Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporu Maliye'ye verince vergi indirimi de süreli mi olur?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
abi 2 yıl süreli raporla süresiz vergi indirimi aldım.. tanı ilaçla kısmen düzelen okb + kas isklet

%43 sorum şu şimdi yine 2 yıl süreli %66 rapor aldım tanı okb+bipolar ama raporda hastane uyumu zayıf daha fazla hastaneye gelmesi önerildi şeklinde yazıyor ben şimdi vergi indrimimi yükseltmek için %66 tanılı raporumu maliyeye gönderssem sürekli vergi indirim hakkımı kaybedebilirmiyim mesala kontrol koyabilirlermi??????? yorumunuz nedir

kontrol koyabilirler hele işin içinde psikoljik rahatsızlık varsa genelde psikolojik rahatsızları ankara süreli onaylıyor siz sürekli almışınız bence hiç bir sey yapmayın vergi indirimini süresiz elde etmişiniz oturun oturduğunuz yerde

İç hastslıklar seker. tansiyon. guatr ve kolestrol den yüzde 42 sol göz loköm sağ göz 0.8 oran 35 heyetten toplam yüzde 62 iki yıl süreli rapor verildi hastalıklarımın bi çoğu kronik sol gözümün iyileşmesi için kornea nakli gerekli raporumı ankaraya gönderdim.sevgili arkadaşlar acaba ankara raporu sürekli olarak onaylayabilirmi veta vergi indirimim nasıl gelir teşekkürler saygılarımla

99f1b6bc8a7644f9a680d41504f488a4.jpg
0ca8574d75291bd3c4cec3f129dee1b0.jpg

SelimSARITAŞ mrb raporunuz süreli olsa bile
Rahatsızlıklarıniz kronik ise vergi indiriminiz sürekli onaylanma ihtimali olabiliyor buna merkez sağlık kurulu tarafından karar verilecektir.

Bu ankaranin sagi solu belli olmaz...bi bakmusin sureli bi bakmusin suresiz...bekleyip goreceksin desem yeridir....bana kalsa surekli olur...

SelimSARITAŞ
Arkadaşların yukarıda dediği gibi sonuç her iki şekilde de gelebilir, bunu önceden kesin olarak bilmek mümkün değil.

PEKİ VERGİ İNDİRİM BELGESİ İŞYERİNE SAĞLIK RAPORUYLA BERABER GELİYOR BU GELEN VERGİ İNDİRİM BELGESİNİN ARKASINDAKİ SAĞLIK RAPORU HASTANENİN VERDİĞİ SÜRE YAZIYOR AMA VERGİ İNDİRİM BELGESİNİN İÇİNDE HİÇBİR SÜRE YOK.VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRELİ Mİ OLUR ???? Ufukalp

Merhaba arkadaşlar
Benim raporumda
Üç gögüs hastalıkları uzmanı muayene etti.Hepsi SFT testi yaptı.
Astım orta etkilenme %40 1 yıl süreli kronik olarak işaretli şekilde verildi.
Vergi indirimi başvurumu yaptım. 30/04/2019 tarihinde
Başvuru yaparken ilaçlı ilaçsız yapılan tüm SFT lerinide verdim.
Şimdi bekleme sürecindeyim.
Vergi indirimi geldiğinde emeklilik için günlerim fazlasıyla mevcut , başvurumu yapacağım.
Maliye de süreli mi verir ? Emeklilik süreli mi olur ?
Merak içinde sürecin sonlanmasını bekliyorum.

jack72
Vergi indirimi yazısında herhangi bir süre kısıtlaması yer almıyorsa vergi indirimi süreklidir. Ekindeki raporun süreli olmasının bir hükmü yoktur.

jack72..hocam benim de aynen böyle,raporum 2 yıl süreli vergi indirimim süresiz, emeklimisin şu an bilmiyorum ama oda büyük ihtimalle benim gibi süresiz olur hele bir de raporu aldığın hastahane sağlam bir yerse kontrole çağırma ihtimali çok çok az olur...hayırlısı olsun..

benim emekliliğime 4 sene var . Çalıştığım iş yeri raporun süresi bittiği için raporu tekrar yenileticem ama yenı alacağım rapor için bir daha vergi dairesine başvurmayacam çünkü vergi indirim belgem süresiz.İnşallah bu yeni alacağım raporu süresiz verirler. siz emekli misiniz??? deathless

Saol abi.yeni rapor yönetmelğinde herşey sistemde gözükücekmiş. Vergi dairesi bana dediki 40 ın altında rapor alırsan ve o raporu bize bildirmezsen eski vergi indirim belgen devam eder demişti.çünkü kişi bize başvurmadan biz sistemde göremiyoruz demişti. Diyelim 40 ın altında rapor aldım daha önce almış olduğum süresiz vergi indirim belgesini artık herşey sistemde gözükeceği için iptal mi olacak ??? @deathless

hocam vergi indirimin sürekli ise iptal olmaz o ömür boyudur...yüzde 40 ın altında rapor alırsan sadece rapor ile yapacağın işlemler i yapamassın..indirim emeklilik vs..yani sen şu an vergi indirim konusunu düşünme zaten o ömür boyu,sen sadece yüzde 40 ın üstünde raporlar almaya bak şimdi ve emekliliğine yakın zamanlarda..dediğim gibi oran alacağından emin olduğun başka hastalıkların varsa onları da eklet muhakkak..kolay gelsin geçmiş olsun..

merhabalar,

40 ın altında rapor alırsam emeklilik işlemini başlatamaz mıyım ?? emekliliğim hayal mi olur ??
deathless

jack72..hayır maalesef yüzde 40 ın altı raporlarda emekli olamassınız..

@deathless

Merhaba engelli sağlık raporunda engel durumunda sınıflanmayan hastalıklar ne demek .bilgi paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler

Sevgili arkadaşlar sıflanmayan ne anlama geliyor

0657e4952542d21b9f21ce5e3f761afe.jpg

VERGİ İNDİRİMİNDEN EMEKLİLİK İŞLEMİ YAPILMIYOR MU 40 IN ALTINDAKİ RAPORLA ?? VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRESİZ SADECE BU YETERLİ OLMUYOR MU EMEKLİ OLMAK İÇİN?? deathless

jack72..zaten vergi indiriminiz varsa buna istinaden de yüzde 40 raporunuz var demektir normalde...bu durumda sonradan yüzde 40 altında rapor alırsanız evet olamassınız onaylanmaz emekliliğiniz...bu yüzden diyorum ya ben size emekli olana kadar yüzde 40 üzeri raporlar almaya bakın diye..

merhaba,

40 ın altında rapor bile alınsa ssk sadece vergi indirim belgen süreli mi süresiz mi diye bakar.Vergi indirim belgesi süresiz olduğu için emekli olurken ssk tekrar rapor istemiyor.Ve vergi indirim belgen süresiz olduğu için raporun 40 ın altında bile olsa gene emekli eder.Ama ssk ilerde 40 ın altında rapor olduğu için bir ihtimal belki kontrol muayenesine çağırabilir.Emekli için istenen tek şey vergi indirim belgesidir. deathless

jack72..hocam dediğinizi benmi yanlış anlıyorum??...benim şu an raporum 2 senelik vergi indirimim süresiz erken emekliyim,kontrole çağırdılar diyelim beni yüzde 40 ın altında aldım ama vergi indirimim süresiz diye emekliliğim iptal olmayıp devam mı ediyor??

benim demek istediğim vergi indirim belgesi süresiz diyelim 40 ın altında rapor aldınız emeklilik başvurusu yapıyorsunuz ssk ya ssk 40 ın altındaki rapora bakıp işlem yapmıyor.SSK vergi indirim belgesi süresiz mi diye bakıyor süresiz ise emeklilik sürekli olur.

ama emekli olduktan sonra 40 ın altındaki rapor aldınız diyelim ssk kontrole çağırabilir.ama kesin çağıracak diye bir şey yok.

diyelim ssk kontrole çağırdı 40 ın altında rapor alırsanız emeklilik işlemleri durdurulur ama tekrar 40 ve üstü rapor almak gerek .

sizin dediğiniz kontrol sonrası 40 ın altında rapor alınırsa diye söylediniz.Ben ise emeklilik başvurusunda 40 ın altında rapor bile olsa süresiz vergi indirim belgesi varsa ssk süresiz emekli eder . BU KONUDA HEM FİKİR MİSİNİZ BENİMLE BÜLENT BEY ?? deathless

Üst Alt