Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumla Süresiz vergi indirim hakkı elde ettim..?

Suvarim

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sağlık raporumda yazan oranım %44 (2 yıl süreli ), Adana gib vergi indirimi için başvurumdada ve %44 olarak sürekli onaylandı.
2 yıl sonra sağlık raporunu tekrardan yeniletmek zorundamıyım ?
Ya da yapmam gereken önemli konular nelerdir ?
Teşekkürler iyi günler dilerim.

2 yılınız dolduktan sonra kontrole gidip raporunuzu yeniden almanız gerekmektedir.

raporunuzu vergi indirimi için tekrar yeniletmenize gerek yok, kontrolde istenmememiş ancak raporunuzun süresi bittiğinde diğer sağlanan imkanlar için çıkarmanız gerekebilir ( ulaşım,aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı yani eski başbakanlık özürlü kartı vb.)

Vergi indiriminiz süresiz olarak onaylandığından vergi indirimi yönünden tekrar rapora gerek yoktur.

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ...
Peki emeklilik tarihim geldiği zaman ; Sgk benden tekrardan rapor isteyecekler mi ?

Vergi indiriminiz süresiz olduğu için hayır.
Ancak sgk her zaman için kontrol muayenesi isteme hakkını saklı tutar.

nasıl yani ufuk bey sgk her zaman için kontrol muayenesi ister sürekli vergi indirim belgesi olacak emekli olacak teklar sgk kontrol isteyecek

İlla da isteyecek demedim,isteme hakkına sahip dedim.
SGK herkesten istediği zaman kontrol isteme hakkına sahiptir.
İsterse adamın raporu da vergi indirimi de süresiz olsun,bir sgk müdürlüğünde, hastanede yolsuzluk iddiası çıkıyor. Bu durumda o yıllarda rapor alan emekli olan herkesten dahi kontrol isteyebiliyor.Çok örneği var bunun.

Üst Alt