Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl sonra kontrollü vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

omfaruk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim %44 sürekli raporum var . maliye ankaraya gönderdi.ordan 2 yıl sonra konrol lü vergi indirimim %44 geldi.
emekliliğe başvurabilirmiyim.emekli olursam 2 yıl sonra tekrar muayene gidecekmiyim.bir bilgi verirseniz sevinirim.

omfaruk

egerki sigorta girişiniz ve pirimleriniz olumlu ise emekliliğinizi verebilirsiniz. muayene zamanı yaklaşırken 2 ay kala kontrole gisersiniz aynı sonuç çıkarsa maaşınız kesilmeden devam eder. kısacası emekli olabilirsiniz sıkıntı yok

ama raporum sürekli hastane tekrar rapor verirmi

omfaruk

Emekli olduktan sonra kontrol muayenesi zamanı geldiğinde (en az 45 gün öncesinden) sigorta müdürlüğüne gidip defterdarlığa oradan da hastaneye sevk almalısınız. Hastane raporu defterdarlığa, orası da vergi indirimi için değerlendirip sonucu sigorta müdürlüğüne gönderir. Sonra sigorta müdürlüğü emekliliğin devamına dair karar verir.

Not: Vergi indirim hakkı süreli olsa da sigorta müdürlüğü emeklilik hakkını Sürekli olacak şekilde onaylayabilir. Bu tümüyle sgk'Nın inisiyatifindedir.

piskolojik oranmı var rapordada 2 yıllık geldi

OturanBoğa abi 2015 şin 6 ıncı ayında beş yıl süreli rapor aldım ve birinci dereceden aynen onaylandı maliyeden gelen vergi indiriminde şu tarihte herhangibi kontrol yazmıyor vergi indirim belgesinde ve 26.06.2003 SGK başlangıcım 18 yasında SGK başladı ve 4220 iş günüm var sgklı.şartlarıyla ne zaman emekli olurum abi SGK ya ne zaman dilekçe vermem gerekiyor dilekçe verirken tekrar hastaneye sevk yaparmı earibagi

Son düzenleme:
Büyük bir ihtimalle ikinci muayene de sürekli emekli olursun. Tabiki %40 ve üstü raporun olursa.. İkinci muayenede sgk engel çıkarmıyor. Genellikle sürekli emekliliği onaylıyor.

furkan-=

1.derece vergi indirimiyle 26.06.2018 yılında emekli olabilirsin.
Vergi indirimi olduğu için,emekli olurken SGK yeniden rapor istemez.
Emeklilikte kontrol muayenesi ön görülürse zamanı geldiğinde tekrar rapor almanız gerecektir.

Peki ne gibi rapor almam gerekir vergi indirimi raporumu alcam gene yoksa negibi
earibagi

yok vergi indirimi sürekli olduğu için artık onunla bir işiniz kalmadı
sgk sevkiyle,emekliliğin devamı için rapor almanız gerekebilir.
bu kesin değil tabi,belki emeklilik te sürekli olacak
iyi düşünmek lazım

abiciğim raprum sürekli ve 3.hastaneden yani hakim hastanesi verdi.ama yinede maliye 2 yıl süreli vergi indrimi onaylamış. dava açıp sürekli vergi indrimine çevire bilitmiyim.

omfaruk

Dava açmak o kadar eziyetlidir ki. Zaten o yıllar sürer. Oysa, belki de emeklilik sürekli olarak onaylanır...

Ssk emekli olunca sürekli olup olmağı süreli ise o belirtilirmi cvp ların için tşk ederim

emekli maaş ne kadar bir bilgi verirmisiniz

2106657800 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
AdÖMERSoyadKANYILMAZ

Doğum Tarihi25.10.1975
Aylık Başlangıç Tarihi01.02.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 63.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 33.32
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün520
2000 – 2008/10 arası Gün 2987
2008/10 sonrası Gün 2444
Toplam Gün 5951
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı
Ek Ödeme
Tutarı Kesint Tutarı
Banka Banka Şube

edevlet bakınca bunlar yazıyor ama aylık bilgisi boş acaba ne kadar maaş alırım.ve vergi indirimim 2 süreli
bir sure belirtilmemiş bir bilgi alabilirmiyim

omfaruk

Hayırlı olsun.

