Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli almış olduğum %44 raporun süresi doldu ve işten çıkarıldım!?

Hopee

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba bi konuda yardımınıza ihtiyacım var 2011 de almış olduğum süreli raporumun şuan süresi doldugu için işten çıkarıldım ve 2 hastaneye gitmeme rağmen eski raporum % 44 olmasına ragmen %40ın altında oran veriyorlar rahatsızlıgımda duzelme sansı yok el ve ayaklarda dogustan çünkü
Merak ettiğim raporum sürelide olsa ben özel sektörde çalışmaya devam edebilirmiyim ?

Yardımlarınızı ve bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Koskoca sitede herşeye yorum yapıp bilgi veren adminler 2 günler birşey demedikleri için sağolsunlar.
Yarın yeniden heyete giricem rapor için ve başka bir işe girmek üzereyim evraklarım hazır ama raporum süreli diye başlayamıyorum dediğinzden anlaşılan ben bu raporla çalışabilirim umarım bir sıkıntı çıkmaz :)

Yahu ben hastayım bu tribe! :) Maaşlı elemanın olsa cumartesi-pazar mesai yaptıramzsın, bize burada gönül koyuyorsun. Kimse seni tanmaz etmez, neden senin soruna bilerek yanıt verilmesin ki? Hem sen kaç kişiye yanıt verdin de başkalarından bu kadar kolayca yanıt bekliyorsun?

Sorunun yanıtına gelince: Bu konuyu düzenleye bir madde yok. Teorik olarak % 40'In üzerinde raporun bulunması ve bu raporun da işkur'da kayıtlı olması lazım ki sakat statüsünde işe girebilesin. Ama özel sektörde raporu kontrol eden bir mekanizma yok. İşveren isterse (dikkat etmezse) eldeki süresi geçen raporla da sakat statüsünde çalıştırabilir. Ve işverenin süre doldu diye işten çıkartması da ayıp olmuş!

Şimdi, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 oranlı rapor almak en temizi. Yarın hastaneye giderken kanedyen değnek vs. ne varsa yüklen. Doktoru/heyeti etkileyip % 40'ın üzerinde rapor çıkartmaya bak. Bol şans...

Teşekkür ederim bülent abi gönül koyma meselesi değil bu yarın gidicem bilgi sahibi olmak istedim sadece. Dediğin gibi değnekle gidicem almak için herşeyi yapıcam :)
Ayrıca abi Vergi indirimi kazanmışım eski raporumdan dolayı gittigi gibi onaylanmış %44 le birdaha başvuru yapmama gerek yok sanırım bir kereye mahsus alınıyordu bildigim kadarıyla vergi indirimi hakkı

Aman ha! Sakatlık indirim hakkı elde etmişsen sakın vergi dairesine bir daha gitmeyesin. Düşük oranlı rapor işleme konursa vergi dairesinde, sakatlık indirim hakkı gitti gider.

Anladım abi düşük raporda alsam kesinlikle vergiye birdaha başvuru yapmam :)

Bülent abi Dün ortopedi doktoru röntgen cektirip kontrol etti D oran verdi,Bugün ise fizik tedavi ortopedinin yazdıklarını aynen onaylayıp farklı yerden yürüyüş bozukluğundan  verdi formüle göre T oran oluyor umarım bir sorun çıkmaz. Perşembe günü 1'de heyete giricem. Bide süreli vermeseler çok güzel olucak sankki olmayan parmak çıkıcak elde.

Üst Alt