Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumla emekli olabilir miyim?

e.kılıç11

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhabalar yüzde 49 işitme engelliyim engelli raporumu Tıp fakültesinden alıorum rapor 2 yıllık olarak veriliyor.Böyle giderse engelli emekliliğinden yararlanabilirmiyim.. TEŞEKKÜRLER...

e.kılıç11;

Tam bilgim yok ama, süreli yüzde 100 rapor verselerde olamazssın diye düşünüyorum

Raporumu 2 yılda bir yeniliyorum sadece normalde engelli kadrosundayım

-staj değil- tam primden yatırılmış gün ay yıl olarak sigorta başlangıç tarihinizi,
gün ay yıl olarak doğum tarihinizi
ve hangi statüden olduğunuzu belirtir misiniz?

prim gün sayım :1630

sigorta başlangıcı : 01.10.2007

doğum tarihim : 1989

hangi statü derken anlamadım

ssk mı bağkur mu emekli sandığımı

siz süreli raporunuz% 40 ve üzeri olduğu için bu raporla vergi indirimi için başvuru yapın defterdarlığa. zaten ssk'dan erken emekli olmak için vergi indirimi almak şarttır.
sonuç süreli gelirse defterdarlık sevkiyle rapor alırsınız rapor süresinin bitimine yakın. bu vergi indiriminiz sürekli olana kadar böyle devam eder, emeklilik vaktiniz gelene kadar.
ancak vergi indiriminiz sürekli olursa raporunuz süreli olsa dahi yeniden rapor almak zorunda kalmazsınız ve
sigorta girişiniz 1 ekim 2007 'den önce olduğu için ve ssk'dan emekli olacağınızda yeniden rapor istemezler sizden emeklilikte. emekliliği garantilemiş olursunuz.
emeklilik tarihinizde 2027 yılı ve 4400 gün.

3. dereceden vergi indirimim var sanırım . Vergi indirimimim süreli ve sürekli olup olmadığını bilmiyorum her ay aldığım maaş bodrosunda 190 lira kesilmiyor yazıyor. Bu vergi indirimi için olabilirmi bu konuda iş yerime sorsam bilirlermi

işe girerken defterdarlığa şirketim aracılığıyla engelli raporum ile başvuru yapmıştım , şimdi süreli ya da sürekli olduğunu nerden öğrenebilirim

Şirkete gönderilen yazıda bir süre kısıtlaması yoksa, sakatlık indirim hakkı sürekli demektir.

KKELEBEKK;

Arkadaşa vermiş olduğunuz cevap kafamı kurcaladı vergi indirimi sürekli olmayan birinin emekliliğe baş vuramazmı emeklilik garanti olmazmı:confused:

Birol KOÇ, Rapor süreli olabilir ama nihai kararı Ankara veriyor vergi indirim belgesinde süre koymayabilir. Velev ki süreli raporunuz da Ankara tarafından süreli olarak onaylandı emekli olabilirsiniz yalnız bu kez emekli olduğunuz için direk sgk ya müracaat edersiniz ve yeni rapor alırsınız.

Üst Alt