Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli, %90 oranındaki raporumla ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

--erhan--

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
mrblar 2 yıllık geçici çocuk raporuyla vergiden muaf olabilirmiyim.? aracı hastayı doktora getirip ötürmek amacıyla almak istiyorum rapor oranı %90 dır...

Araç alımında rapor süresi önemli değil..
http://www.engelliler.biz/forum/oze...sene-sureli-raporla-arac-almak-mumkun-mu.html
başlığında daha önce bi arkadaşımızın paylaştığı;
raporsuresi.png

ilgili yazının çıktısını alarak vergi dairesinde sorun olmadan halledebilmenizi umuyorum..

teşekkürler...

mrblar arkadaşlar seviyem t6 raporum % 96 araç alırsam kendim kullanabilirmiyim..?ha bide ticari araç alabilirmiyim raporun üzerine...?tşklr...

H sınıfı sürücü belgen ve araçta özel donanım olursa, evet, aracı kullanabilirsin. Ama araca özel donanım takarsan, bu sefer de B sınıfı sürücü belgesi olan hiç kimse aracını kullanamaz.

Ticari araçların bazıları Binet araç statüsünde tescil edilmiştir. Bu tür bir aracı vergi istisnası ile alabilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

Binek ve ticari araçlarda yüzde kaçar ÖTV indirimi yapılıyor?

otomobillerde %37 ticarilerde ise %10 indirim yapılıyomuş doğrumu ...???MOTOR SINIRI VARMI

H sınıfı ehliyetimle manuel vitesli araç alabilirmiyim...?

Mrb arkadaşlar sorum şu t6 omuilik felçliyim %96 lık raporum var tertibatlı araç kullanabilir ehliyetimle manuel vitesli araç alabilirmiyim ya da kullanabilirmiyim...kendim kullanmam için otomatik vites mi olması lazım..?tşklr

manuel ya da otomatik olması önemli değil (daha doğrusu sürüş güvenliği açısından bir risk yoksa, önemli değil), önemli olan şey aracında özel donanımın bulunması.

Yalnız, bir el direksiyonda, öbürü gazda; vitesi neyle değiştireceksin? :)

bülent abi şimdi alacağım aracın otomatiği yok istek üzerine olurmu yada randuman alırmı bilememm asıl takılan kafama alan varmı ya da olur mu onu öğrenmekk istemiştim..

Bence kesinlikle otomatik vitesli araç al...

Üst Alt