Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumla erken emekli olabilir miyim?

yakhan41

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaslar...

20 yıldır sgk lı calısmaktayım .. 22-02-2011 tarıhlı özür durumu %54 olanbir raporum var .. %45 organik olmayan psikotik bozukluk.. ve %16 işitme kaybı...

benım öğrenmek istedigim acaba bu raporla erken emeklı ye basvursam olabilir miym.
ve raporda iki yıllık yazmakta bu emeklı olduktan sonra bir hükmü olur mu ...

cvp verebilirseniz mutlu olurum herkese saygılar

Defterdarlıktan sakatlık indirimi hakkı elde ettiniz mi?

bülent bey kardeşim cvp verdiğiniz için tskkur edım ..sen çokiyisin ...11 mart 2011 günü defterdarlıga verdım 40 gunde cvp gelır dediler olumlu olurmu eger kabul görürse netice ne olur ..şimdiden saol

Vergi ind.hakkı kazanır iseniz ve 20 yıl çalışma hayatınız olduğu için hemen emekli olursunuz...

ilker arkadasım saol ..fakat rapor da 2 yıl süreli 2yıl sonra bir daha heyete girmem gerekirmi

2 yıl sonra tekrar rapor almanız gerekli ve %40 altında olur ise emekliliğiniz iptal edilir...

peki diyelim simdi emekli oldum 2 yıl sonra heyetten %40 alamadım emeklilik iptal oldu o zaman eskiye dönük maaş ları isterlermi

Merhaba;
Yakup bey;Malulen emekliliği hak etmen için vergi indirimin,den yararlanmak gerekli ve raporun sürekli değil şuanda emekli olsan bile 2 yıl sonunda tekrar heyete girmek zorundasınız;

onu anladım 2 byıl sonra heyete girmem gereklı ..fakat ben sunu soruyorum simdi bu rapora göre erken emekli oldum ve 2 yıl sonra heyete girdigimde %40 altında rapor aldım o zaman eskiyedönük emekli maasları istenirmi

Rapor süresi 2 yıl dahi olsa maliye vergi indirim hakkını sürekli olarak verebilir. Şans... Bekleyip göreceksiniz.

Bu raporla elde edeceğiniz vergi indirim hakkı ile emekli olabilirsiniz. 2 yıl sonraya hangi kurum kontrol muayenesi öngörürse, zamanı geldiğinde o kurumdan sevk alıp kontrol muayenesi yaptırmak zorunda kalırsınız. O kontrol muayenesi sonrasında %40 ve üzeri raporunuz devam ederse, emeklilğiniz de devam eder; oran %40'In altına düşerse, emekliliğiniz sonlandırılır.

Hayır, olası bir emeklilik iptalinde o güne dek ödenen emekli maaşlarının geri istenmesi söz konusu olamaz.

çok tesekkür ederim.. cok net aydınlatıcı bilgiler verdiniz.iyiki varsınız...HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

herkese mrb.siz bilgili arkadaslara danısmak ıstedıgım konu şu...daha önce belırttıgım gibi kocaeli devlet hastanesının ...22-02-2011 tarıhlı heyet raporu %16 işitma kaybı --%45 organik olmayan psikotik bozukluk..ve toplam oran %54 iş göremezlık kaybı dahılınde defterdarlıga basvurdum onlarda ANKARA YA GONDERMISLER ..haziran ayı itibariyla rapor ankaradan aynı sekılde sakatlık indiriminden 3,dereceden faydalanması gerekır diye bir yazı göndermiş..işyerine ..acaba raporda daha önce iki yıl yazıyordu ben şimdi sgk ya basvursam erken emeklı olabılırmıyım...yenı bır heyet isterlermı...vereceginiz cevaplar için şimdiden çok tesekkkür ederim...

Elde ettiğiniz 3. derece sakatlık indirimi size erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanma hakkını sağlamış oluyor. SGK'nın ayrıca rapor istemesi vs. söz konusu olmaz.

Raporda 2 yıl vb. bir süre kısıtlaması yoksa, zaten sorun yok. Ama 2 yıl süre kısıtlaması varsa, o zaman, 2 yıl sonra ne yapmanız gerektiğini sigorta müdürlüğüne sorun emeklilik işlemleri esnasında.

bülen bey çok tesekkur ederim..pekı erken emekli olundugunda .alınacak maas benle aynı prımı ödemiş normal emekli maası arasında bır fark olurmu ...dahamı düşük alırım.....ayrıca acaba sunu sorrsam bu organık olmayan psikotik bozukluk ne demek...saygılarımla..

Emekli maaşınız düşük olmaz. Herkesle eşit olur.

