Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla memur oldum. Vergi indirimi başvurumda oranımı düşürdüler..?

bilgialma

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , ben kartal eğitim araştırmadan %40 q65 kodlu 2 yıl süreli rapor aldım 2010 temmuz ayında ve o raporla işe girdim devlet memuruyum sonra nisan 2011 de vergi dairesine gidip vergi indirimi için başvuru yaptım %36 ya düşürüldü raporum. Ankaraya maliyele bir itiraz dilekçesi yazdım onlarda 36 nın doğru olduğunu söyler bir yazı yazmışlar eğer değişik rahatsızlıklarım varsa tekrar hast. Başvurabileceğimi yazmışlar ocak 2012 de bu cvp elime ulaştı ...şimdi ne yapmalıyım yada neler yapabılırım :(

Burada esas kritik olan şey 2 yıl süreli raporla girmiş olduğunuz memuriyetin sonlandırılıpğ sonlandırılamayacağı... Bence bu mümkün değil. Çünkü 2 yıl sonrası için risk olduğunu düşünen kurumun sizi daha en baştan almaması lazımdı. Aldıysa, şimdi de memurluktan çıkartamaz. Yapsa yapsa, sakat statüsünden sakat olmayan statüsüne geçirir o kadar.

Vergi indirim hakkı elde edip etmemenizin ne emekliliğinize ne de kadronuza bir etkisi var. Emekli olmak için emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip % 40 ve üzeri rapor almak zorundasınız...

İlle de maaşınızda vergi indirimi fark etsin, 25 TL'lik artış olsun derseniz, bunun için iki yol var:
1- Red kararına karşı dava açmak: http://www.engelliler.biz/forum/sak...r-gecerlidir-mahkeme-karari-2.html#post993956
2- 1 yıl sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni rapor alıp onunla yeniden vergi indirimine başvurmak...

Teşekkür ederim cevabınız için bu rapor süresi bitince tekrar rapor alayım ve onu tekrar göndereyim o halde ben özürlü personel sınavıyla yerleştim sağlık bakanlığına bağlı bir kurumdayım kurumun özürlü personel kadrosunda 657 olarak çalışıyorum yinede sıkıntı olurmu? Rapor süresi bitince yenilemesem ne olur birde ne gibi haklarım var güncel yaşamda kullanabileceğim ?

Bişey daha sorrmak istiyorum özürlü kadrosuyla yerleştiğime göre ne kadar zaman da emekli olabiliyorum yine rapor gerekecekmi biyerden özürlü olarak yerleşenlerin emeklilikte extra bişey yapmasına gerek yok diye duymuştum.

Bence rapor süresi bitince hiç bir şey yapmayın... Eğer kurum sizden yeni rapor isterse, o zaman bakarsınız. Hiç ellemeyin...

1 ekim 2008'den sonra ilk defa memur olan sakat statüsündeki çalışanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler. Ve, emekli olacakları zaman kurum sevki ile hastaneye gidip yeterli orana sahip rapor almak zorundadırlar. Eğer rapor alamazlarsa, erken emekli olamazlar...

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt