Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporumla vergi indirimine başvurabilir miyim?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Bugün onaylanan %68 2 yı süreli yazan raporum var. Ama raporda vergi indirimi ile alakalı bir hane yazılmamış engelli kartı sosyal yardım vs.. yazılar var.

25 yıllık çalışmışlığım var bu durumda vergi indirimninden faydalanabilirmiyim ve emeklilik için başvurabilirmiyim.

*Ayriyetten sağlık kurulu bu raporu sürekli yaparsa 2 yıl sonra tekrar rapor almama gerek olacakmı?

* 2 yıl sonra tekrar bütün girdiğim bölümlerden sağlık kuruluna girmem mi gerekecek. ( uyku apnesi için 1 yıl gün alarak test yaptırmıştım tekrar mı aynı şeyleri yaptıracağım bu durumda)

şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Süreli raporlarda tüm işlemlerini yaptırabiliyorsun.Elindeki raporunu aldığın hastaneden aslı gibidir yaptırıp bir tanesini sakla.Emekli olursun sgk 2yıl sonuna yakın kontrol ister bunu heyette tekrar eski raporunu göstererek raporunu tazelersin.zorluk çıkartmıyorlar zaten 2.de tekrar süreli alırsan 3.de kesin sürekli olarak alınıyor.

üstad tekrar tahlil uyku apne raporları vs.. bunları isterlermi tekrardan yoksa sadece süreli olan astım içinmi tahlil isterler

Raporun içeriğine bakmadan kontrol ister sende tüm doktorlara yeniden muayene olurken süreli aldığın ilk raporu ibra et ve hepsine durumunu anlat içini rahat tut net olarak söyleyeyim 2.de bile sürekli rapor alabilirsin.senin tekrar rapor alırken gösterdiğin ciddiyet önemli.

aslında uyku apnesi rahatsızlığı için süresiz rapor verirler.çünkü uyku apnesi süreğen bir rahatsızlıktır. sizin diğer rahatsızlıklarınız neler? psikiyatri var mı ? genelde psikiyatri varsa raporları süreli veriyorlar. evet maalesef raporu tekrar almanız gerek. uyku testine gerek olmaz diye düşünüyorum. polisomografi raporunuzu saklayın.
bu arada vergi indirimi alırsanız erken emekli olursunuz

Merhaba,

Aldığım rapor resmi ekte.

Uyku apnesi için rapor almak maalesef çok zor randevu almak sonuç vs.. polisomografi raporumu kurul için hastenede ama fotokopisini almıştım onu versem sanırım olur diye düşünüyorum.

Rapor üzerinde vergi indirimi alabilir diye bir ibare yok acaba bir sıkıntı olurmu vergi dairesine başvurduğumda.

2 yıl sonunda maaş da kesilir değilmi doğal olarak

Imgur: The most awesome images on the Internet

2 yıl sonunda raporunuzu tekrarlamazsanız kesilir.

Ancak raporunuzda vergi indirim kutusu işaretlenmemişse vergi dairesi kabul etmeyebilir. Bilginiz olsun.

Siz yinede şansınızı deneyin.uyku apnesi polisomografi raporunu uyku polikliniğine gidip tekrar bastırırsınız.

Ancak şunu belirteyim. Benim raporum ankara maliyeden geri döndü. Polisomografi raporunu istediler. Tekrar hastaneye sevk ettiler. Bende raporları tekrar bastırıp hastane vasıtasıyla ankaraya gönderdim. Onayda şuan. Sizde vergi dairesine raporu verirken raporlarıda verirn. Yoksa geldi tekrar gitti süre uzuyor. Benim 2 ayım gitti.

benim rahatsızlığımda ağır uyku apnesi idi ve raporum süresiz onaylandı neden sizxe süreli verdiler anlamadım hakansezer.raporunuzda ahi % de kaç acaba

Solunum sıkıntı endeksi 24,36 yazıyor.
@ozgurmeric74

Vergi indirim kutusu işaretlenmemişse ne yapmam gerekir bu durumda?

@OturanBoğa

Üstadım maliye 2 yıl süreli raporu süresize hangi şartlarda çeviriyor acaba. %68 raporum var 2 yıl süreli tahmin ediyorum %20 astım danolan orandan dolayı süreli yaptılar. Astım olmasa bile raporumda yinede 40 üstü oluyor, bu durumda çevirebilirlermi sizce

Raporum maliyden %71 olarak 2 yıl süreli onaylandı. Sizce aşağıdaki ekte raporumda 2 yıl olmasına neden olan hastalığım hangisi? Ona göre 2 yıl sonra o hastalığı orana ekletmesem olurmu?

http://imgur.com/a/MKyQZ

hakansezer Süreli olmasını gerektirecek bir rahatsızlık yok gibi görünüyor aslında ama, iç hastalıklar dışında diğerlerinin küçük oranlı olmasından ve hafif derecelerde olmasından bir ihtimal kaynaklanabileceğini düşündüm ama, tabii böyle bir durum söz konusu mu normalde onu bilemiyorum. Siz vergi indirimine başvurmamışsanız, bu raporla deneyin şansınızı derim. Çünkü rapor süreli olsa da- vergi indirimi süresiz olabiliyor. Böyle bir durumda vergi indirimi ile ilgili raporu yenilemek zorunda kalmazsınız, bu süreçte de doktorlardan bilgi alabilirseniz şayet, diğer haklarınızla ilgili rapor yenilerken ona göre hareket edersiniz.

KKELEBEKK

İlgine teşekkür ederim. Vergi indirimine başvurdum sonucu %68 ile gitti %71 ile maliyeden 2 yıl süreli onaylanıp geldi. 25yıl çalışmışlığım var emekliliğe başvurmayı düşünüyorum. Bu süreç sonunda yani 2 yıl sonunda aynı hastalıklardan girersem yine rapor sürelimi olacak kafam karışık. Oyüzden hangi hastalık süreli yapıyor ise o hastalıktan tekrar girmem yani o hastalığı söylemem böyle bir şey olabilirmi? Yokssa ilk raporda olan hastalıklar mutlaka kontrol muayenesine gittiğimde de söylemek zorundamıyım.

3. derece vergi indirimi kurtarıyor galiba sizi 25 yıl dediğinize göre, söylemediğinizde belki 3. dereceye düşürebilirler o yüzden söylüyorum. Ama şu durumda size xx rahatsızlığınız nedeniyle süreli verilmiş diyeceğimiz bir durum yok ki. Örneğin psikiyatri vs. olsa denebilir ama.

evet 3.derece de kurtarıyor. Ben astım yada bel fıtığından şüphelenmiştim raporun süreli olmasında.
2 sene sonra gittiğimde uyku apnesi raporum var elimde belfıtığı duyma şeker vs.. bunları tekrardan yaptıracakmıyım? Uyku apnesi özellikle çok uzun süren bir süreç oldu benim için

@KKELEBEKK

Konu ile ilgili yorumunu alabilirmiyim

Üst Alt