Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl sonra kontrol muayenesinde malulen emekliliğim devam eder mi?

ghan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm malulen emekli oldum iki yıl sonra kontrol var dediler sgk beni tekrar rapor almayamı gönderir yoksa rutin kontrolmi iki yıl sonra malulen emeklilik bozarmı bölge saglık kurulu yardımcı olurmusunuz bu konuda

2 yıl sonra rapor alamaya gönderir malulen emeklilik şartlarını taşıyor iseniz emekli olursunuz taşımıyor iseniz malulen emekliliğiniz iptal olur.

slm benim sigorta başlanma yılı 1995 2426 günüm var lösemi hastasıyım sgk malulen başvurdum kurum kabul etti yüzde 60 dır dedi iki yıl sonra kontrol şehri var dogal olarak iş hakkımı fesh etmemi istediler iki yıl sonra kontrolde iyileşme görünürse vergi indirimden faydalanırmıyım 3600 günü tamlarsam emekli ederlermi

malulen emekli ettiler maaş baglanmadı ben şimdi iş hakkımı fesh ettim vergi indirimine başvuru yapsam sakıncası olurmu 2426 günüm var 550 günde askerliik var sizce iki yıl malulen maaşımı alsam olur yoksa müracat edebilirmiyim vergi dairesine

vergi indirimine müracat etmeniz için malülen emekliligi iptal ettir meniz gerek cünki başvuru için calışıyor olmanız lazım 2 sene sonra kontrolde problem çıkarsa ozaman baş vurun askerligide ödeyip pirimleri biyerde tamamlamayacalışın 40 ve üzeri almanız şartıyla vergi indiriminden yararlanırsınız

Hazır malulen emekli olmuşsunuz ve maaşınızı alıyorsunuz, neden iptal edesiniz ki! 2 sene maaş alın, kontrol süresine 2 ay kala sgk'ya gidip kontrol muayenesi için sevk alın. Eğer maluliyet devam ediyorsa, malulen emekliliğiniz de de vam eder zaten. Yok, malulen emekliliğiniz sonlandırılırsa, o zaman düşünürsünüz defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edip erken Yaşlılık emekliliğine dönmeyi...

malulen iki maaş alın demişiniz oturan boğa benim maaşım 750 tl ikinci maaş nasıl oluyor bilgi vermisiniz

malülen iptal olur ise defterdarlıktan alacagınız vergi indirimi ile emekli olursanız calışır ikinçi maaşı alırsınız ozaman calışmanıza engel yok iyi okursanız bülent beyin dediklerini anlarsınız iki sene maaş alın demiş ikinçi maaş alın dememiş şu şartlarda

slm bir sorum olucak ben malulen emekli işlemleri için başvurdum işlem sırasında dogal olarak çalışıyordum istirahat raporum bitmişdi üç aylık rapor aldım bu süre içinde malulen emeklilik işlemim oldu maaş baglandı dogal olarak sgk istirihat raporumu ödemiyor 28 05 28 08 2012 raporum vardı 01 08 2012 maaşım baglandı 745.73 birikmiş 475 tl bu zamana kadar birişmiş maaş var bu aşamada raporum boşamı geçmiş oldu yoksa sgk dava acabilirmiyim istirahatlı bitmemiş insanı malulen maaş baglandı bu konuda yardımcı olurmusunuz

tamam kardeş sen malülen emekli olduysan maaş bağlanmış birde istirahat parası ayriyetten vermezler

Emeklilik hayırlı olsun. Bu saatten sonra emekli maaşınızı almaktan başka yapacak bir şey yok. Rapor süresini vs. hiç karıştırmayın. Uğraşınıza değmez

slm bir sorum olucak 2012 de işkurdan sevkle yüzde 70 raporum var şuan malulen emekliligim var kontrol süresinde sorun çıkarsa tekrar işe girsem 3600 günüme tamamlarsam vergi indirim hakkım olurmu almış oldugum raporu kabul edermi vergi dairesi raporumda yüzde 70 sürekli yazıyor bilgi verirmisiniz

2012de almışsan kabul ederler daha eski ise rapor ise zor

slm bir sorum olucak malulen emekli oldum hizmet dökümünde çalışan gözüküyorum sgk kendimi düzetcek yoksa hizmet dökümünde çalışanmı yazar eczaneden ilaç alırken eczacı bana çalışan gözüküyorsun dedi bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz

