Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli malulen emekli olmuş kişinin hastalığı ilerlemişse yeniden kontrol..?

mehmet 766

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
saygi deyerli kardeşlerım benim bir komşum var iki engeli çocuğu var eşide tedavi görüyor babalarıda kronik hastalığından dolayi 0/0 60 malulen emekli oldu rapor süresi 2 yil fakat hastanın durumu gitikçe ağırlaşiyor hasta pazartesi tekrar heyete girdi mesleki akciğer hastalığında işitme kaybında görme kaybında sağ ayaktan yürümemekten dolayi 0/0 89 özürlüdür raporu aldı raporu süreklidir hasta nereye bu raporunu vermesi lazım hasta raporu yetkili kişilere verirse artık muaneye çağırılırmı çünkü rapor süreklidir zaten hasta solunum cihazına bağlı bir hasta bu konu hakında yardımlarınızı bekliyorum allaha emanet olun

Benim bildiğin kontrol zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip rapor almak lazım. Ama şimdiden sigorta müdürlüğüne gidip erkenden kontrol muayenesi de talep edilebilir belki. Bilmiyorum...

deyerli arkadaşlar benim komşum malulen emekli hastalığı ilerleyince hastanede heyete girdi 0/0 89 özürlü raporu aldı özürlü emekli olması için 3600 günü doldurması lazım askerliği ödediğinde 3600 günü doldurması için geriye kalan 57 günü nasıl tamamlaya bilir bir yerde çalışa bilirmi yardımlarınızı bekliyorum yüce rabim yar ve yardımcınız olsun

Umut, malulen emekliliği iptal mi edildi? Kontrol muayenesi oldu mu? O süreç nasıl gelişti?

Bu arada evet, 57 gün boyunca sigortalı olup sonra erken Yaşlılık emeklişliğine başvuru yapılabilir tabii.

Not: Primleriniz içerisinde bağkur yoksa, bu 57 günü sakın bağkur (isteğe bağlı) olarak yatırmayın. Aksi halde emekli maaşınızda düşüklük olur.

ssklı olarak çalıştım malulen emekliyim emeklilik devam ediyor hastane % 89 ağır özürlüdür raporu verdi sgk ya gitim sgkya emekliliğimi iptal etmek istiyorum sgk emekliliğini iptal etme 2015 yılında 3600 gününü tamamla vergi indiriminde emekli olursun
evde bakım maaşı için başvurmu yaptım 2 engeli çocuğum olduğu için eşime ayrica benim içinde evde bakım alabilirsin ancak bir bakıcı ancak iki kişiye bakıcı olur üçüncü kişiye başka bir bakıcı olması gerekir dediler

üçümüze de eşim bakıyor bizim ailemizde güveneceğimiz kimsemiz yok allah sizlerden razi olsun bazen komşularımız bizleri ziyarete geliyorlar ancak onlarında evleri bizlerden çok uzakta benim evde bakım maaşım ne olacak

sizlerin yardımlarınızı bekliyorum torba yasa inşallah biz engelilere kardeşlerimize ve ailerimize inşallah bir umut olur

Kontrol muayenesi zamanı geldiğinde sgk'dan sevk alıp yeniden rapor çıkartmak lazım. O zaman malulen emeklilik devam ettirilir...

Vergi indirimi ile emeklilikte de kontrol muayenesi olmayacak diye bir garanti yok. Ben olsam kontrol muayenesi zamanı gelmeden 3 ay önce sgk'dan sevk alır ve malulen emekliliğimin devamı için uğraşırım...

Aynı anda 3 kişi için bakıcı olup evde bakım aylığı almaya dair bir düzenleme yok şu anda. Ama yapılacak gibi de anımsıyorum...

bu bahs etiğim komşum asıl hastalığı meslek hastalığı üniverste hastanelerinde raporları var mesleki akciğer hastalığıdır diye yazdığı halde ankara bir türlü onaylamiyor 2000 yilinda askerden geldi ilaç fabrikasna çalışmaya başladı çalışma koşulunun ve bir çok ismini bilmediğim kimyasaların akciğere zarar vermesiyle 2002 yilinda hastalık başladı Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde bir ay yatarak tedavi edildi kartal eğitim ve araştırma hastanesinde çapa tıp fakültesinde üniverste hastanelerinde tedavi gürdü tedavisi devam etiği halde 2009 yılında çalıştığı ilaç fabrikasında işten çıkarıldı şu an malulen emekli etiler halen mesleki hastalık raporları ankarada bekletiliyor sizlerden ricam bu kardeşimiz mesleki akciğer hastası sizler bize bir yol gösterin bizde elimizde geldiğince bu aileye yardım etmeye çalışıyoruz sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz allaha emant olun

Meslek hastalığı tespitine dair işlemleri hızlandırmak için ne yapılabilir bilemiyorum. Belki BİMER'e yazınca bir fayda sağlar...

Üst Alt