Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 Yıl Süreli %54 raporum var. Vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

BuTcHeR

Aktif Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum ve onlarda beni hastaneye sevk ettiler.
Baltazahrd formülüne göre %54 oran verdiler.
Vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilirmiyim?
Ayrıca 6.332 günüm var
SGK nin sitesinde hesapladığımda normal emekli maaşı 2.300 TL görünüyor.
Özürlü emeklilikte bu maaş artarmı?

Merhaba
öncelikle geçmiş olsun...
Sigorta başlangıcı nedir ...
Sigorta süresi en az 18 Yıl olması gerekmektedir. gün açısından sıkıntınız yok. Emekli olabilirsiniz fakat 2 yıl sonra aynı serüveni tekrar yapıp raporu yenilemeniz gerekmektedir. %40 ve üzeri olmadıgında emekli maaşınız kesintiye ugrar.

Bence SGK müdürlüğüne Emeklilik dilekçenizi verebilirsiniz.

Sigorta başlangıcı 1995
Dogu tarihim 13 Mayıs 1980
Ben emeklilik tarihi 13 Mayıs 2015 diye hesapladim ama doğrudur bilemedim.
Ayrıca normal emekli maaşı ile engelli emeklilik maaşı çok farkeder mi.

SGK internet sitesinde emekli maaşım 2.300 tl görünüyor
Engelli olarak emekli olursam maaş tahmini ne kadar olur acaba

Sitede başlık vardı bulamadım ama ben 1.000 liradan fazla alanı pek göremedim açıkçası.

Kısmet olurda emekli olursam buraya yazarım maaşımı

13 mayıs 1980+18 : 13 Mayıs 1998 yapar emeklilik hesabını bu tarihten itibaren hesaplayacaksınız.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
Vergi indirim hakkınız olduğu için 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz.
13.05.1998+18: 14.05.2016 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.
Vergi indirim hakkınız süreli olduğu için emekli olduktan sonra ssk ya müracaat ederek sevk alırsınız ve raporunuzuz yenilersiniz..

Hocam sigorta başlangıcı 1995
doğum tarihi 1980
sigorta başlangıcından dolayı
17 yıl 3920 güne tabi olmam gerekmezmi

95 yılındaki sigortalılık staj değil TAM primli idiyse, emeklilik kriterinin belirlenmesinde o tarih temel alınır (detay: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nda-emeklilik-kriterlerinin-belirlenmesi.html)

2008_oncesi.PNG

Yani 17 yıl 3920 güne tabi olacaksınız. Ve fakat emeklilik için 17 yılın başlangıç tarihi 18 yaşını tamamladığınız gün olacak. Yani gün/ay/1980 + 18 = gün/ay/1998 emeklilik için başlangıç olacak

gün/ay/1998 + 17 = 2015 yılında en az 3920 gün prim de varsa emekliliği hak edeceksiniz.

Not: 3. dereceden vergi indirim hakkınızın da olması şartı ile.

Arkadaşlar az önce
0 312 415 32 05 den ulaştım
sordum
%54 raporum aynen onaylanmış

Darısı emekliliğinize, gözünüz aydın. :)

arkadaşlar %58 vergi indirimi raporu aldım fakat emeklilik süreme daha 3 sene var emeklilik sürem dolunca tekrar rapor çıkartacakmıyım yoksa aynı rapor yeterlimi

Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önceyse ve ssk'dan emekli olacaksanız almazsınız.
Ama diğer statülerden emekli olacaksanız ya da bu tarihten sonra başlamışsa ilk sigortalılığınız istenir yeniden kurum kendi sevkiyle.

sigorta başlangıcım 1992 arada bağkur var ama son 3.5 sene sgk lı olacağım anladığım kadarıyla aldığım rapor geçerli olacak saygılar

Evet geçerli olur o zaman yeniden rapor almazsınız.

arkadaşım çok sevindim hayırlı olsun anladığım kadarıyla sağlık raporun süreli vergi indirimin süresiz ve kontrolsüz emekli oldun Allah güle güle yemeği nasp etsin

yigit16

Evet öyle arkadaşım..
Teşekürler,darısı bekleyenlerin başına...

6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:651,510.44 TL

Peki eyüp bey iki yıl sonra yeniden rapor çıkartacakmısınız? rapor kontrollü olduğu için veya çıkarmazsanız sgk emekli maaşınızı kesecekmi?

OturanBoğa

Teşekürler bülent abi

diabetus

Vergi indirimi süresiz,emeklilikte süresiz ve kontrol muayenesi olmadığı için yeniden rapor çıkarmama gerek yok.

Ayrıca benim işlemlere bakan sgk memurunun önündeyken şöyle bişey gözüme çarptı.
Vergi dairesi,sgk ya rapor göndermiyor sadece vergi indirimi bilgilerini gönderiyor
Artık raporun değil vergi indiriminin süreli olup olmamasına bakıyor olabilirler.

sen öyle san SGK İSTEDİĞİ ZAMAN VERGİ İNDİRİMİN SÜRESİZDE OLSA KONTROL MUAYENE isteyebiliyor haberin olsun

yakhan41

yavuz kardes neye dayanarak bu yorumu yazdin tamam isteyebilir ama sanki sen herkesten tekrar kontrol istiyecekmis gibi kendinden emin gibi yazdin

istesin yavuz kardeşim problem değil :)

Arkadaşım gelen emeklilik kağıdında süre konulmamışsa süresiz diye biliyoruz fakat sitede bir arkadaş aynı şekilde düşünmüş süresiz diye biliyormuş emekliliğini gitmiş sgk ya sormuş kontrol çıkmış sende sgk dan kontrol konulmuş mu konulmamış mı öğren derim birde kontrol olmazsa gelen kağıtta kontrol istenmez diye bir ibare oluyormuş bu arada emekliliğin hayırlı olsun maaşın süper :)

denizrüyanaz

kardeş hangi kâğıtta kontrol istemmez diye yazıyor eve gelen maaş kagindami eğer öyleyse kontrol yeri bos

Earıbagı hayırlı olsun raporunuzda piskiyatri varmıydı kısmen düzenlen diye ifade gibi ?

Arkadaşım sitede bir arkadaşınkinde öyle yazıyormuş , bazılarında ise kontrol yeri boş oluyormuş ben bütün arkadaşlarımdan isteğim sgk ya sormaları kontrol varmı yok mu diye böyle si daha sağlıklı olur çünkü bazı arkadaşlar eve gelen emeklilik kağıdında kontrol tarihi boş olduğuna güvenip kontrol olmadığını düşünüyorlar ama daha sonra kontrol çıkıyor sgk ya emekliliğimde kontrol varmı diye sgk ya sorulmalı bence

denizrüyanaz

güzel kardeşim doğru söylüyorsun ama sgkdaki memur bilgisayardan baktı yok gözüktü ama sana var dedi su tarihte gelcen derse naparsin insan sormayı bile korkuyor SGk maaşvermeye cokmu rrazı valla buna inanirim allah nasip ederse emekli maaşını almaya alırız hiçbir engelden çıkmaz nasip değilse kontrol da yoksa bir şekilde opara kesilir..

Üst Alt