slm arkadaşım sgk nın sitesinden alıntıdır umarım yardımcı olmuşumdur

Kontrol muayenesi (5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel sağlık Sigortası Kanunu)
MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malûllük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,
tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.
Malûllük, vazife malûllüğü aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar, malûllük durumlarında artma veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğunu ileri sürerek aylık ve gelirlerinde değişiklik yapılmasını isteyebilecekleri gibi; Kurum da harp malûllüğü, vazife malûllüğü, malûllük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar ile aylık veya gelir bağlanan ve çalışma gücünün en az % 60’ını yitiren malûl çocukların kontrol muayenesine tâbi tutulmasını talep edebilir.
Kurumca yaptırılan kontrol muayenesinde veya sigortalının isteği üzerine ya da işe alıştırma sonunda yapılan muayenesinde yeniden tespit edilecek malûllük durumuna göre, malûllük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri, yeni malûllük durumuna esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başından başlanarak artırılır, azaltılır veya kesilir.
Çalışma gücünün en az % 60’ını yitiren malûl çocuklara bağlanmış bulunan gelir ve aylıklar, kontrol muayenesi sonunda tespit edilecek malûllük durumuna göre, rapor tarihinden sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir.
Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başına kadar kabul edilebilir bir özrü olmadığı halde kontrol muayenesini yaptırmayan sigortalının malûllük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri ile çalışma gücünün en az % 60’ını yitiren malûl çocukların kendilerine bağlanmış olan gelir veya aylığı, kontrol muayenesi için belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir.
Ancak, kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak üç ay içinde yaptıran ve malûllük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının veya aylık ya da gelir bağlanmış olan malûl çocuğun kesilen aylık veya geliri, kesildiği tarihten başlanarak yeniden bağlanır.
Kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten üç ay geçtikten sonra yaptıran ve malûllük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının malûllük aylığı veya yeni sürekli iş göremezlik derecesine göre hesaplanacak geliri, gelir veya aylık bağlanan çalışamayacak durumda malûl çocukların ise almakta oldukları gelir veya aylık, rapor tarihinden sonraki ay başından başlanarak yeniden bağlanır.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar, Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Kontrol muayene işlemleri(5510 sayılı Kanunun 4 Üncü Maddesinin Birinci Fıkrasının (a) Ve (b) Bendi Kapsamında Sigortalı Olanlar İle Bunların Hak Sahibi Çocuklarının Maluliyet İşlemleri Hakkında Tebliğ)
MADDE 11- (1) Kontrol muayeneleri;
a) Kurum Sağlık Kurulunca ihtiyaç duyulması,
b) Kurum Sağlık Kurullarınca verilen kararlara sigortalı ve hak sahiplerinin itirazları,
c) Sigortalı ve hak sahipleri dışında bu kararlara yapılan itiraz, ihbar ve şikayetler,
ç) Kurumca yürütülen inceleme, denetim ve soruşturmalarda ihtiyaç duyulması,
hallerinde, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğine göre düzenlenmiş yeni tarihli sağlık kurulu raporu ve daha önce Kurum tarafından verilmiş kararlara ilişkin tüm belgelerin birlikte değerlendirilmesi ile yapılır.
(2) Malullük aylığı bağlanmış sigortalılar başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğunu ileri sürerek aylık miktarlarında değişiklik yapılmasını isteyebilecekleri gibi, Kurum da bunlar ile hak sahibi malul çocukların bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen hallerde kontrol muayenesine tâbi tutulmasını talep edebilir.
(3) Kurumca yaptırılan kontrol muayenesinde veya sigortalının isteği üzerine ya da işe alıştırma sonunda yapılan muayenesinde yeniden tespit edilecek malullük durumuna göre, malullük aylığı yeni malullük durumuna esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başından başlanarak artırılır, azaltılır veya kesilir.
(4) Çalışma gücünün en az % 60'ını yitiren malul çocukların kontrol muayenesi sonunda malul olmadıklarının tespit edilmesi halinde, bağlanmış bulunan aylıkları rapor tarihinden sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir.
(5) Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başına kadar kabul edilebilir bir özrü olmadığı halde kontrol muayenesini yaptırmayan sigortalı ile hak sahibi malul çocuklara bağlanmış olan aylıklar, kontrol muayenesi için belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir. Ancak, Kurumun yazılı çağrısı üzerine kontrol muayenesi tarihinden önceki en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenebilir.
(6) Sigortalı ve hak sahibi malul çocukların kontrol muayenesini, Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak;
a) Üç ay içinde yaptırmaları halinde, kesilen aylığın, kesildiği tarihten,
b) Üç ay geçtikten sonra yaptırmaları halinde ise almakta oldukları aylıkları rapor tarihinden sonraki ay başından,
başlanarak yeniden bağlanır.
(7) Kontrol muayenesi için, temin edilen sağlık kurulu rapor ve dayanağı belgeler, sigorta sicil veya tahsis dosyaları ile birlikte Kurum Sağlık Kuruluna gönderilir.
(8) Yeni tarihli sağlık kurulu raporunun Kurum Sağlık Kurulunca Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğine göre değerlendirilmesi sonucu, gerekli görülen hallerde, ek bilgi-belge ve/veya yeniden muayenesiyle Kurumca yetkilendirilmiş sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu istenir.

slm malulen emekli oldum iki yıl kontrol süresi verdiler kontrolde red alırsam 2012 de aldlgım özürlü raporum var çalışma 2426 günüm var vergi indirimden nasıl yararlanırım

şuanda malulen emekli oldugum için prim yatıramam diyilmi ancak kontrol süresi bitinci red alırsam prim yatırım 2426 günüm var 3600 tamamlayıp sakatlılık indiriminden yararlanırım sanırım

kontrol olumsuz çıkarsa düşün bunları,olumlu olursa maaşın zaten devam eder.

Ustam 2009 senesinde beyinden ameliyat oldum beynimde kitle varmış aldılar şu anki durumum iyi malulen emekli oldum maaşım 740 tl bir buçuk sene sonra kontrole çağırcaklar ne gibi sorun yaşayabilirim.

Üst Alt