rapordan sonra her ne amaçla olur olsun yeni rapor almamaya dikkat edin o kadar. Çünkü eğer düşük oranlı yeni rapor olursa, emeklilik sonrası SGK'nın kontrol muayenesine çağırıp raporu yenilemesi çok çok muhtemeldir.

Rapordan elimde 1 tane var aslini verelim yoksa noter onayli fotokopimi

73BMQf.jpg

Üst Alt