Bu bilgilerde emekli maaşı miktarına dair detay yok. Kıs asürede o bilgi de girilecektir sisteme

Emekli aylığı ile ilgili bilgiler 15-20 gün içerisinde görünür.
Emekliliğin süreli olup olmadığını başvurduğunuz sgk müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.
Hayırlı olsun.

emekli yazım

EMEKLİ yazım geldi.28.11.2017 kontrol muayenesı yazıyor.fakat benim rapor sürekli ve hakim hastaneden alındı.mahkemeya başvuruyummu ne yapıyım bir akıl veririseniz sevinirim

omfaruk

Maalesef, sgk dilediği gibi kontrol koyabiliyor. Bu konuda yargı youlna gitmek de bir çözüm sunmaz. 2017'deki kontrolde sürekli olarak onanması muhtemeldir.

kontrol süresinden 1 y öncemi başvurmam gerekir ve nereye başvuracam maliyeyemi sgk. bilgi verirmisiniz

omfaruk

Kontrol muayenesinden 45 gün önce sigorta müdürlüğüne gidip sevk almalısınız. Sevk işlemini kontrol muayenesini isteyen sgk yapacak.

başvurdum hastaneye sevk ettiler hastane işlemler henüz bitmedi ama maaş kesilmiş
ne yapmam lazım

omfaruk

Hastane işlemleri bitim süreç olumlu sonuçlandığında maaş kaldığı yerden devam eder. İşlemleri olabildiğince hızlıca halletmeye çalışın.

sürekli engelli raporum var .ama 2 yıl süreli vergi indirimi

sürekli engelli raporum var 2 yıl süreli vergi indirmim 2 yıl süreli geldi. iki yıl dolunca sgk gittin beni tıp fakültesine gönderdi.yazı ile orda muayelerim 2 ay sürdü ordan 3 hekim imzalı ara rapor düzenlendi.sgk gönderilmiş ssk bunu kabul etmememiş yeniden engeeli raporu istiyor.tabii bu bana söylenmiyor.ben sgk sorunca çıkıyor bu arada benim iki ayım giiti.

şimdi ben ne yapmalıyım.bir yardımcı olabilir misiniz.

engelli raporum sürekli yeniden alacammı yoksa eskisi yeterlimi yalnız hastane yenilecenek ddiyor ne yapcam.acil dönerseniz sevirim

vergi indiriminiz süreli ise emekliliğinizin devamı için sgk nin sevki ile rapor yenilemeniz ve tekrar vergi indirimine başvuru yapmanız şart.

Benim eski sürekli raporum iptal olurmu
olurmu eğer 40 altına düşersem.engelli haklarında yaralanırmıyım.

eğer sürekli raporunuz varsa; vergi indiriminde rapor oranının %40 dan aşağıya düşürülmesi engelli haklarından yararlanmanızı etkilemez.
sadece erken emeklilikten yararlanamazsınız.

Merhaba abi size birşey soracam kontrol muayenem geldi 40 gün önce gittim yazımı aldım. Muayene başladım. Maaş kesildi. 5 ay sürdü muayene ve hastaneden %62 raporumu aldım.önceki %44 dü.maaş bağlanmasını beklerken beni tekrar başka bir hastaneye sevk ettiler.ne yağmam lazım acilen cevap bekliyorum

omfaruk

Yahu kontrolde önemli olan önceki raporun altına düşmemesidir, yüksek çıkarsa neden hakem hastaneye sevk edilir insan anlamak mümkün değil! Anlamsız, saçma olmuş. Sevk eden sgk mı vergi dairesi mi?

Üst Alt