Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporum süre sonunda sürekli olarak değişir mi?

asanur

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
1
OturanBoğa

Benim raporum 2 yıl süreli(%73) rapor alma zamanım geldiğinde süresiz olarak sağlık kurulunda talep etmem mümkün mü?

Merhaba rahatsızlığınız nedir?
Eğer diyabet yada psikolojik vs rahatsızlıklardan dolayısıyla aldıysanız belirli sürelerde kontrol gerektiği için
Yada ilaç vs. değişimleri olup durumunuzun düzelme ihtimali olduğu için süreli veriliyor.

Durumunuzun tedaviyle ilaçlarla vs düzelme ihtimali varsa sürekli rapor alamazsınız.

Geçmiş olsun

Plumeria

2011 mayıs ayında beyin damar tıkanıklığına(şah damarı ve uzantısı) bağlı geçici felç, şuan ortapedik olarak bir engelim yok çok şükür,%10damar tıkanıklığı,%5 nöropatik ağrı,%60 faktör5 leıden mutasyonu(damar tıkanıklığına yatkınlık),şuan vergi indirimi yolu ile emekliyim geçen hafta kontrol sevki için sgk'ya gittim,vergi dairesinden gelen raporun üst yazısında kontrol yazmadığından dolayı yeni çıkan yasaya göre emekliliğimin devam edeceğine fakat gerekli görüldüğünde biz seni kontrole göderebiliriz dediler,yasa benim emeklilğimin devam ettirdiğine göre bu nasıl oluyor ve eğer ben diğer haklarımın devamı için süreli raporumu tekrar yenilemek için d.hastanesine gidersem sgk bunu görebilirmi gördüğü takdirde emekliliğimi keser mi?

2yıl sonunda sürekli alırsın ama ilaçlarını duzenlı al hayırlı olsun

frtongan

ilaçlarla rapor ne alaka?ömür boyu kullanmam gerek ilaçlar var zaten.

asanur anladığım kadarı ile vergi indirimizde süre kısıtlaması yok o yüzden o amaç için tekrar rapor çıkarmanızada gerek yok, sgk herzaman kontrol isteyebilir ( sgk'da yada hastanede usulsüzlük olursa vs...) engellilere sağlanan diğer haklardan faydalanmaya devam etmek için tekrar o doğrultuda rapor çıkarabilirsiniz, nacizane tavsiyem aynı hastane ve doktorlarla görüşüp ulaşım kartı,aile ve sos.polt.bakanlığı engelli kartı vs için rapor istediğinizi belirtmeniz...şimidye kadar bu örnekte yani kontrolü olmayıp maaşı kesilene rastlamadım...

raporun süresi doldugunda ilaç çıktını al eczaneden tekrar muaneye gırerken zımabalat ilaç cıktını heyete sun

frtongan
Herhangi bir eczaneden bu zamana kadar kullandığım ilaç listesini alıp heyetemi vereyim

@ali fikri
Sgk yada hastende nasıl üsulsüzlük olabilir?

Üst Alt