Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla sürekli vergi indirimi elde ettim. Emeklilik sürekli mi olur?

Ronondex

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar hakem hastanenin verdigi iki yillik 64 oranli raporumu vergi indirimi indirimi icin yolladim vergi indirimi yazim geldi 68 surekli olarak onaylanmis
vergi indirimi belgem 2 yillik raporuma zimbalanarak bana yollandi

sorum su eneklilige basvurursam sureklimi olur emekliligim yoksa yeniden rapor gerekli olurmu raporun suresi dolunca tesekkurler

Ronondex

Hayırlı olsun.
Vergi indirim hakkı süreli olduğunda emekliliğinde süreli olması muhtemeldir. Ama bu kural da değildir. Sürekli vergi indirimine rağmen sürekli emekli edilen arkadaşlarımız da var. Biraz şans sanırım!

Siz her koşulda emekli olun zaten. 2 yıl sonrası için sgk kontrol isterse, kontrol zamanı gelmeden 2 ay kadar önce sigorta müdürlüğüne başvurursunuz ve defterdarlığa sevk alırsınız. Defterdarlık da sizi hastaneye sevk eder. Süreç sonunda vergi indirim hakkınız ve emekliliğiniz uzatılır. Uzatılmazsa, aldığınız 2 yıllık emekli maaşınız kârınız olur.
Ki zaten emekli olduktan sonra emekli maaşınızı alırken çalışmaya da devam edebilirsiniz...

Soyle birsey vergi indirimim omur boyu vergi indirimine basvurman gerekli olmaz fakat iste rapordan dolayi emeklik icin kontrol sarti gerekebilir diyorsunuz dogrumu anladim

Vergi indirimim süreli değil (sürekli)

Ronondex

Pardon, soruyu yanlış algıladım en başta. Vergi indirimi sürekli ise emeklilik de sürekli olacaktır. SGK rapora değil vergi indirim hakkına bakar emeklilik için. Aksi bir uygulama çok sürpriz olur.
Gelecekte başka amaç için de olsa yeni ve düşük oranlı bir rapor almadığınız sürece emekliliğinizde de bir sorun yaşamazsınız.

Çok tesekkur ederim birde 68 oran 3 dereceden vergi indirimi oldu ikinci derece olmasi gerekmezmiydi

Ronondex

Elbette 2. derece olmalı. Rapor oranını mı düşürdüler acaba? Gelen evrakta yanlış yazılmış olsa da aslında 2. derece olmasın?

68 oranla 3 derece vergi indirimi hakkazanilmistir diyor 68 oran oldugu kesin ankara ve istanbul maliyeden teyit ettim

Ronondex

İnternette 2. derece yazıyordur belki? Defterdarlığa gidip sorun, hata varsa düzeltilmesini talep edin.

Maliye ile konuştum 3 silip 2 derece yapin diyor yardimlarin icin teşekkur ederim

tahmini emekli aylığı ve aylık bağlanma oranları

merhaba arkadaşlar 2000 yilinda sigortali oldum 5500 gün primim oldu %64 raporum var emekliligi hak ettim briken prim 350 bin tl civari suan 4500 tl brut maasim var emekli olursam tahmini nekadar maas alirim birde aylik baglanma oranlarini nasil ögrene bilirim teşekkur ederik

önceden oluyordu şimdi e devletin formatı değişmiş olmuyor bahsettiginiz sitede

Merhaba benimde şöyle bir sorunum var benim rapor 2 yıllık verilmişti vergi indirimi icin ankaraya gönderdim%62 le surekli girmisler raporun suresi bitti 2 yil daha uzattılar fakat raporu %62 den %66 ya cıkardilar tekrar vergi indirimi icin il vergi dayreye gittim vergi indirimi surekli girmişler baş vuru yapmana gerek yok dediler ileriki rapor uzatmadada şimdi ben emeklilik baş vurusu yaptıgında raporum %66 vergi indirimim %62 bu bir celiski olupta tekrar hastaneye sevk etme durumu olabilirmi ?

Cetin197429
Raporunuz süreli olsa da vergi indiriminiz sürekli olarak onaylanmış. Sonraki raporlarınızda vergi indirimi derecesini değiştirmeyecek oranlardaki farklar için vergi dairesine başvurmanıza gerek yoktur.

Üst Alt