Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla vergi indirim ve emeklilik başvurusu..?

göçmen&kızı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar

tamamen şaşkın bir vaziyette verdikleri kararla ne yapacağımı bilemiyorum bir sürü rahatızsızlığım var aslında raporumu 95 puanla tamamlamıştım taki ortopedi verdiği puanını geri çekene karar mükerer karar notunu düştü rapora FTR kararı geçerlidir yine de birşey demedim 78 puanla teslim ettim
cetvelde tekrar kesinti olmuş ama 57 puana düşmesini de beklemiyordum

bir de 2 yıl süreli.

Erken emekli olmak için şartlarım uygun vergi dairesi kararı ne olur bilmem eğer onlarda süreli karar verirlerse emeklilik için müracaat etmeliyim iki yıl sonra raporumu oranların altına düşürürlerse başıma gelen bakılırsa her şey olabilir

sizce ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler ...

@göçmen&kızı

%77 oran 2. derece sakatlık indirimi demek. 2 yıl sonra btu oranın %40'ın altına düşmesi lazım ki kontrolde emekliliğiniz sonlandırılsın. Bu çok düşük bir ihtimal bence.

Ben olsam emekliliğe başvururdum. Kaldı ki hastalığınız sürekli ise, rapora rağmen vergi indirimi veya emeklilik sürekli olacak şekilde onaylanabilir.

Siz yazdıklarımı tam okumadınız galiba zaten rapor sonucunu yazdım ben %57 bu günde iş yerine mail gelmiş vergi dairesinden o mailde de belirtilmiş iki yıl sonra rapor tekrar alınacak diye aksi takdirde vergi indirimi sonlandırılır işte bu sonuç beni çok endişelendirdi şimdi iki yıl sonra ne olur itiraz hakkımı mı kullansam rapor süreli vergi dairesi kararı da aynı raporla insan ne düşüneceğini bilemiyor sadece bir yol arayış içindeyim

göçmen&kızı

Yukarıda yazım. Süreli vergi indirimi emekliliğe başvurmanıza mani değil. SGK da eğer kontrol şerhi koyarsa (ki ille de koyacak diye bir şart yok), kontrol zamanı gelmeden 3-4 ay önce sgk'Ya gitmeli, defterdarlığa sevk almalı ve defterdarlık yönlendirmesiyle raporunuzu yenilemelisiniz. O zaman da %40 ve üzeri rapor ve 3. derece vergi indirim hakkı kazanacağınızı düşünüyorum. Ve maaşınız kesilmeden devam eder...

İlle de bugün halletmek isterseniz, hastalığınız sürekli rapor almayı gerektiriyorsa, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz. Yeniden hastaneye sevk ederler. Orası farklı rapor verince bu sefer 3. bir hakem hastaneye yönlendirilirsiniz. Oranın vereceği rapor kati olur... Ben bugün bunlarla uğraşmaktansa bugün emekli olmanızı ve 2 yıl sonra kontrol muayenesi ile uğraşmanızı öneririm.

Emeklilik başvurmu yaptım. Hastane sürekli rapor kararı vermiş vergi indirim kurul kararı süreliymiş hayırlısı artık SGK ya gidince sordum nasıl olur böyle diye vergi indiriminde doktorlardan oluşan bi kurulu varmış onların her türlü kararı verme yetkisine sahiplermiş iptal dahi edebilirler dedi hastanenin raporunu.Sizinde desiğiniz gibi artık iki yıl sonra tekrar rapor için başvurcam hayırlısı artık.

Üst Alt