Psikotik bozukluğa dair bir bilgim yok maalesef. İnternette şöyle bir site var; belki bu konuda aradığınız cevapları orada bulabilirsiniz: Psikoloji PORTALI

benimde hastahane raporum 1 yıl süreli idi ancak, maliye bakanlığından vergi indirimimde süre belirtmemişler, telefon açtım süre belirtilmemişse süresizdir dediler ancak elimdeki raporda bu belirtilmemiş dolayısıyla kafam karışık

merhaba bülent bey...öncelıkle her sey için tesekkur ederım...efendım daha ocede bahsetıgım gibi devlet hastanesının verdıgı raporda iki yıl süreli yazıyordu...fakat ankara saglık kurumu ve g.i.b ndan gelen yazıda raporum %54 olarak onaylandıgına ve vergi indiriminden faydalanması gerekmektedır .diyerek işverene yazı gönderdiler herhangı bır sure yazmıyordu.. ve su an işyerınde 3,derece sakatlık indiriminden faydalanmakta olup ayrıca işkurada kaydım yapıldı...acaba raporum sımdı suresız olarakmı degerlendırılmekte...erken emeklılıge basvuru yapabilirmıyım.birde affınıza sıgınarak sunu sorabılırmıyım ben bu işyerine girerken saglık raporu verdım hatta o zamanlar lisanslı futbolcuydum...yanı herhangi bir rahatsızlıgım yoktu..ama şimdi boyunve bel fıtıgı..sol kolda güç kaybı işyeri çok gürültülü 82db.ve 94 db arası ses var bu ortamda calısmaktaım.ve özür lğü raporumda da gözuktugu gibi %16 iştme kaybı bulunmakta..şimdi ben MESLEK HASTALIGI RAPORU ALABILIRMIYIM ...NE GİBİ FAYDALARI OLUR...COK TESEKKUR EDERİM...

garibanim, kafa karıştıracak bir şey yok. Vergi dairesinde "sürekli" ise hak, geçerli olan odur. Defterdarlık gönderdiği yazıda "kişi X süre için vergi indirim hakkkı elde etmiştir" dememişse, yani bir süre kısıtlaması koymamışsa, o hak süresizdir...

Meslek hastalığı konusu bu konuda yetkili hastanelerin verebileceği bir karardır: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...anma-gucu-kayip-orani-tespiti.html#post726788

Meslek hastalığı sonucu işgücü kaybınızı %10 ve üzeri kaybettiğiniz tesbit edilirse, size sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.
Eğer aynı anda emekli de olmuşsanız, iki gelirin fazla olanının tamamını, az olanın yarısını aynı anda alırsınız...

yakup bey 2 yıl süreli raporunuza ankaradan sürekli vergi indirimi hakkı mı geldi? ben öyle anladım.benimde 2 yıl süreli raporum ankaraya gitti henüz cevap gelmedi.acaba benimde sürekli vergi indirimi hakkım gelirmiki.

mrb...bende süreli biliyordum...fakat arkadasların dedıgı gıbı ankara merkez saglık kuruluna telefon ettım..bizim gönderdigimiz yazıda süre belıtılmemısse ..süresiz dir dediler..hastaneden alınan raporda süreli yazıyor dedım onun bır hukmu kalmadı bızım verdıgımız yazı gecerlı dedı ...emeklılıge basvurursan belkı sgk isteyebilir dedi..bakalım bende yakında basvurucagım..bülent bey kardesım daha ıyı bılıyor bu konuları fikirlerini zatebn yukarıda cvplamıs ama bir kez daha aydınlatır sanırım...:eek:

SGK istemez. Daha doğrusu, Maliyedeki raporu bilemeyeceği için, ona istinaden bi kontrol muayenesi istemez.

Kendi içinde rastgele kontrol muayenesi isterse, o da kötü şans...

raporunda sürekli ibaresi olmayanlar emekli olamıyor biliyorum.erken emeklilik için özrün en az yüzde 40 ve üzeri olup,bu özrün de sürekli olması lazım.

Maliye 1-2 yıl süreli vergi indirim hakkı verse dahi SGK açısından bu önemli değil. SGK kişinin sakatlık indirim hakkı var mı yok mu, ona bakıyor. Varsa emeklilik işlemini yapıyor, yoksa yapmıyor.

SGK açısından kontrol muayenesi de maliye'den vsç. bağımsız olarak "rastgele" oluyor.

merhaba ..emekli olmaya karar verıldıgınde aralık 31 de mı olmak dah avantajlıdır..veya ocak ayındamı bır avantaj saglar bunun hakkında bılgı verebılırmısınız tesekkur ederım

31'inde başvurun en en geç. Çünkü emekli maaşı başvurduğunuz tarihten bir sonraki ay başından başlar emekli maaşı. Ocak 1'de başvursanız, emekliliğiniz Şubat 1'de başlar... Aralık ayında başvurursanız, 1 ocak tarihi aylık başlangı. tarihi olur.

Üst Alt